cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

La nota dels alumnes balears no arriba a la mitjana estatal, segons PISA

L'Informe PISA es publica cada tres anys. | Teresa Ayuga

L'últim diagnòstic de l'Avaluació Internacional d'Estudiants de l'OCDE (PISA 2012) reflecteix que els coneixements dels alumnes de quinze anys de Balears roman per davall de la mitjana de l'Estat, una xifra que al seu torn també resulta ser inferior que la de la resta de països desenvolupats.

Segons la informació d'aquest treball feta pública aquest dimarts, els estudiants balears obtenen unes qualificacions millorables. La més destacada de les tres variables és la de 'Ciències', on els joves illencs treuen una nota de 483. En aquest cas, la mitjana espanyola és tretze punts superior a la illenca. El territori amb una millor avaluació és Castella i Lleó, amb 519 punts, devuit més que els obtinguts per la mitjana de tots els estats enquestats.

Pel que fa a la competència lectora -sense especificar en quina llengua- els estudiants de l'arxipèlag són ponderats amb un 476, per davall de la mitjana estatal (488), i també de la de l'OCDE (496). En el cas de les matemàtiques, els estudiants de 1r d'ESO de les Illes reben un 475. Així mateix, la mitjana de tot l'Estat és de 484, i la dels països de l'OCDE 494.

Entre els primers llocs dels estats comunitaris trobam en tots els casos Finlàndia, i també Països Baixos. Tanmateix, els líders absoluts de la classificació en tots els camps són els escolars asiàtics, especialment els de Xangai (Xina).

L'OCDE publica cada tres anys els resultats del Programa per a l'Avaluació Internacional d'Estudiantes (PISA) sobre els coneixements i competències dels alumnes d'aquesta edat en les tres matèries citades, amb preponderància rotatòria de cadascuna d'elles, que en aquesta ocasió es correspon amb les Matemàtiques. El 2012, amb 65 països participants, els estudiants dedicaren 80 minuts a les proves d'aquesta matèria, i 20 minuts a Lectura i a Ciències.

Pitjau aquí per veure l'Informe PISA 2012

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 10 anys

L'estat espanyol PP i PSOE sempre els hi ha preocupat mès que se col-locasin bloquets i totxos que posar uns bons fonaments per construir la EDUCACIÒ.
Els governs que hem tengut a Balears, seguint les pautes que marcaven a Madrit han estat alumnes excelents, construcciò i vendre territori, Canyelles, Matas i altres herbes pero ¡ hai ¡ la sostenibilitat, hon es ??
He corregut molt per dins les " obres" i vos asegur que el nivell de cultura i educaciò era mes que magre i aquests suman i els seus fills tambè.
Jo volia estodiar pero no hi havia pesetas a cameva pero avui tenc dos fills tot dos doctors, cada un en se seva materia, i els estudis els han fet en català.

Valoració:2menosmas
Per vilipendiado, fa mes de 10 anys

Molta acertada visió Narnau Narnau, clarificadora de la societat espanyola, sigui a Mallorca, a Granada o a Navarra, la influéncia familiar dels seus pares i els seus estudis, així com la motivació del éxit o el fracás també és important...

Valoració:3menosmas
Per societat desinformada, fa mes de 10 anys

és una llàstima que hi hagi persones que pensin que els únics responsables dels resultats educatius dels alumnes siguin els docents...

Valoració:7menosmas
Per Abolió, fa mes de 10 anys

Es curioso los países con mejor calificación son los que son más severos en los procesos de selección. En las Islas no necesitas demostrar ninguna capacitación. Ni siquiera aprobar el primer examen. En fin solo tienes que acreditar que conoces el catalán estándar. Ni siquiera se requiere el conocimiento del mallorquín.

Valoració:-6menosmas
Per Potxós, fa mes de 10 anys

Uep, com va.

I ara de bon de veres, per lo que a mi me pertoca jo domes crític a nes "pooffrreessoorrss" , que han i estan tudant generacions de mallorquins, i trop a faltar es bons Professores, per no defensa sa seua professió, feina i professionalitat, que no surtin i que una minoria lis facin sa massa i es cuerot.

A Xalar

Valoració:-5menosmas
Per Jimi, fa mes de 10 anys

I segons l'informe TREPITJA?

Valoració:11menosmas
Per Raticulín, fa mes de 10 anys

Ara de veres: quant vos paga el PP per vomitar? Tots els qui criticau els professors sou gent que cobra del PP. És normal que vulgueu conservar la nòmina. No sabríeu fer res més. Bona nit, peperos.

Valoració:7menosmas
Per Bernat, fa mes de 10 anys

Ha quedat ben clar que la culpa és del català, per això Andalusia, Múrcia i Extremadura, que no tenen llengua pròpia diferent de l'oficial espanyola, han tret tan bons resultats... Jo també els aplicaria el TIL, a veure si milloraven.

Valoració:7menosmas
Per narnau narnau, fa mes de 10 anys

Si miram el nivell d'estudis universitaris dels pares dels alumnes veurem que el País Basc, Madrid i Navarra, que són les que obtenen millors resultats escolars, tenen un percentatge de pares universitaris molt superior a la resta de CCAA. A les Balears tenim el penúltim percentatge de pares amb estudis superiors. Catalunya i Galícia, que són per devers la mitjana estatal, tenen també un percentatge mitjà de pares amb estudis superiors. Els resultats de l'informe PISA concorden gairebé del tot amb el percentatge d'estudis superiors dels pares dels alumnes.

Valoració:9menosmas
Per Potxós, fa mes de 10 anys

Uep, com va

Qui donen ses suposades classes, son es "poffeessoorrss", qui se neguen a fer sa política des govern elegit democràticament son es ""prrooffeessoorrss", qui comparteix es paranys des estudiants de Pisa, SON ES PRROOFFEESSEEOORRSS", i que per culpa de un bon grapat de aquets gatzons de sa publica , tiren enterra sa malloria de bons PROFESSORS, quan sortiran a rotllo es bons PROFESSORS a defensar es seus coneixement i bona feina que fan?.
A Xalar

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente