algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Les Matemàtiques i les Naturals en anglès enfronten pares i professors

Pancartes a un centre d'Eivissa aquest dilluns. | GERMAN G. LAMA

Les assignatures no lingüístiques que s'imparteixen en anglès estan sent motiu de tensió entre pares i professors als centres educatius. Això és el que ha passat a l'IES Port de Pollença on el centre s'ha vist obligat a impartir Ciències Naturals i Matemàtiques en anglès perquè aquests docents i el de Ciències Socials, eren els únics que disposaven del B2.

Tonina Siquier és la professora de Ciències Naturals a l'Institut i una de les encarregades d'impartir a 1r d'ESO aquesta matèria en anglès. El passat 9 d'octubre la direcció confirmà a Siquier que ella hauria de fer la seva assignatura en llengua estrangera, tot i que els llibres estan en català i la biòloga començà a impartir la primera unitat de l'assignatura ja en anglès a partir del 14 d'octubre.

Durant tres setmanes, tal com explica Siquier, “tres nins diferents han sortit de classe plorant, s'han viscut situacions d'angoixa i desesperança”. I és que per la professora, aquests dies també li han servit per constar que “les dificultats per aprendre en anglès són clares i es perd contingut amb el canvi de llengua i això obliga a fer una lliçó amb més sessions del que és habitual”.

Plors i ansietat
Dijous passat i després d'acabar la primera lliçó de Ciències Naturals, Siquier posà un examen en anglès a la classe de 1rC de la que ella també n'és la tutora. Un dels infants, que ja havien presentat símptomes d'angoixa a l'impartir-se la classe en anglès, es posà a plorar als tres minuts de rebre l'examen. El nin, incapaç de continuar demanà per marxar a casa. Un cop arribà la mare, Siquier es dirigí a la progenitora per demanar-li en què la podia ajudar.

Tal com relata Siquier, “la mare m'explicà que havia anat a l'Oficina del Defensor del Menor a denunciar que s'estaven fent les classes de Naturals i Matemàtiques en anglès i que també havia parlat amb Inspecció educativa”. La mare explicà a Siquier, sempre segons la versió de la professora, que “a la Conselleria li havien dit que ja sabien de qui parlaven (en referència a Siquier) i que no els estranyava que fessin el que estaven fent. Que utilitzen els nins com a arma política contra la Conselleria”.

Després d'escoltar com la mare li donà la culpa del que li estava passant al seu fill, Siquier va ser incapaç de continuar fent classe i actualment està de baixa per angoixa i ansietat. La professora assegura que “entenc la preocupació de la mare i a mi em preocupa molt que un alumne meu surti de classe plorant, però s'està equivocant i no té clar qui és el responsable, jo només aplico el Decret de llengües”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per bernadet, fa mes de 10 anys

Quina vergonya de centre, el de la foto. Un veritable tauler d'anuncis de la marea verda. Als centres escolars normals, aquestes coses es pengen dins la sala de professors. Però la normalitat fa temps que a les Balears se n'anà a fer vaumes

Valoració:-24menosmas
Per Pau, fa mes de 10 anys

Els mestres, com na Tonina, només han lluitat per posar en evidència que el TIL, les retallades i les actuacions de la Conselleria, són un gran problema (una gran estafa) per a l'educació, i en definitiva per als nostres fills i filles.
Sí, na Tonina està agotada, decebuda, segurament indignada, perquè ella no ha triat fer el TIL, no ha triat fer ciències socials en anglès. Ella ha hagut de menjar-se el problema que uns altres han creat, i a més a més, ara volen fer creure als pares que tot és culpa dels mestres en vaga. El que ella pateix, és equivalent al que passen altres mestres i professors!!!
Ella, com altres docents, fa molt més del que li pertoca, com a professional que és, i ja haurien d'estar agraïts molts dels pares i les mares als docents que han fet vaga. Que llavors no diguin que no s'els va advertir de la gran estafa que és el TIL!

Valoració:26menosmas
Per Toniet, fa mes de 10 anys

Vull cotestar en Joan Miquel. Dius que la Conselleria pot saber de mooooltes maneres qui té el B2. Vale; però aquest no és el tema: es tracta de saber QUI TÉ EL B2 I FA 1R D'ESO.
En tot cas però no és així. La realitat és que la Conselleria, pel que fa al TIL i al personal amb plaça definitiva, només sap el que els centres han comunicat.
Potser la Conselleria sap que al Port de Pollença hi ha en tal o na qual amb el B2... Però el mes de maig/juny NONONO sap si fan o no fan 1r d'ESO.
Al Port de Pollença és el Centre qui ha dit que a 1r d'ESO tenen el B2: el de mates, el de socials i el de naturals... Si el centre hagués comunicat que NINGÚNINGÚNINGÚ amb plaça definitiva tenia el B2 a 1r d'ESO, la Conselleria s'ho hagués hagut de creure.
Cosa diferent és els interins que han contractat amb el B2...
Per exemple, al meu centre, vam comunicar que NINGÚ de 1r d'ESO tenia el B2 (cosa que naturalment és mentida podrida!!). I la conselleria no ens ha posat CAPCAPCAP problema (què sabien ells si en tal o na qual havien de fer 1r o 2n o 3r...). Ens han enviat algú interí amb el B2, amb la condició que fes una assignatura en anglès... PeròCap ni

Valoració:6menosmas
Per Joan Miquel, fa mes de 10 anys

Vull contestar a en Toniet. La Conselleria pot saber que els professors tenen almanco el B2 de moltes maneres. Una d'elles és haver-ho demanat mentre els professors estaven en el programa Seccions Europees durant els cursos anteriors. Afegiu aquí "----------" totes les que se us ocorrin.

Valoració:0menosmas
Per Toniet, fa mes de 10 anys

A mi el que no me queda clar és com pot saber ningú que els profes del Port de Pollença de matemàtiques, socials i naturals tenen el B2. Vull dir que aquesta no és una dada publica. Al meu centre NINGÚ de primer d'ESO ha declarat oficialment tenir el B2... Com així al Port de Pollença hi ha gent que ha dit que té el B2? No crec que sigui una dada que a ningú li puguin obligar a comunicar. No hagués estat millor fer-se els locos?

Valoració:12menosmas
Per M.S., fa mes de 10 anys

Alerta que ara ve Nadal i a lo millor enllaça ses festes, lo que ha de fer ess intentar aquests dos nins d'una classe de 30 intentar que ho entengui i ajudarlos, no posarse de baixa demostra feblesa, es el primer problema que ha tengut si fes feina a una empresa privada ja seria anes carrer, tots els mestres haurien de passar un test psicotecnic i unes proves psicologiques.

Valoració:-35menosmas
Per Remorada, fa mes de 10 anys

En aquestes circumntàncies es dóna uns dies de baixa a una persona que està una mica alterada (i amb raó). Tot per evitar que els al·lots hagin de pagar el malhumor o la frustració del seu mestre. Però passats uns dies aquesta persona tornarà amb més força que mai i per molts anys més.

Valoració:12menosmas
Per Malen, fa mes de 10 anys

Li ha faltat temps per posar-se de baixa.... aquestos són els professors valents i lluitadors pels nostres fills.. vergonya.

Valoració:-66menosmas
Per Jaume S., fa mes de 10 anys

Tonina, envials el teu mísser....

Valoració:14menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 10 anys

Entenc molt bé el que li passa a la professora Tonina Siquier, però no ens hem de deixar vèncer d'aquesta manera. Sabíem que seria dur. Les protestes, directament a Conselleria i a Inspecció. I si no els agrada, que s'hi posin un floc. Ja se sabia que aplicar aquest bunyol tendria aquests resultats. Ara no ens ha d'agafar complexe de què som nosaltres que ho feim malament. Només faltaria! Si a Conselleria diuen que ja saben de qui els parlen, els altres també sabem de qui ens parlen quan es tracta dels "paridors" del TIL. Així que de tirar la tovallola, ni parlar-ne. Ànims Tonina i torna-hi aviat.

Valoració:35menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente