cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

Els missers de Balears denuncien restriccions per a aconseguir declaracions d'invalidesa

La Comissió de Drets Humans de l'òrgan col·legial que els aplega afirma que les retallades en el terreny social també duen la «signatura d'altes mèdiques indegudes»

La retallada dels serveis sanitaris està creant a Balears una situació cada vegada més greu en els àmbits sanitari i humanitari, que inclou restriccions per a obtenir la invalidesa i la signatura d'altes mèdiques indegudes, segons ha advertit avui la comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de Balears.

«Amb les retallades socials s'està donant una restricció clara en els supòsits d'invalidesa permanent i incrementen les altes mèdiques indegudes en processos de baixes d'incapacitat temporal», ha apuntat Jaume Bueno, de la Comissió de Drets Humans, durant una roda de premsa celebrada conjuntament amb altres entitats.

Segons Bueno, la situació per la qual travessa la seguretat social arran de l'aprovació l'abril del passat any del decret llei d'atenció sanitària, comporta que ara el sol·licitant d'una baixa per invalidesa hagi d'aportar noves proves mèdiques que en general retarden de bon tros el procés.

«Això fa que en moltíssims casos s'esvaeixi el dret a aquesta tutela judicial i a aquesta reclamació legal a la qual tindria dret el ciutadà per a impugnar les denegacions d'invalidesa permanent i les altes sanitàries improcedents», ha apuntat.

En opinió del representant de la Comissió de Drets Humans, l'aplicació «perversa» de les retallades sanitàries i del decret llei que anul·là el dret a la sanitat universal, «està duent una vorágine de desconeixement dels drets» del ciutadà.

Contra l'exclusió
El missatge de la Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats és similar al que avui també han volgut donar Metges del Món Balears, Càritas, Amnistia internacional, la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social (EAPN-Illes Balears), i la Xarxa per la Inclusió Social.

«Malgrat les declaracions i els responsables de l'administració assegurant que aquí s'atén a tothom, moltes persones no tenen la possibilitat d'accés a les cures de salut, o bé depèn de factors aleatoris com la bona voluntat de la persona que l'atén o la simple objecció de consciència del professional al que accedeix», han denunciat de forma conjunta aquestes organitzacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.