algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Matas: «Tenc la consciència tranquil·la, vull seguir demostrant la meva innocència»

2470
L'expresident Jaume Matas en la jornada del tancament del judici per suborn. | Jaume Morey.

«Tenc la consciència tranquil·la, vull seguir demostrant la meva innocència», ha afirmat avui l'expresident del Govern balear Jaume Matas en el tancament del judici per presumpte suborn al que s'ha enfrontat des de dilluns passat per sol·licitar que la seva dona fora contractada a l'hotel Valparaíso de Palma.

Matas ha fet ús del seu dret a l'última paraula per a expressar la seva confiança en la justícia i explicar al jurat popular que a finals de 2006 va demanar a l'empresari Miquel Ramis que donés una feina a la seva esposa en virtut de la seva amistat de més de 15 anys i no com a president del Govern balear.

A més, l'antic líder del PP balear ha al·ludit que després de 5 anys i mig essent objecte d'una investigació judicial per les nombroses peces del cas Palma Arena ha pogut «demostrar que el 95 % de les acusacions» contra ell «no es corresponien amb la realitat». «Mai, ni abans, ni en aquests 5 anys i mig, se m'hauria ocorregut ni passat pel cap que hauria d'acudir a un judici per això, per demanar-li a un bon amic de fa més de 15 anys un lloc de treball per a la meva dona», ha incidit

Aprofitament del càrrec
Per la seva banda, el fiscal anticorrupció Pedro Horrach, durant l'exposició del seu informe final en el segon judici contra l'expresident, ha afirmat que l'exmandatari autonòmic «es va aprofitar de forma sibil·lina» del seu càrrec per exigir la contractació «fictícia» de la seva dona com a relacions públiques a l'hotel Valparaíso per un total de 42.111 euros tot i que no va dur a terme cap tipus de tasca en aquest sentit, el que el representant de la Fiscalia ha qualificat de «comissió en espècie».

En una contundent intervenció, Horrach ha manifestat que els fets pels quals l'exministre està acusat d'un delicte de suborn són «greus i la gravetat no és una valoració de qui els parla». De fet, ha asseverat que aquesta infracció penal porta en l'actualitat està castigada amb pena de presó, tot i que en el moment en què Matas presumptament va cometre els fets estava penada amb multa, d'aquí que l'exlíder del PP balear se li demani el pagament de 9.000 euros.

«No tenim el cadàver ni la foto de qui el apunyala i amb persones de l'estatus social, l'experiència i la desimboltura de Matas, que va ser president de les Balears i ministre de la Nació, la dificultat probatòria és més difícil , però les que tenim demostren que els projectes per als quals Matas va assegurar que va treballar la seva dona són pura invenció», ha subratllat contundent el fiscal.

Fent al·lusió en la declaració que va prestar Ramis , que va admetre desconèixer quines tasques portava a terme Areal en la seva cadena hotelera , Horrach s'ha preguntat que , si ni l'administrador de l'hotel ho sabia , «com ho sabrem nosaltres?». «Es poden creure com a testimoni que no sabia el que fan els seus empleats, i més sent la dona del president ? Ramis sabia que la contractació era fictícia», ha explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per biel, fa mes de 10 anys

TU NO TIENES CONCIENCIA , SOLO ERAS UN POLITICUCHO PPro QUE ROBASTE TODO Y MAS ¡¡¡¡
DE INOCENTE NADA DE LADRON Y SINVERGUENZA
TODO ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Valoració:0menosmas
Per Calé, fa mes de 10 anys

Paaapaaa, pué yo encuentro que ette hombre debe pedir una demnisasió...

Valoració:2menosmas
Per dia-positivo, fa mes de 10 anys

Ni en la anterior ni en esta ha sido acusado de ladrón. Si tuviéramos que sentar en el banquillo a todos los que han sido contratados en empresas privadas sin acudir nunca al trabajo, la cola sería kilométrica. No digo que sea correcto, a ver si nos entendemos.

Valoració:-3menosmas
Per ?, fa mes de 10 anys

HA CANVIAT DE LLOC EL BANC DELS ACUSATS?

Valoració:4menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys

Innocent de què?. De moment té una condemna de 9 mesos de presó, o no?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente