cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
16°

EU denuncia que Balears és la comunitat que més treballadors públics ha acomiadat

Esquerra Unida (EU) denuncia que Balears és la comunitat que més treballadors públics ha acomiadat i crítica que les retallades del Govern Bauzá, lluny de servir per a la racionalització del sector públic, comporten la minva en la qualitat dels serveis essencials, com la sanitat, l'educació i la prevenció d'incendis.

El partit d'esquerres critica que l’Executiu, en poc més de dos anys, “ha reduït en un 10% el nombre de treballadors de la comunitat autònoma, el doble de la reducció mitjana del conjunt de comunitats que se situa en un 4,9%”.

EU considera que aquestes polítiques “no són innocents ni obeeixen exclusivament a l’obsessió per l’austeritat”, sinó que tenen l’objectiu molt clar “d’afavorir les privatitzacions, com passa en la sanitat que cada vegada compta amb més convenis o a les escoles privades, que tornen a recuperar alumnes després que n’haguessin perdut per motiu de la crisi”.

El partit que coordina Manel Carmona assegura que les “polítiques extremes de Bauzá” han provocat que els ciutadans de les Illes “tinguin cada vegada pitjors serveis, ja sigui en l’assistència social, en la sanitària o en l’educació”. “Aquest últim sector ha patit especialment la fúria de Bauzá, ja que s’ha vist obligat ha impartit les classes amb menys professors i amb més alumnes per aula i amb la reducció de professorat de suport”, afegeixen.

Segons EU, “per a completar el panorama, s’obliga als centres a aplicar un caòtic TIL per al qual no estan preparats ni els docents ni els alumnes. Les famoses autopistes de l’educació s’han convertit en un empitjorament dràstic de les condicions d’escolarització”.

Retallades del Govern Central
D'altra banda, EU també critica que el Govern de Mariano Rajoy també ha practicat una retallada dels serveis propis, “que també és el doble de la que s’ha fet en el conjunt de l’Estat i afecta serveis tan saturats com és el de Justícia o a la manca d’efectius policials”.

“Aquest és el resultat a les Illes de les polítiques del PP, un empitjorament generalitzat de tot allò que és públic i que dóna servei als ciutadans i una aposta per desplaçar cap a empreses privades als ciutadans que vulguin que les seves demandes siguin ateses. Això si, sempre que disposin de recursos econòmics suficients, fet que no està a l’abast de la majoria de la població que pateix els efectes de les retallades”, conclou la formació política.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.