nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
15°

L'STEI-i denuncia que Bauzá ha retallat 30 milions d'euros en Educació

El sindicat considera “lamentable” que el Govern prorrogui el decret llei de 2012 de retallades en matèria de personal

L'STEI-i considera que amb aquest projecte de pressuposts presentats es fa palès que la Consellera Camps “no ha sabut defensar l'Ensenyament en el si del Consell de Govern”. | J. Morey

L'STEI-i critica els pressuposts del Govern Bauzá per a 2014 i assegura que en només dos anys s'han retallat 29.658.235 euros en Educació. El sindicat docent considera que la minva és “una quantitat brutal en un temps rècord” i recorda que els pressuposts per a l'any vinent situen la inversió educativa per sota de la 2012.

El sindicat explica que el Govern ha passat d'un pressupost per a Educació de 767.400.521 euros el 2012 a pressupostar-ne 743.572.807,00€ (-23.827.714,00 €) el 2013 i 761.570.000,00 € (-5.830.521,00 €) el 2014. L'entitat assegura que aquestes xifres “contrasten” amb l'augment que han sofert altres conselleries com, per exemple, la de Turisme i Esports, que el 2014 veurà incrementat el seu pressupost un 17 % respecte a l'any 2012 (de 63'3 milions d'€ a 74'3 milions d').

El sindicat considera, a més, “vergonyós” que la Conselleria d’Hisenda i Pressuposts “bravegi” del superàvit registrat fins al mes d’agost a les Illes Balears. “Una cosa és equilibrar els comptes i una altra és retallar 30 milions d'euros en Educació per, ara, tenir-ne 76 com a superàvit. És indigne d'un Govern que es cregui avançat”, afirma el sindicat.

Defensa de l'ensenyament
L'STEI-i considera que amb aquest projecte de pressuposts presentats es fa palès que la Consellera Camps “no ha sabut defensar l'Ensenyament en el si del Consell de Govern”. “Es fa necessari que la Consellera canviï la seva manera de treballar: Si ella no és experta en educació, que almenys ho siguin els seus assessors més directes. Aquest desconeixement del món de l'Ensenyament no el pateixen ni la consellera ni els seus assessors, el pateix tota la Comunitat Educativa”, assegura el sindicat.

Segons el sindicat docent aquesta política “denota la no prioritat de la inversió educativa per part del Govern i la manca de partides pressupostàries per possibilitar un acord parcial en referència als aspectes sociolaborals plantejats a la Plataforma reivindicativa de la vaga indefinida”.

A la coa en inversió
L'STEI-i també critica el “Pla autonòmic de reformes del Sistema Educatiu” que vol engegar l'Executiu per fer front al fracàs escolar. Segons el sindicat, la problemàtica del fracàs escolar “no té tanta relació amb la legislació com amb la retallada sistemàtica i continuada de recursos humans, materials i econòmics en l'ensenyament públic”.
El sindical considera que els pressuposts situen l'educació balear “a la coa en inversió per alumnat” dins de l’Estat espanyol i posen de manifest que la inversió destinada està per davall del 3% del PIB illenc, representant una de les inversions més baixes d'Europa.

Finalment, els representats dels treballadors consideren “lamentable” que per una banda es vulgui “mantenir un discurs optimista i simular una tímida expansió pressupostària i per altra banda es prorrogui el decret llei de 2012 de mesures urgents en matèria de personal i administratives per a la reducció del dèficit” que inclouen reduccions en l'àmbit de personal. “Altre cop els treballadors públics pateixen el pes de les polítiques antisocials d’aquest Govern”, conclou el sindicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ni respostes ni manetes, fa mes de 10 anys

Qualsevol resposta, per molt bona que sigui, a aquests que insisteixen a escriure en espanyol en un diari en català, no és més efectiva que la indiferència; ja que aquesta fa real la inutilitat de la llengua la lectura de la qual pretenen imposar-nos.

Valoració:0menosmas
Per antifascista y anticatalufo, fa mes de 10 anys

PANCATALANISMO = FASCISMO

Valoració:-2menosmas
Per Pancastellanisme és feixisme, fa mes de 10 anys

Des de Catalunya tot el meu suport en la vostra lluita per l'educació i contra la dictadura inculta i pancastellanista de Bauzá i d'altres espanyolistes al servei de Madrid.

Entre i voteu

http://referendumcatalonia.com/

Campanya Mundial a la xarxa per poder votar si Catalunya hauria de ser un país independent! JA HAN VOTAT MÉS DE 200.000 PERSONES A TOT EL MÓN

Should Catalonia be an independent country?

Valoració:9menosmas
Per r2, fa mes de 10 anys

antifascista, et convé aprendre una mica d'història abans d'escriure ja que sembla que no tens molt clar que vol dir el terme fascista.

Pere mas, la vergonya dels nins és una guarda de governants que surten a dir que han augmentat la inversió en educació quan és fals i no els passa res. O quan els docents han demanat que tots els diners descomptats els dies de vaga repercuteixi en els centres i en beques de transport i menjador i la conselleria va dir que no, que no teníem dret a demanar on volem que vagin els diners (segur que van a la seva butxaca, que aquests del PP són molt donats als sobres).

Valoració:10menosmas
Per pere Mas, fa mes de 10 anys

Tot això heu diven persnes que volen cobrar i fer vaga. No esteis empegueits. Sou la vergonya dels nins.

Valoració:-22menosmas
Per antifascista, fa mes de 10 anys

PANCATALANISMO = FASCISMO

Valoració:0menosmas
Per Rostit, fa mes de 10 anys

Des de el moment que posen a una venedora de pisos com a màxima autoritat política en Cultura...ja està dit tot.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente