algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Guerra de dades del seguiment de l'aturada per tercer dia consecutiu

Educació diu que l'assistència a la vaga cau quatre punts fins el 17%. Els sindicats la situen devers el 70%

El seguiment de la vaga de docents ha registrat un descens del 4,9 punts en la tercera jornada respecte a la primera, segons els registres del Govern, ja que avui l'han secundat un 17,3 % dels professors de les Illes.

Un 17,3 % dels docents registrats en actiu a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats ha continuat fent vaga avui, sumant en total 2.625 (ahir 3.225). Això suposa que, respecte a les dades del primer dia de la convocatòria (22,2%), cau en 4,9 punts el seguiment de la vaga de docents, amb 754 menys.

La història canvia substancialment des del punt de vista dels docents. El sindicat CCOO ha expressat que aquest tercer dia d'aturades el suport del sector se situa devers el 70%, i han afegit que "després de la supèrbia demostrada al Parlament per part de la Consellera d’Educació i del President del Govern, fent cas a les seves pròpies paraules, mantindrem el conflicte amb el Govern fins a les urnes".

L'Associació de Directors de Secundària de Mallorca ha xifrat el seguiment de l'aturada als instituts de l'illa en un 70,35%. Concretament dels 1.899 docents en actiu, han secundat l'aturada un total de 1.336.

La concertada
Així mateix, avui ha tengut lloc al Tribunal d’Arbitratge i Mediació de Balears (TAMIB), l’acte de conciliació derivat de la convocatòria de vaga a l’ensenyament concertat presentada per l’STEI i FE-CCOO. A la reunió eren convocats el comitè de vaga, les patronals i la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, qui finalment no ha enviat cap representant.

Els representants de les Cooperatives d’Ensenyament i els d’Escola Catòlica han mostrat que la seva postura, com la sindical, no varia. Els responsables dels centres es mantenen en la legislació vigent, i en què pel fet de no tenir relació de jerarquia amb la Conselleria, la nova normativa sobre trilingüisme no els afecta. No s’ha pogut redactar cap acta de conciliació per la incompareixença de la Conselleria, que els sindicats consideren que "fa palesa la nul·la voluntat negociadora que manté el Govern".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per miquela, fa mes de 10 anys

Antònia, l'associació de directors de secundària i l'assemblea de docents han anat publicant diariament un document a on es veure el seguiment que ha tengut la vaga centre per centre.
Són unes dades transparents, que cadascú pot anar comprovant donat que tots podem saber molt fàcilment com ha anat en el centre del nostre poble/barri.
I les dades que aquests han publicat, que són les mateixes que ells mateixos han enviat a la conselleria coincideixen més amb el que diuen els sindicats que amb el que diu la conselleria.
Pens que Ferran té raó.

Valoració:11menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 10 anys

PARA LOS QUE NO QUIEREN ENTENDER LAS DIFERENCIAS DE CIFRAS:
LOS DATOS DEL GOVERN CORRESPONDEN A LOS DATOS QUE LES ENTREGARON Y FIRMARON LAS DIRECCIONES Y LAS SECRETARIAS DE LOS DISTINTOS CENTROS EDUCATIVOS DE BALEARES.

ESTO PONE NUEVAMENTE EN EVIDENCIA A ESA MINORIA INTRANSIGENTE QUE HACE VER A LA CIUDADANIA LO QUE REALMENTE NO ES.

Valoració:-9menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 10 anys

EL SEGUIMIENTO EN EL SEGUNDO DIA DE HUELGA HA SIDO DEL 21%.
- 98 PROFESORES MENOS EN LA CONCERTADA (DE 345 A 247).
- 56 PROFESORES MENOS EN LA PÚBLICA (DE 3034 A 2978).
ESTO DEMUESTRA UNA VEZ MÁS QUE UNA MINORIA INTRANSIGENTE NO PUEDE DOBLEGAR A LA MAYORIA SILENCIOSA

Valoració:-4menosmas
Per Ferran, fa mes de 10 anys

Les dades estan manipulades, ja que per arribar al 100% de persones en vaga, hi haurien d'estar els equips directius, serveis mínims, persones malaltes, personal de la conselleria i dels ceps, professorat de religió, docents d'Escola Catòlica ( que han anunciat que no acataran el Til),...

Valoració:9menosmas
Per Antònia, fa mes de 10 anys

No Magdalena. La Conselleria no falseja les estadístiques. Les dades que proporciona són el resultat del que li faciliten cada dematí els directors dels Centres, i que són els reals, ja que només envien el número de professorat que està de vaga. Bona seria que enviassin més número dels que hi estan i que les descontassin també de la nòmina. Aquestes són les vertaderes xifres, i així ho fa aquest Govern i els altres, quan hi ha hagut altres vagues.

Valoració:13menosmas
Per magda, fa mes de 10 anys

Quina passada!!!!!!!!!!!!!!!! Un govern que falseja constantment les estadístiques, ES UN GOVERN DEMOCRÀTIC?

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente