muy nuboso
  • Màx: 11.28°
  • Mín: 7.77°
10°

MÉS vol una estructura per esdevenir “l’esquerra del país”

L’Assemblea Constituent de la formació política elegeix Biel Barceló com a coordinador general i Fina Santiago com a coportaveu

Barceló amb els membres representatius de MÉS durant l'Assemblea General que ha triat el nou organigrama de cara a fer front a les polítiques del Govern Bauzá. | Jaume Morey

MÉS per Mallorca ha celebrat aquest dissabte, al saló d'actes de CC.OO, la seva Assemblea Constituent en la qual ha adoptat una “estructura pròpia” i ha declarat l’Assemblea General com a màxim òrgan de decisió. La formació també a triat Biel Barceló com a coordinador general i Fina Santiago com a coportaveu.

La novetat d'aquesta estructura escollida és que a l'Assemblea General hi podran participar totes aquelles persones que simpatitzin amb el projecte, i no només els militants dels partits integrants a la coalició PSM-Entesa i IniciativaVerds. En l’Assemblea de dissabte ja hi han participat més de 120 independents, a més dels militants dels partits.

Biel Barceló, durant la intervenció de cloenda, posà de manifest que l’estancament dels indicadors econòmics “no implica una recuperació ni una millora de les condicions de vida de la majoria social”. “Diuen que aquest ha estat el millor any turístic de la història, i tanmateix hi ha 105.000 aturats. Com s’entén?”, s'ha demanat el diputat ecosobiranista, que reclama una “democratització de totes les decisions, també de les decisions econòmiques”, per tal d’aplicar una “economia del bé comú” que generi “prosperitat compartida” i superi les desigualtats socials.

El coordinador general de la formació ha criticat amb duresa el Govern Bauzá. “Tenim un govern antidemocràtic, antimallorquí, que no escolta i que provoca l’enfrontament entre les persones”, ha afirmat Barceló que també ha retret al PP que no hagi volgut condemnar “ni el franquisme ni els atacs als homosexuals a Rússia”. “Els agraïm que s’hagin llevat la careta”, ha afirmat el diputat. En contraposició a l'Executiu, Barceló afirma que volen “un Govern democràtic, que escolti les persones, que estimi Mallorca”.

Barceló ha fet una crida a la participació a MÉS per Mallorca, com una eina oberta a tots aquells que vulguin el canvi. “Som aquí perquè volem canviar les coses, perquè MÉS es converteixi en l’esquerra del país i en l’alternativa a les actuals polítiques neoliberals, que creen fractura social i que suposen un retrocés. Tots els qui vulguin un canvi d’aquestes polítiques hi són benvinguts”, ha assegurat.  

Fina Santiago, per part seva, criticà la “involució democràtica” provocada pels governs del PP, i ha fet una crida a defensar i “aprofundir la democràcia”. Santiago ha mostrat la seva indignació davant el fet que “no hi ha llibertat per penjar un llaç d’una escola” i ha avançat que en cas que la seva formació guanyi les eleccions de 2015 “en el primer Consell de Govern derogarem el TIL i retornarem les targetes sanitàries a tothom”.

Documents organitzatius
Durant la trobada de MÉS s’han aprovat dos documents polítics (de diagnòstic i de proposta política), unes normes de funcionament de la formació i quatre propostes de resolució (de suport a la mobilització a favor de l’educació, de rebuig a la retallada del sistema públic de pensions, a favor d’una renda bàsica garantida i per iniciar el procés d’elaboració de les propostes programàtiques).

Així mateix, els assistents han elegit els membres de la Permanent, de l’Executiva i de la Comissió de Garanties i Arbitratge. La Permanent, que ha estat elegida amb un percentatge global del 92,8% dels vots, està encapçalada per Biel Barceló com a coordinador general i coportaveu i per Fina Santiago com a coportaveu. La llista sencera dels membres representatius de la formació són:

MEMBRES DE LA PERMANENT
Biel Barceló, coordinador general i coportaveu
Fina Santiago, coportaveu
David Abril
Joan Verger
Pau de Vílchez
Joana Aina Campomar
Mercè Bujosa
Neus Truyol
Antonina Ferrà
Jaume Palou

MEMBRES DE L’EXECUTIVA
Membres triats per l’Assemblea
Aina Bernad (que s’incorpora a la Permanent, en ser la més votada)
Apol·lònia Miralles
Maria Magdalena Lladó
Margalida Puigserver
Cristina Capó
Lila Thomàs
Magdalena Obrador
Lourdes Martín
Antoni Alorda
Mateu Morro
Lluís Apesteguia
Joan Ferrà
Rafel Sedano
Miquel Rosselló
Pep Florit
Membres nats:
Joan Font (CIM)
Magdalena Palou (CIM)
Miquel Ensenyat (CIM)
Antoni Verger (Cort)
Antoni Noguera (Cort)
Tomeu Tugores (sec. Finances IniciativaVerds)
Guillem Rosselló (sec. Finances PSM-Entesa)

MEMBRES DE LA COMISSIÓ DE GARANTIES I ARBITRATGE
Margalida Capellà
Marta Carrió
Joan Josep Mas

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aquí, en mallorquí !,, fa mes de 10 anys

A Mallorca, en bon mallorquí ...

Es Català a Catalunya !!


http://www.youtube.com/watch?v=-y56iRuHLuE

Valoració:-2menosmas
Per Marina, fa mes de 10 anys

"En el cas de guanyar les eleccions..." Ets molt optimista. Tu saps que anant molt bé podeu treure el 10% dels vots. I amb això guanyareu les eleccions?." Qui té fam somia truites"

Valoració:2menosmas
Per barco de rekilla, fa mes de 10 anys

Hay que cambiarlo todo para que nada cambie. Los mismos perros con los mismos collares. Ni de coña voto a catalanistas, separatistas, comunistas y demás "istas". Per ells es pollastre. Sort que el Mallorca la ha fotuda.

Valoració:0menosmas
Per Ben fet, fa mes de 10 anys

Si no existíssin els hauriem d´inventar. I a veure si fotem fora a aquesta gentota que tants problemas i disgustss ens dóna.

Valoració:4menosmas
Per Francesc, fa mes de 10 anys

JAC, si no et complau es capital humà de MÉS, tal vegada és que hi faltes tu.

Hem de ser conscients que som els que som, durant sa guerra, postguerra i dictadura, van matar, silenciar, obligar a fugir bona part des capital humà que teníem, però hem resorgit a poc a poc, i cada dia som més, una altra vegada.

És molt fàcil fer crítica destructiva: no m'agraden aquests, no ho fan prou bé, hi hauria d'haver més gent, gent nova, gent que ho fes millor... perfecte! idò on ets tu? què fas per tal d'incrementar i millorar es capital humà?? és que no ho veis que açò són PERSONES com tu i com jo? Gent que en lloc d'estar-se a casa, davant s'ordinador criticant, està per feina, està activada intentant donar el millor d'ells, aportant es seus millors anys a una causa que creuen justa. I no, ser d'un partit de sa resistència no és com ser dins d'un partit des règim. Si ets de MÉS, en es mínim indici (que pot ser per qualsevol pardalada) et duen as quarter i t'ho prenen tot, et posen traves per tot, no et col·loquen a cap Albertis, Gas Natural, BBVA o Endesa, etc.

Ànims i suport pes lluitadors, per aquells que donen sa cara, es temps i s'energia. Només deman que sigueu coherents tots plegats. M'agrada com a menorquí, encara que tengui com a marc electoral sa comunitat autònoma sencera, que no se xerri en una clau identificadora balear, cosa que sempre veuré artificial. M'estim més sentir-me exclòs de vegades, que no ficat artificialment dins d'un Mallorca+illots, que és el que transmet la idea de balearitat. Cal deixar en evidència quines són les mancances estructurals de l'espanyolitat i la seua inèrcia hispanitzadora, així com l'esperança engendrada al Principat.

Què voldrem? formar part d'una nova Espanya sense Barcelona o seguir dins del mateix estat que Barcelona deixant la dependència a la meseta? És la qüestió que caldrà abordar els propers anys.

Valoració:2menosmas
Per JAC, fa mes de 10 anys

Com sempre....canvien de nom quaranta mil vegades però sempre les mateixes cares. Sempre he estat crític amb totes aquestes rentades de cares. O ...no son més del que surten a la foto que tiren del carro o no volen deixar que ningú els llevi la cadira. Me pareix molt inmoral parlar de democracia i veure que tornen a copar els mateixos llocs els mateixos de sempre. Per això me desmotiva tant la política....i per això la consider el cáncer dels esdeveniments actuals.

Valoració:-7menosmas
Per Joan M, fa mes de 10 anys

No crec catalufet... No ets a l' executiva, estrany vist el teu altíssim nivell!.

Valoració:11menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 10 anys

Més palurdos ....

Valoració:-16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente