nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La Plataforma Crida espera que la manifestació sigui "la més massiva" de la història de Balears

L'estàtua del rei Jaume I de la Plaça d'Espanya de Palma amb la camiseta verda, símbol de les protestes educatives. | J.Morey

“Esperam que la manifestació sigui la més massiva de totes les que hi ha hagut a les Balears”, així s'han expressat des de la Plataforma Crida en relació a la gran manifestació en defensa de l'educació pública convocada demà a les 18:00 hores a la Plaça d'Espanya de Palma. La marxa de la 'marea verda' escenificarà el rebuig a les polítiques del Govern Bauzá i el suport a la vaga indefinida dels docents.

Rosa Deyà, portaveu de la Plataforma, ha assenyalat que la protesta “serà un èxit” i reunirà més gent que la manifestació per la llengua de març de 2012, que va reunir més de 50.000 persones.

De cara a la nova reunió que tindran els representants dels treballadors amb la Conselleria de Educación, Cultura i Universitats aquest dilluns, Deyà explicà que desitgen que acabi la vaga indefinida de docents però volen que acabi “amb uns acords que afavoreixin l'educació pública de qualitat”.

Segons ha recordat, a més del TIL, cerquen arribar a acords en relació amb els pressuposts de les beques de menjador, transport i llibres, el calendari d'aplicació, el cobriment de baixes, la llei de Símbols i la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan Josep Llull, fa mes de 10 anys

"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"

Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)

Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".

Valoració:7menosmas
Per Mallorquí i, per tant, nacional de Catalunya, fa mes de 10 anys

@uncatalà:

S'agraeix el suport dels compatriotes del Principat; però seria molt més efectiu si reconeixíeu d'una vegada que la nostra identitat nacional és la mateixa: la catalana. Tant si som de la Catalunya insular com de la continental. No només els principatins sou catalans.

Catalunya, actualment i en el sentit nacional del terme -no en el de la legalitat de l'estat ocupant espanyol- vol dir "terra dels catalans". Per tant, els catalans conscients d'esser-ho i de les dimensions reals de la nostra pàtria, tant si som de les Illes Balears, com del Principat, com de València, o d'on sigui del territori nacional, sempre hem distingit i distingim els sentiments regionals dels nacionals -sentiments no incompatibles- i sabem que la terra dels catalans, Catalunya, no es redueix a la regió del Principat. D'aquesta manera els catalans -no ens confongueu amb els gonelles, els "blaveros" o els barretinaires- tenim el dret i l'obligació de defensar-nos mútuament a tot el territori de la nació catalana perquè en som els propietaris de la totalitat.

Valoració:7menosmas
Per uncatalà, fa mes de 10 anys

Germans de Ses Illes, des de Catalunya, rebeu es nostre recolzament més rotund per sa defensa de sa vostra identidat. Estem segurs que serà un gran éxit i un reconeixement internacional a sa justa causa en pro de l´ensenyament en llengo vernàcula. Demà tots ses catalans serem es vostre costat. Rebeu es nostre escalf i força. Endavant !
Perdoneu mes faltes...

Valoració:17menosmas
Per Rafel, fa mes de 10 anys

No comparem amb Granada (1492); comparem amb les ciutats -ara castellanes- conquistades als moros devers tres-cents anys abans; és a dir, al mateix temps que Mallorca (1229).

Valoració:4menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

A Abu Yahya

hola de nou. Se m'havia oblidat una altra cosa.

Llavors el Reis Catòlics deuen de tenir el marteix qualificatiu que el rei Jaume, oi? I si no és així, quina és la diferència entre conquerir Mallorca i conquerir Granada?

Salut

Valoració:6menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

a Abu Yahya

al salam alaikum.

Ara ho entenc. Ets un del 50.000 musulmans que vivia a l'Illa de Mallorca en aquells moments. Llavors, deus ser dels qui reclama que la lléngua vehicular sigui l'arab, no?

Valoració:4menosmas
Per Una de foravila, fa mes de 10 anys

Nosaltres sóm uns foravilers, i demà anirem a ciutat a la manifestació verda.
AAAAAAAAAAH!!!!! I durem la filla!!!!!!!!!!!!

Valoració:16menosmas
Per Esparrall, fa mes de 10 anys

Quan hi ha catàstrofes naturals (inundacions, incendis, terratrèmols) surt el millor de les persones i es desfermen onades de solidaritat i germanor; compareix una sensació de conhort dins la tragèdia. La gent sol pensar que és una llàstima haver hagut de passar per un tràngol semblant per demostrar-se que estaven molt més units del que es pensaven.

Ara la catàstrofe és política. Les actuacions del president Bauzà són, com a mínim, una immensa pedregada per a lo societat balear. Aquest home, pensant-se que la majoria a les urnes li permetia fer el que volgués, s'ha convertit en l'element aglutinador del nostre poble. Vells i joves, homes i dones, pares i docents, d'esquerres i de dretes, ara tots hem descobert els molts punts en comú que tenim. La manifestació serà històrica, però encara ho serà més l'esperit que s'ha desfermat i la implicació d'un poble que ha dit fins aquí hem arribat.

Valoració:34menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys

Roma no paga a traïdors.
Sabeu qui es el traïdor?

Valoració:10menosmas
Per antoni, fa mes de 10 anys

Roma no paga a traïdors.
Sabeu qui es el traïdor?

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente