algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Aina Aguiló: “Aquí, per nassos, s'havia d'escolaritzar en català”

La portaveu d'educació del Grup Parlamentari Popular, defensant el Decret de llengües, aquest dimarts al Parlament. | Miquel A. Cañellas

La portaveu d'educació del Grup Parlamentari Popular, Aina Maria Aguiló, ha defensat durant el ple d'aquest dimarts en què s'ha convalidat el Decret de tractament integrat de llengües (TIL) que “aquí, per nassos, s'havia d'escolaritzar en català”.

La diputada ha assegurat que el “foment del plurilingüisme” és una tendència “d'abast europeu”. Durant les paraules de la popular, l'oposició ha increpat a l'exsindicalista i professora., al que Aguiló ha respost, “crec que això de 'cridar' s'ha posat molt de moda”.

La diputada ha defensat que el que cal “és escolaritzar els infants amb Powers Points” i s'ha mostrat convençuda que “ara tothom està d'acord amb el fons del Decret i l'únic en què discrepen és amb la forma”.

Sobre la vaga indefinida i les protestes Aguiló ha defensat que nosaltres no ens mobilitzem, dialoguem", després d'assegurar en repetides ocasions que veia a l'oposició “molt nerviosa”. Durant la intervenció de la popular, tant socialistes com diputats de MÉS, han fet comentaris en veu alta i la presidenta del Parlament, Margalida Duran, els ha fet callar en un parell d'ocasions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 10 anys

NoAlTIL

Como comprenderas, que a un catalufo como tú le ofenda la existencia de mallorquines como yo, me la bufa bastante.
Por cierto, yo no descalifo a nadie. Os descalificais vosotros solos con vuestro ínfimo nivel moral y cultural.

Valoració:-17menosmas
Per NoAlTIL, fa mes de 10 anys

Me fa gràcia quan sa gent emplea aquesta excusa barata des nombre de vots per defensar qualsevol acció des govern. idò resulta que aquesta majoria absoluta de sa qual xerrau sempre es PPeros la vareu guanyar amb ni tan sols un 23% dels vots possibles.
És curiós... quan un 40% de la població no vota ningú es planteja perquè és, i vos feis vostres els nombres per dir que heu guanyat ses eleccions amb un 46%.
Idò, sabeu què? Si no teniu en compte sa gent que no va anar a manifestar-se diumenge contra el TIL, no vos adjudiqueu sa que queda a ca seva es dia de ses eleccions, perquè en trobareu molta com jo, que no era a cap de ses manifestacions perquè era lluny de casa.
I a n'aquest "mallorquín" que desqualifica a sa gent, li diria que no importa ho faci directament contra ningú, perquè es simple fet de fer-se dir mallorquín crec que mos cau com una punyalada a n'es cor.

Valoració:12menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 10 anys

Maria, te lo voy a explicar como si fueses una niña pequeña, ya que no pareces una persona muy espabilada:

En Madriz hay ¿cuántas lenguas oficiales? UNAAAAAA (Bieeeeeennnnnn!!!!!)

Y en Baleares, ¿cuántas lenguas oficiales tenemos en Baleares, Mari bonita? DOOOOOOSSSS
(Bieeeeeennnnnn!!!!!)

Ya está.

Al otro "intelectual", Joan Texidor i Guigarrubia:

En Baleares se puede votar a otros partidos políticos que no sean PSOE o PP. ¿En serio no lo sabías? No me lo puedo de creé...
Lo que pasa es siempre sois los mismos. Menos del 10 %. Que luego aceptéis o no las reglas del juego democrático ya es otra cosa, my friend.

Ya está.

¿Ruegos? ¿Preguntas?

Valoració:4menosmas
Per Maria, fa mes de 10 anys

A Madrid, per nassos, s'ha d'escolaritzar en castellà. Quina diferència hi ha? S'escolaritza en la llengua pròpia del territori. Ni més ni pus.

Valoració:3menosmas
Per Joan Texidor i Guijarrubia, fa mes de 10 anys

El problema és que a les Balears, nomès es pot votar Partido Popular Español o Partido Socialista Obrero Español. Crec que les Illes necessiten dos partits democràtics, un conservador de propietaris rurals i empresaris i un liberal d'empleats, d'arrels i militants de les Illes, que emparin a la gent de les Balears, la seva identitat, la seva economía i el seu benestar i no estiguin mirant de quedar bé davant la seu central dels partits d'ambit estatal.

Valoració:4menosmas
Per Nausea, fa mes de 10 anys

El que ha dit de retirar la patria potestat als pares posa lliteralment els pels de punta . A aquesta madona li falta un bull!.

Valoració:10menosmas
Per Quina cara!, fa mes de 10 anys

Aquesta dona és verinosa...

Valoració:5menosmas
Per Xafarder, fa mes de 10 anys

I la darrera d´aquesta persona l´ha escrita al seu Twuitter: Resulta que assegurava que s´hauria de retirarla patria potestat del fills, als pares i mares que no els dúen a la escola per la vaga. Li ha contestat un magistrat dient-li que no hi ha rès legislat sobre no dur els fills a la escola per aquest motiu i que no s´hagia de ficar en el que pcorrespon a la Justíocia. I jo afegiria que a ella li haurien de retirart el títol e mestra, perque ens fa empegueir a tots els que també hem estudiat aquesta carrera, tant si la exercim com si no.ho feim.

Valoració:9menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 10 anys

OCTAVO DIA DE HUELGA:

SEGUIMIENTO DE DOCENTES EN HUELGA 9,5% (ESTE MIERCOLES 905 DOCENTES MENOS QUE EL MARTES)
-EN LA PÚBLICA 12,3% (1382)
-EN LA CONCERTADA 1,6% (65)
PARECE QUE YA SÓLO QUEDAN LOS RENEGADOS INMOVILISTAS, Y COMO VIENE OCURRIENDO A LO LARGO DE ESTA HUELGA DE CARACTER POLITICO, ES QUE LA MAYORIA SILENCIOSA Y EL SENTIDO COMÚN TUMBAN A UNA MINORIA INTRANSIGENTE A LA QUE NO LE QUEDA OTRA QUE IMPARTIR EL TIL.

Valoració:-28menosmas
Per pedro, fa mes de 10 anys

Bon dia
Només vull fer una pregunta i que cadascú es respongui el que de veres pensa i no el que pensa influenciat per l'entorn.

Realment esteu disposats a que si s'aprova el TIL d'aquí a uns anys, els meus fills feran les mateixes hores de català, castellà i anglès i el català, després de tota la lluita que hem tingut, quedarà relegat?

Salutacions

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente