algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

El Pi presentarà mocions en contra de la privatització dels aeroports

Els regidors d'El Pi duran als plens municipals un escrit per reclamar “un model de gestió individualitzat i amb participació de les institucions balears”

2236
La formació que lidera Jaume Font considera que els aeròdroms han d'estar "al servei d’aquesta terra, de les seves empreses i de la seva gent”. | PERE BOTA

Proposta per les Illes (El Pi) presentarà mocions en els diferents municipis on té representació per tal de mostrar el seu rebuig a la “privatització dels aeroports”. El partit, a més, reclama una gestió “individualitzada” amb participació de les institucions balears.

La formació política, lidera per Jaume Font, considera que l'aprovació per part del Consell Consultiu de Privatitzacions de la privatització de l'empresa Aena-Aeropuertos S.A. “inicia un procés que previsiblement pot donar com a resultat un model aeroportuari en què un reduït grup d’inversors controlin de forma conjunta la totalitat dels aeroports de l’estat Espanyol.”

Davant aquesta realitat, El Pi alerta que en una comunitat com Balears “els seus ciutadans depenen en bona mesura del transport aeri per desplaçar-se i no es poden permetre que aquest servei caigui en mans d’interessos privats”.

Per aquest motiu, el PI vol fer “front comú” amb els governs municipals i “reclamarà la gestió pública dels aeròdroms illencs”. “Els nostres aeroports no han d’estar al servei del compte de resultats d’Aena o d’un grup d’inversors sinó al servei d’aquesta terra, de les seves empreses i de la seva gent”, assegura la formació política.

Connectivitat
El Pi afirma que una altra de les preocupacions que motiven la mesura és com afectaria aquest procés a Menorca i Eivissa, ja que “veuen sotmeses les seves rutes a declaracions d'Obligació de Servei Públic i això pot empitjorar encara més la seva escassa connectivitat”.

És per aquest motiu que la formació insta el Govern Balear a donar “les passes necessàries” perquè en la gestió dels aeròdroms insulars es faci de forma individualitzada i que es tingui en compte que aquestes infraestructures ”compleixen una funció social i econòmica essencial per una comunitat insular”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jrbs, fa mes de 10 anys

Tal volta na Munar, des de la pressó pugui seguir "gestionat", aquí hi ha un "duro" a guanyar

Valoració:0menosmas
Per qui son, fa mes de 10 anys

El Pi. ¿I qui son aquests?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente