nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
13°

El PSOE presenta el seu recurs d'inconstitucionalitat contra el TIL

Els representants socialistes han penjat a internet aquesta fotografia del moment de la presentació del recurs. | PSOE

El PSOE ha presentat aquest dimecres davant el Tribunal Constitucional un recurs contra el Decret llei de Tractament Integrat de Llengües (TIL), principalment per vulnerar el dret a l'educació, així com determinats articles de l'Estatut d'Autonomia.

A la presentació del recurs d'inconstitucionalitat hi han acudit la portaveu parlamentària i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol; la portaveu del PSOE en el Congrés dels Diputats, Soraya Rodríguez; els senadors socialistes, Francesc Antich i Antoni Manchado; i els diputats en el Congrés, Pablo Martín i Guillem García.

A l'acte també hi ha assistit el secretari general del Grup Socialista en el Senat, José Miguel Camacho. El recurs, contra la mesura aprovada pel govern balear, està signat per 50 senadors socialistes.

En opinió dels socialistes s'ha vulnerat principalment i de manera 'flagrant' l'article 27 de la Constitució Espanyola que tracta sobre el dret fonamental a l'educació, però també els nombres 118, 87 i 149, a més del 49 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears.

Armengol ha donat a conèixer als representants de la comunitat educativa les línies bàsiques del recurs que presenta la seva formació davant el TC en contra del TIL. La portaveu parlamentària del PSIB destacà que amb la reunió es complí el compromís d'explicar el recurs als diferents membres del sector educatiu abans de la seva presentació davant el tribunal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.