algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

El Parlament proclamarà al Ple que els Països Catalans «no existeixen»

Alguns diputats del PP aplaudint.

El PP defensarà avui al Ple del Parlament balear una proposició no de llei en la qual es proclama que els Països Catalans «no existeixen» i es rebutja la «ingerència» de la cambra legislativa catalana, que a l'octubre va aprovar resolucions crítiques amb lleis illenques que afecten l'ús del català. La proposició, que previsiblement tirarà endavant amb els vots de PP, servirà perquè el Parlament proclami la inexistència del vincle que existeix entre els territoris de parla catalana.

«No formem part de cap país català», ha subratllat aquest dilluns en presentar la iniciativa la portaveu parlamentària del PP balear, Mabel Cabrer, el grup disposa d'una àmplia majoria absoluta que li garanteix que la proposta serà aprovada.

Cabrer ha afirmat que mentre lleis balears com la que elimina l'obligatorietat de saber català per treballar a l'administració i la que implanta el trilingüisme en l'ensenyament estan avalades per la justícia, el Govern català incompleix sentències contra la seva política d'immersió lingüística educativa.

La diputada del PP ha instat el PSOE balear a votar a favor de la seva proposició no de llei per demostrar que està situat al costat de «la majoria social» i que defensa l'autonomia de les institucions balears enfront de les ingerències del nacionalisme català.

Els temes d'avui
El finançament, l'ocupació, el Tractament Integrat de Llengües (TIL i la contractació de personal de manera excepcional en les conselleries de l'Administració autonòmica seran alguns dels punts que centraran la propera sessió plenària del Parlament, que tindrà lloc aquest dimarts a partir de les 11 hores.

La portaveu del grup parlamentari socialista (PSIB), Francina Armengol, preguntarà al president del Govern, José Ramón Bauzá, sobre si es troba «satisfet» amb el que l'executiu autonòmic ha aconseguit per a les Balears del Govern estatal.

La diputada d'aquesta mateixa formació, Lourdes Aguiló, interrogarà el conseller d'Hisenda i Pressupostos, José Vicente Marí, sobre la finalitat d'introduir en els Pressupostos Generals de Balears per al 2014 de l'article 21 que estableix la possibilitat de contractar personal laboral amb càrrec als crèdits d'inversions per part de les conselleries i els organismes autònoms.

Els socialistes s'interessaran també per la valoració del Govern sobre la creació d'ocupació que s'ha produït a les Balears, per l'abandonament de Francesc Borja Rupérez del seu càrrec de gerent d'IB3 o per la «privatització de l'atenció sanitària».

Per la seva banda, el líder dels econacionalistes (MES), Biel Barceló, preguntarà a Bauzá sobre «què ha fet el Govern per recuperar els diners estafats als ciutadans». El diputat d'aquest grup, Antoni Alorda, preguntarà a la consellera d' Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, sobre si el TIL resoldrà els problemes detectats per l'informe PISA, que es va fer públic la setmana passada.

Des de la formació popular s'interessaran pel Consell Financer Interinuslar, la millora de la xarxa ferroviària, el Pla Director de Residus, la formació d'empleats públics d'entitats locals, el conveni entre Salut i Creu Roja, el pagament a proveïdors, les residències del Govern o les reunions amb tour operadors americans durant l'aniversari del naixement de Fra Juníper Serra, entre altres temes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Tarraho de Kesse, fa mes de 10 anys

Una provocació i un insult al poble dels paisos catalans.
Un Casus Belli

Valoració:2menosmas
Per Tià, fa mes de 10 anys


Déu meu, quelle horreur si els pega per decidir que jo no existesc.

De fet, això és el que una gran màfia intenta amb una informàtica (Barbara Bullock) en el fim "La xarxa", o sia que aquesta meva temença té un cert fonament.

Valoració:2menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 10 anys

Si els Països Catalans no existeixen aquesta senyora no ha nascut.

Margarita Isabel Cabrer González
Consellera d'Obres Públiques, Habitatge i Transports
Mandat
1 de juliol de 2003 – 9 de juliol de 2007
Naixement 9 de maig de 1969
Catalunya Barcelona (Catalunya)
Partit polític Partit Popular
Professió Advocada

Margarita Isabel Cabrer González (Mabel Cabrer) (Barcelona, 9 de maig de 1969) és una política mallorquina del Partit Popular de Balears.

Valoració:3menosmas
Per canamunt, fa mes de 10 anys

A aquesta guarda d'anormals ja s'els acaben els recursos per no parlar de lo malament que ho fan en quan a educació, sanitat, treball, economia, societat, etc. sols els hi queda ficar merda tot el temps contra la nostra història, cultura i llèngua, que es la dels nostres abans passats catalans. Que s'en vagin a porgar fum a madrí que és on se sentiran més identificats.

Valoració:2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 10 anys

Fragment del discurs, amb ortografia antiga, de Jeroni Rosselló en els Jocs Florals de Barcelona de 1873

"Tinga lo nom de Catalunya, sia Catalunya la terra tota ahont la nostra llengua se parla, y no hi hage per tots nosaltres mes qu'una sola pàtria y una sola llengua, y aquesta cobrarà en galania lo que la pàtria crexerà en grandesa."

Valoració:8menosmas
Per UnPerAqui, fa mes de 10 anys

Quines presses. Quina gestió més eficient la del govern. Aquest era un tema realment urgent a tractar, estudiar, fer-ne decrets i perdre-hi el temps i sa llavor.

Ui, com els hi cou.

També haurien dit fa 300 anys que els Estats Units no existien...

Valoració:10menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 10 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:20menosmas
Per Tant hi ha d'aquí a allà com d'allà a aquí, fa mes de 10 anys

Els catalans, sortint del nucli de la Catalunya Vella, vàrem conquistar terres als moros i vàrem repoblar la Catalunya Nova (sud i oest del Principat actual) i la Novíssima (Illes Balears i València actuals). Els castellans, sortint del nucli de "Castilla la Vieja", també varen conquistar, al mateix temps que nosaltres, terres als moros i varen repoblar "Castilla la Nueva" (Castella-La Manxa actual) i la "Novísima" (Extremadura, Múrcia i Andalusia actuals). Si es proclama que la realitat de la nostra expansió cap al sud no existeix, també, si es vol esser intel·lectualment honest, s'ha de declarar la inexistència de l'expansió castellana cap al seu sud i, per tant, la inexistència de la nació castellana en tota la seva extensió i, naturalment, molt més la d'Espanya com a nació (no confongueu aquesta amb la realitat jurídico-administrativa del Regne d'Espanya o Estat espanyol).


Aquesta és la comparació adequada i no la d'Hispanoamèrica.

Valoració:24menosmas
Per mopi, fa mes de 10 anys

Fora es mopis de Mallorca!
Amb aquesta negació, ja dic que existeixen es mopis.
Per tant, negant-ho ja declaren que existeixen.

Valoració:10menosmas
Per Guillem., fa mes de 10 anys

Eppur si muove

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente