cielo claro
  • Màx: 22.41°
  • Mín: 13.08°
22°

Balears complirà enguany el sostre de dèficit

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha assegurat aquest dimarts, durant la seva primera intervenció en el debat de política general de la Comunitat, que Balears complirà enguany amb l'objectiu de dèficit, situat en el 1,47 per cent.

Quant al sistema de finançament, ha dit que ha demanat a l'oposició que l'acord sobre el nou sistema de finançament s'apliqui amb efecte retroactiu a gener de 2014, tal com es va fer amb la reforma anterior. «El Govern ha reclamat, reclama i reclamarà un sistema de finançament que, com a mínim, situï a Balears anualment en la mitjana de finançament per habitant», ha indicat durant la seva primera intervenció.

Segons ha assenyalat el president del Govern, amb l'actual sistema les Illes són la segona comunitat que més aporta, però es troba a la coa en els deslliuraments a compte. «Aquest injust desequilibri ens obliga a acceptar un marge més gran mentre es procedeix a la reforma», ha apuntat.

En relació als Pressuposts Generals de l'Estat (PGE) de 2014 ha manifestat que continua negociant amb Madrid per a «rectificar les lamentables xifres d'inversió» i ha recordat que, amb l'esmena presentada pel PP, les illes es col·locaran «a 74 euros de la mitjana estatal en inversió territorialitzada. És a dir, més prop que mai de la mitjana».

Deute comercial i financer
També s'ha referit Bauzá al deute del seu Executiu i ha explicat que un dels motius pels quals s'ha incrementat és que «el Govern ha transformat el deute comercial que tenia amb proveïdors en deute financer», una passa que, ha declarat, era imprescindible per a posar fi als impagaments de l'administració als proveïdors.

En relació als Pressuposts de la comunitat, ha considerat «d'una irresponsabilitat extrema demanar que no es pagui el deute», en al·lusió a les declaracions de l'oposició.

Energia
D'altra banda, ha anunciat que el Govern presentarà el Pla d'Energies Renovables el pròxim dia 4 de desembre, el que suposa, ha dit, «una eina bàsica per a establir el marc de creixement i desenvolupament en aquest camp».

Segons ha indicat, l'Executiu balear cercarà el màxim consens amb els diferents grups polítics i representants de la societat. «El Pla és fonamental i prioritari», ha afegit. Bauzá ha destacat que les energies renovables «suposen una línia econòmica de futur» que reduirà el cost energètic per a les empreses i protegirà el medi ambient.

A més, ha assenyalat que el Pla es complementarà amb els beneficis del règim especial per a les energies renovables de Balears, i ha destacat que l'objectiu del seu Executiu és que les Illes deixin de ser un sistema elèctric aïllat i s'integrin en el peninsular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.