algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Camps defensa que no ha perdut «suport»

La consellera menorquina critica la "política destructiva" de l'oposició pel que fa al TIL. En canvi, el diputat socialista Antoni Diéguez, l'acusa de «repressió educativa»

La consellera d'Educació, Joana Maria Camps, i la portaveu educativa del Grup Popular a la Cambra, Aina Aguiló, en un moment del ple. | Joan Torres.

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha acusat aquest dimarts els grups de l'oposició de dur a terme una "política destructiva" i de "no mirar pels fillets".

La titular del departament d'Educació del Govern ha carregat contra l'oposició durant una interpel·lació parlamentària sobre el Decret de tractament integrat de llengües, afirmant que tant PSIB com MÉS "usen" els alumnes i no tenen "ni un mínim de sentit d'autocrítica o d'ètica".

A més, ha defensat les mesures de l'Executiu per imposar el trilingüisme, del qual ha dit que no té com objectiu "lluitar contra cap llengua", sinó que cerca "l'equilibri entre les tres".

«Repressió educativa»
Aquest parer confronta amb el del diputat del grup parlamentari socialista, Antoni Diéguez, qui ha acusat aquest dimarts la consellera menorquina de practicar «repressió educativa», a la qual cosa Camps ha respost que ells «no han perdut el suport social».

A més, el socialista ha acusat Camps d'aplicar una política educativa «que ha generat enfrontaments, que ha derivat en molta repressió i poca educació». «En el poc temps que duu en el càrrec ha demostrat que d'educació no en té ni idea però que per a la repressió té la capacitat necessària».

Tanmateix, Camps ha negat aquestes acusacions, i ha assegurat que la Conselleria «no practica cap tipus de repressió». «La Conselleria d'Educació entén que el suport social no l'ha perdut i que les urnes parlaran en el seu moment. Segurament hem aplicat menys repressió de la qual van aplicar vostès», ha replicat la consellera. «El que es necessita per a treure a Balears d'aquesta situació és negociar, més educació i menys repressió», ha respost el diputat socialista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Quin parell!, fa mes de 10 anys

Veient aquestes dues dones juntes es té el retrat de la incompetència i la malesa.

Valoració:0menosmas
Per jrbs, fa mes de 10 anys

WEsta clar que no ha perdut suport, no l'ha tingut mai...excepte els fanàtics del Sirculo Bauear

Valoració:1menosmas
Per Mateu Planas, fa mes de 10 anys

El problema és que el suport que li dona el seu partit no és el suport que ha de rebre, el suport que hauria de tenir i no té en aquest moments és el dels docents, els pares i els alumnes. I ja no serveix allò de: tenim el recolzament de les urnes, ja fa estona que el poble va votar i ara vostès els han fallat.. ja no tenen aquells suport.
Sra. Camps marxi per dignitat, potser desprès de fer alguns cursos de llengües i d'història podrà provar sort a les urnes, li recordam que el seu càrrec és de confiança i no sortit de les urnes, no ho oblidi.

Valoració:3menosmas
Per nofret, fa mes de 10 anys

Evidentment no ha perdut suports dins el Círculo Balear, Fuerza Nueva, Falange, sector ultra del PP i altres entitats notables tant per l'extremisme del seu ideari com pel reduït nombre de membres.

Valoració:9menosmas
Per Xaume, fa mes de 10 anys

Després de veure aquesta fotografia he sabut de qui eren aquelles dues graneres aparcades just devora l'entrada del Parlament...........

Valoració:8menosmas
Per arg, fa mes de 10 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:7menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 10 anys

Pancatalanisme = Feaxisme

Valoració:-7menosmas
Per pere joan lil·la, fa mes de 10 anys

Ella mira molt pels fillets (de la gran puta)

Valoració:6menosmas
Per Demos, fa mes de 10 anys

Oh si!. És la deesa de les llengues i de la cultura, l´Atenea del Pantéó Balear del qual Bauzà és el nou Zeus. El poble es rendeix a la infinita sabiduría d´aquesta divinitat major.

Valoració:16menosmas
Per Treu foc, fa mes de 10 anys

L'Aguiló li fa escolts a la consellera? L'adoctrina potser? Deu ser així perquè ella no en té ni idea i cada vegada que obri la boca, pixa fora del test. El que passa és que si li fa cas a la diputada, encara ho tendrà pitjor, molt pitjor. Per no saber, no sap la diferència entre una senyera i una estelada.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente