nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.63°

L'Assemblea de Docents no presentarà cap proposta alternativa del TIL

La caixa de resistència ja ha recaptat més de 220.335 euros. Els diners aniran destinats als docents que “realment els necessiten”

L'Assemblea de Docents tornà a omplir l'auditori de Porreres. Els mestres i professors acordaren no presentar cap proposta de TIL tal com vol la Conselleria. | Guillem Mas

L'Assemblea de Docents manté la seva actitud que no s'apliqui el decret de trilingüisme aquest curs i ha acordat no realitzar cap nova proposta per no “entrar en el joc” de la Conselleria de Educació, que ha demanat als comitès de vaga una contraoferta del TIL per negociar dilluns vinent.

Aquesta ha estat una de les decisions unànimes que s'han acordat en l'assemblea d'aquesta entitat, que s'ha reunit dissabte a Porreres durant unes tres hores per abordar aquest i altres assumptes, relacionats amb la vaga indefinida que va començar el passat 16 de setembre.

“Ens volen passar el problema, nosaltres estam en vaga, el problema el tenen en ells”, ha assegurat Iñaki Aicart, portaveu de l'Assemblea. “No entrarem en aquest joc”, ha indicat Aicart, que considera que s'ha de parlar “en termes de respecte als consells escolars” i amb un to “més científic” del TIL.

Segons Aicart, una proposta alternativa del decret “ha d'estar dissenyada per gent experta en la matèria” i “no pels comitès de vaga”. “La proposta de Conselleria és improcedent”. El portaveu ha indicat que tant el STET-i com UGT, que ha estat en la reunió, han valorat l'actitud de l'assembla en aquest sentit.

Per al col·lectiu, les negociacions amb el Govern “no s'han iniciat” perquè les propostes que s'han fet des de la Conselleria “no són satisfactòries”. Per als professors, totes les ofertes de la conselleria “són molt generals” i situen una negociació posterior, per la qual cosa no concreten res.

El mateix succeeix, ha destacat el portaveu, respecte a la petició de la retirada d'expedients dels directors de centres de Maó, expedientats per no acatar el TIL i amb la llei de símbols, de la qual “no es donen explicacions".
Amb aquests antecedents, l'Assemblea ha tornat a fer una crida a la vaga per al pròxim dilluns, una paralització que entraria en la seva tercera setmana.

Caixa de resistència
En relació amb la caixa de resistència per ajudar als vaguistes pel descompte que s'aplicarà als seus salaris i que ha recaptat més de 220.335 euros, l'assemblea ha acordat que la utilitzin qui “realment la necessiten” i no dur a terme un repartiment igualitari entre tots els docents.

El model serà que es lliuri “on faci falta”, ha explicat Aircat, que ha assenyalat que els docents hauran de sol·licitar els recursos, que consistirà en uns 60 euros per persona i dia i que ja es pot començar a demanar.

El portaveu ha explicat que la caixa de resistència està pensada perquè el factor econòmic no sigui un impediment per a què els docents se sumin a la vaga i la seva utilització per part dels afectats “està basada en criteris de confiança”. Després de la manifestació de diumenge l'Assemblea convocarà les concentracions de dilluns i dimarts, en el marc de la vaga indefinida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per un que no sap res, fa mes de 10 anys

No la tenen ni la volen, nomes volen una cosa NO.
Ara veurem a partir de dilluns qui es qui en aquest conflicte.
Culpables n'hi ha fins ara dos, l'administracio (conselleria) i els docents.
Victimes una ben clara, els alunnes.

Valoració:-12menosmas
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

Bueno, y esto ya, no words.
Un pagès araner dejando las cosas claras.
Hasta Pep Coní ( que ya es decir ) flipa.
http://youtu.be/_XNZs-I8BSY

Valoració:-8menosmas
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

Priceless

Valoració:-2menosmas
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

By the way, aquí un ejemplo del histerismo de "los demócratas que sólo buscan la libertad de su pueblo"
http://youtu.be/mke3lGStTxw

Un ejemplo de mesura, saber estar y diálogo.

Valoració:-13menosmas
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

"mariona"
Les has contado a las "famílies" el tema de los trienios duplicados con los sexenios?.
Les has dicho que les robas dinero?.

Valoració:-9menosmas
Per Tià, fa mes de 10 anys


Molt bé, mestres! Sou vertaderament uns mestres. Al contrari de la purrialla contrària a vosaltres i a nosaltres tots, que ens umpl de vergonya i deshonra el país.

Dilluns tornaré fer una aportació per ajudar-vos, tot i que no vos ho podrem pagar mai com voldríem.

Temps a venir, sereu recordats com uns herois. Els "altres", com uns traïdors.

Valoració:33menosmas
Per mariona, fa mes de 10 anys

Gràcies a tota la ciutadania que ens ha recolzat.
Gràcies assemblearis
Gràcies famílies

Demà entre tots farem un tsunami

Valoració:32menosmas
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

Por cierto, lo de "Rafael Navidad" es cojonudo. Ingenio en estado puro. Seguro que eres unos de esos profes que iluminan el camino de nuestros retoños.
Gracias.
Te quiero.

Valoració:0menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:15menosmas
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

Hostias, "ferran", céntrate, céntrate, que te veo disperso.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente