nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El 29-S s'encalenteix amb 'L'Estaca' i a cop de glosa

Manifestació en suport de la #vagaindefinida. Contra la imposició defensem l'educació. DIUMENGE, 29 DE SETEMBRE A LES 18:00 HORES, tots a Plaça Espanya. Vine a lluir la teva camiseta verda! | Marta Fernández (Youtube)

El conflicte educatiu que vivim aquests dies a les Illes ha despertat consciències i també talents compositors que fins ara restaven ocults, i que col·laboren a fer caliu de cara a la manifestació de diumenge a favor de l'educació pública i en contra de les polítiques del Govern.

Un vídeo ha pres especial rellevància en les últimes hores a la xarxa. En ell es veu en menys de 30 segons diferents escenes de les mobilitzacions viscudes aquests dies de vaga, i convida a "lluir la camiseta verda" el 29-S en el que es preveu que sigui un dia "històric".

Les imatges estan acompanyades per tot un himne popular, "L'Estaca", de Lluís Llach.

La històrica cançó ha tornat a prendre absoluta vigència amb les protestes de la UIB i davant el Parlament, on la massa verda de professors l'ha cantat en repetides vegades, prenent-la com a tot un símbol de la seva protesta.

Gloses
Així mateix, nombroses gloses es difonen per internet amb el president Bauzá, el TIL i els docents com a protagonistes, i amb la ironia i el to humorístic amb una part de realisme com a distintius clars.

Aquí en transcrivim una de les que més èxit està tenint entre els usuaris:

«He nascut damunt d'una Illa
on parlàvem català
i d'ençà que hi ha en Bauzá
això ja pareix Sevilla.

Dius que tens la majoria
que te permet governar.
Els mestres són minoria
però saben ensenyar.

President que vols que faci
no m'agrada el teu estil.
Torna-te'n a la farmàcia
a vendre Gelocatil».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per CatCom, fa mes de 10 anys

Vos escric des de Barcelona, on visc des de fa 12 anys. Som mallorquina, i si pogués agafar el cotxe i venir demà a recolzar-vos, ho faria amb molt de gust.
Quina pena que fa veure aquest abús de poder que està fent en Bauzà i companyia. Resistiu, no vos atureu. La força la tenim el poble i això mos ho hem de creure la gent del poble!!
I si no reaccionen, com segurament serà, perquè ja és qüestió de personalitat, vos quedarà desobeir i amb molt d'orgull.
Amunt mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs. Lluitem per una educació digne,
Una abraçada ben gran des de l'altre vorera de la mediterrània...

Valoració:-4menosmas
Per Xesc, fa mes de 10 anys

En la situació de anormalitat lingüística actual del nostre país només ens podem permetre actuacions que suposin avançar cap a la normalització; en canvi, el TIL és l'enèsima maniobra contra la llengua pròpia. ¿Consentirem que hi hagi la més mínima normativa anticatalana, encara que sigui de compliment voluntari?

Valoració:2menosmas
Per Emigrante, fa mes de 10 anys

Ah ... es la lengua propia de aquí. Que buen argumento !

Valoració:2menosmas
Per tanmateix, fa mes de 10 anys

"Emigrante", per què tens interès en que els fills estudiïn en una llengua que no és la pròpia d'AQUÍ. Aniries a França, Alemanya, Irlanda, etc. a exigir un ensenyament en castellà? Idò no venguis a fer-ho a aquí.

Valoració:15menosmas
Per perill, fa mes de 10 anys

El til . Paridat de recursos catala , angles. Espanol , tots som iguals de ciutadans de aquestes illes , es increible que la gent vagi a una manifestacio que atenta contra la dignitat humana. Aqui no hi ha ningu que sia mes que s,altra pel fet de xerrar um idioma o un altre , sempre hem conviscut , perque no ho poden fer ara , el til ens uneix mes que em separa . Pensau que ara tots els mestres voldran fer ho lo millor possible per no esser manco que el mestre de Angles , catala o l,espanol . La inmersio linguistica ha creat un problema social pel fet de tenir els alumnes una insuficient formacio en algles i castella , a mes de esser la inmersio linguistics anticonstitucional , va encontra del principi basic de la IGUALTAT .

Valoració:-21menosmas
Per emigrante, fa mes de 10 anys

@un de tants:

me alegro mucho por el progreso de tu hija y también me alegro que haya podido estudiar en la lengua que tu elegiste para ella.
Lamentablemente, no todos podemos elegir la lengua para que estudien nuestros hijos.
Un saludo

Valoració:-6menosmas
Per Agraïment als mestres, fa mes de 10 anys

M´encanta la glosa! No hi ha arma com la ironia...
Demà m´aniré a comprar la samarreta verda a la botiga de Vilaweb, de Barcelona, per col.laborar amb la vaga. I, per celebrar-ne l´èxit, m´he apuntat a l´Espai Mallorca!
Els docents de les Illes han donat una lliçó de coratge, tal i com ja va fer, amb risc de la seva vida, aquell jubilat de la vaga de fam. Es veu que, sota governs del PP, s´ha de pagar molt cara la dignitat de voler SER. Demòcrates que són... I diu que volen donar exemple a Espanya ... i a Europa!! Estic per proposar que a Bauzá li donin el Nobel!

Valoració:18menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

A emigrante

en aquests moments no exerceixo de pare amb nins o nines a l'escola. Ho vaig exercir ja fa anys reclamant que la meva filla pogués estudiar amb la lléngua que jo no ho vaig poder fer: el català. Ens auqests moments ella parla català, castellà, anglès, francès i alemany i això que ho va fer tot amb català. És traductora en el parlament europeu.

Valoració:23menosmas
Per emigrante, fa mes de 10 anys

Claro ... un ejemplo eres tu.

Valoració:-1menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

A un Pare:

me pareix que tu i Otro sou la mateixa persona ja que dieu la mateixa cosa. Tant si ho ets com si no ho ets, la mateixa persona, els vostres comentaris són d'un patetisme extrem que no teniu ni idea del que esteu o estàs dient i posa en dubte de si veritablement ets un pare. Si realment ets un pare, no ets un gran exemple pel teu o teus fills.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente