algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

Esquerra durà mocions a favor de la vaga indefinida arreu dels Països Catalans

1457
Els plenaris de nombroses ciutats i viles, com Manacor, debatran el suport a la vaga dels professors. | G. MAS

Esquerra Republicana (ERC) ha iniciat una estratègia de suport als professors balears declarats en vaga contra el Decret de llengües i la situació en general de l'ensenyament a Balears. Per aquesta raó els republicans anunciaren que presentaran a tots els municipis en què tenen representació -més de 500 entre les Illes, el Principat i el País Valencià- una moció de suport a la vaga indefinida en defensa d'un ensenyament, públic, de qualitat i en català.

El Secretari de Política municipal d’Esquerra Republicana, Marc Sanglas, afirmà que "es farà arribar la moció a tots els grups municipals d'arreu dels Països Catalans, una iniciativa en suport d’aquesta reivindicació que també és nostra".

El partit independentista també féu una crida a fer aportacions a la caixa de resistència de l'Assemblea de Docents. Amb tot, es pretenen difondre els "dèficits democràtics de l'Executiu illenc, qui amb mesures com el Decret de Convivència o de la Llei de símbols que prohibeix les quatre barres a les escoles o la lliure opinió del professorat empitjoren les condicions laborals dels docents".

La regidora de la formació a Bunyola, Agustina Vilaret, qui aportà com la resta de companys del grup municipal Esquerra Oberta de Bunyola l'ímport de les dietes que cobren els regidors a aquesta caixa de resistència, declarà que "la moció la presentarem a Ajuntaments com Xixona, Barcelona o Bunyola" per a fer visible "un atac a la qualitat de l'educació, a la llengua, als símbols i a la democràcia".

Concert a Valls
Aquest dijous 19 de setembre se celebra el concert del Correllengua a la localitat tarragonina de Valls. En el context actual, els organitzadors d'aquest esdeveniment acordaren donar suport a la vaga indefinida de l'Assemblea de Docents de les Illes, aportant la recaptació a la causa.

A més, les entitats adherides han demanat als centres educatius de la comarca i a altres entitats que facin costat a la iniciativa enviant les seves adhesions mitjançant una representació al concert, durant el qual també es recolliran donacions per a la caixa de resistència dels professors balears, a títol individual o com a entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MALLORQUÍ, fa mes de 10 anys

STOP FEIXISME PANCATALANISTA!

Valoració:-4menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys

Alaaaa els negatius surten de per tot, però com era d'esperar... ni una explicació. Me dóna molt a pensar potser que allò de que sa veritat fot és fa veure per aquí.
Sou patètics.

Farem circular per tot arreu el nou lema de:
"Només ho fan pels nostres fills" picar l'ullet.

Valoració:-1menosmas
Per Lluis, fa mes de 10 anys

Darrerament me passa una cosa ben curiosa mentres llegesc en aquest diari Balears ses noticies (supos que de forma inconscient per possar-me en contexte) me sona en es cap es " " Segadors y an Pujolet an sa barretina nova i l'Assemblea de Docents ""

Valoració:-4menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys

Per cert, m'encantaria que els que me posen negatius, expliquin el perqué.

Salut.

Valoració:0menosmas
Per Pare emprenyat., fa mes de 10 anys

Avui els infants de 4 i 5 anys penjaven ses motxiles i no sabien cap a on anar, ben embullats perque no entenen que el sistema educatiu està apestat de política.
Una autèntica llàstima.
Segur que ho fan pels nostres fills? Vull pensar que hi ha altres formes de fer ses coses.
Començo a estar fins els ous dels mestres, de'n Bauzá i de tota aquesta merda.

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente