algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

PSIB i MÉS creuen que el TIL empitjorarà la nota dels alumnes a PISA

Representació dels diputats econacionalistes contraris al TIL a les portes del Parlament. | MÉS

Els grups parlamentaris de l'oposició, PSIB i MÉS, consideren que el Decret de tractament integrat de llengües (TIL) "no ajudarà a solucionar" els problemes educatius que hi ha a la comunitat i que ha evidenciat l'últim informe del Programa per a l'Avaluació Internacional d'Alumnes (PISA) 2012.

Aquest dimecres el portaveu adjunt del PSIB, Vicenç Thomàs, i el portaveu de MÉS, Biel Barceló, han convocat un acte conjunt, rere la Junta de Portaveus, on han indicat que si Balears ja és la quarta pitjor autonomia en matemàtiques, si aquestes matèries s'apliquen en anglès, els resultats seran encara pitjors.

"El TIL empitjorarà els resultats perquè és un instrument que pedagògicament no serveix", ha indicat Thomàs, qui també ha destacat que els mals resultats obtinguts pels estudiants de la comunitat són conseqüència de les retallades en els recursos materials.

Al seu torn, Biel Barceló ha remarcat que no és cert que les autonomies bilingües obtinguin pitjors resultats educatius, com ho demostren les dades obtingudes pels joves del Principat o del País Basc, per exemple, i ha coincidit amb el socialista en la necessitat d'incrementar els recursos destinats en educació.

En relació al ple parlamentari del pròxim dimarts, Thomàs ha assenyalat que abordaran matèries com la Llei de Comerç, les dades d'ocupació, la privatització de la sanitat, el cessament de l'exgerent d'IB3, Borja Rupérez, o les valoracions que fa el president autonòmic de les relacions entre el Govern i Madrid. Per la seva banda, el portaveu dels econacionalistes s'ha referit al ple de Pressuposts que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes, i ha apuntat a la possibilitat que en l'ordre del dia s'introdueixi també el debat de la Llei de Símbols i d'un decret que s'ha de validar, encara que aquest aspecte encara no s'ha confirmat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquin, fa mes de 10 anys

A este cuarteto lo que más le jode es no poder vivir del momio de la inmersión pancatalanista.

Valoració:-3menosmas
Per jbm, fa mes de 10 anys

Si miram els percntatges de pares amb estudis universitaris i els percentatges de bons resultats educatius, a les diferents CCAA, veurem com coincideixen gairebé del tot. Pais Basc, Navarra, Madrid, que tenen alts percentatges de pares amb estudis superiors, són a dalt de tot, les Balears amb percentatges baixos de pares amb estudis superiors són a la part baixa, Catalunya i Galícia amb percentatges mitjans de pares amb estudis speriors, són a la part mitjana. Les petites desviacions que hi trobaríem s'explicarien pel grau de cohesió social (Castella Lleó, per exemple)

Valoració:2menosmas
Per otro que lo tiene claro, fa mes de 10 anys

Pancatalanismo = fascismo

Valoració:0menosmas
Per antifascista, fa mes de 10 anys

Vaya cuatro fascistas e independentistas

Valoració:1menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 10 anys

¡Espanyolistos¡ ¿qui vos ha fet creure, que al-lots que no saben englès,ferlos estodiar amb englès els hi fera pujar el nivell general d'educaciò?

Valoració:1menosmas
Per funcionario de carrera, fa mes de 10 anys

Todos sabemos donde esta el problema y es en la seleccion del profesorado interino que carecen de la mas minima capacitacion. Aqui se puede ser profesor sin pasar un solo examen. En fin sabemos la solucion pero a menor cualificacion mayor movilizacion.

Valoració:-4menosmas
Per Pau, fa mes de 10 anys

Vaya!!. Estos pancatalanistas retrogados y reaccionarios nos han salido tambien adivinos. Quiren volver a la edad de piedra con la inmersion linguistica. Felizmente edos tiempos parecen que han pasado.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente