algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
22°

El Parlament aprova avui la llei que vol acabar amb els llaços quadribarrats a les escoles

Cadena humana a l'IES Marratxí. | miquel a. ca

La llei de símbols arriba avui al Parlament per ser, amb tota probabilitat aprovada, només amb els vots del PP. La llei sobre l'ús dels símbols institucionals de les Illes Balears sancionarà amb multes de 500 a 10.000 euros aquells que no compleixin aquesta nova legislació o no facin res per a fer-la complir. La norma pretén acabar amb els llaços quadribarrats als centres educatius, tot i que en el redactat definitiu no s'en deixa constància explícita, com passà en un esborrany anterior.

Segons el Govern, aquesta llei té “la finalitat d’aconseguir una major seguretat jurídica en la matèria, d’evitar confusions als ciutadans i de respectar els seus drets, com és el de rebre qualsevol servei públic en condicions de total imparcialitat”.

L'article 4.1 estableix que “als béns immobles o mobles afectes als serveis públics propis de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears només es permet utilitzar o col·locar la bandera de la Unió Europea i la resta de símbols oficials de la Unió Europea; la bandera d’Espanya, l’escut d’Espanya i altres símbols oficials de l’Estat espanyol, i els símbols oficials propis de les Illes Balears que es descriuen en l’article 2 d’aquesta Llei”·.

També es podran penjar als edificis oficials símbols següents: els representatius d’actes commemoratius de caràcter oficial; els representatius de declaracions oficials d’interès nacional o internacional; els representatius de dol declarat oficialment i els símbols històrics o artístics que siguin part dels conjunts arquitectònics dels immobles o mobles afectats

Protesta a l'exterior del Parlament
Mentre se celebri el Ple, a partir de les 11 del matí, diferents sindicats i entitats han organitzat una concentració de rebuig a les 11 hores a les portes de la cambra. Sota el lema, “Per la llibertat d'expressió i la democràcia”, els convocants fan una crida a tota la ciutadania perquè es manifesti en contra d'aquesta nova llei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Bonnín, fa mes de 10 anys

Llei de símbols

Si els símbols són prohibits
aquests símbols emparem
i nosaltres lluitarem
contra uns governants podrits.
Són la nostra dignitat
les arrels i la cultura
la llengua que ens estructura
com a poble i com nació.
No volem més repressió
i la lluita no s’atura.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente