algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.71°
17°

Crítiques al PP balear per ser massa 'tous' amb el matrimoni homosexual

El 2005 nombroses manifestacions criticaren que s'anomenés 'matrimoni' a les unions de persones del mateix sexe. | Efe

La Comissió d'Afers Socials i Drets Humans del Parlament aprovà per unanimitat de tots els grups una proposta merament declarativa sobre els matrimonis homosexuals que en canvi ha encès especialment segons quins ànims.

Durant el debat, que fou defensat per la diputada popular María José Bauzá, es digué que el PP "sempre ha estat a favor de regular la convivència en parella de persones del mateix sexe, però sense que això suposés una alteració substancial de la institució del matrimoni". El text en concret recollia que el Parlament de les Illes Balears "valora positivament els avanços aconseguits en el reconeixement social i legal de la diversitat sexual".

Just aquesta frase, inòcua a primera vista, ha causat encesos comentaris, que cataloguen els conservadors de traidors.

D'una banda, l'Institut de Política Familiar (IPFB) creu que "el PP balear aposta pel matrimoni homosexual". L'òrgan, que a Balears dirigeix Agustín Buades, troba que amb aquesta posició els populars illencs traeixen els valors del seu electorat, i del partit en si mateix, expressats al recurs d'inconstitucionalitat que el PP presentà a la llei de matrimoni igualitari impulsada per Zapatero.

A més, des de Derecho a Vivir Baleares (DAV-Baleares) consideraren que "amb l'excusa dels drets civils dels homosexuals, que ningú no nega, es pretén trencar la unitat de criteri que sobre el matrimoni natural sempre ha defensat el PP". En aquest sentit l'entitat antiavortista reclama als populars que "no es deixin confondre per una oposició radicalitzada i que defensi amb rotunditat les seves conviccions sobre el matrimoni".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carme, fa mes de 10 anys

No m'ofen gens en absolut que diguin que és antinatural: tant se me'n fot si és natural o no. Si pag els mateixos imposts que els altres, vull els mateixos drets.

Valoració:2menosmas
Per I doncs, fa mes de 10 anys

I a jo me pareix que demanar que es treguin els seus drets a persones que no fan cap mal a ningú, com és el colectiu homosexual, és de tot menys de cristiàns.

Valoració:10menosmas
Per k, fa mes de 10 anys

Potser hi tengui quelcom a veure Paco. Tambe els he sentit a tals rumors. Pero tambe record es cas de Santos que feia tot lo contrari, crec recordar que va fer aprovar a s'ajuntament una declaracio en contra

Valoració:6menosmas
Per Paco, fa mes de 10 anys

I el nostre president segueix amb la doble vida....

Valoració:8menosmas
Per k, fa mes de 10 anys

Aplaudeixo el PP balear per tenir la valentia d'aprovar tal proposta, encara que sigui merament declarativa. Ara si

Valoració:3menosmas
Per guau guau, fa mes de 10 anys

Se llame como se llame la unión de dos personas del mismo sexo es antinatural. Y que no se me venga a decir que existe desde el principio de la humanidad. Claro que a si Pepito le gusta Juanito.... per ell es pollastre. A mi que me den a Juanita y a Pepita. No futem.

Valoració:-20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente