algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

El Govern demana fins a mig any de presó per als joves que ocuparen la Conselleria d'Educació

Els joves han mostrat cartells a favor de la vaga indefinida a l'ensenyament. | Joan Torres.

Una representació dels 46 joves encausats per ocupar la seu de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats el 22 de maig de 2012, ha apel·lat avui a la solidaritat amb els estudiants protagonistes d'aquell assalt pacífic i han assegurat que el Govern demana per a ells entre 4 i 6 mesos de presó.

Els portaveus dels encausats, Miquel Àngel Cloquell i Sílvia Suau, han explicat avui als periodistes a les portes dels jutjats de Via Alemanya que la petició de pena formulada per la CAIB, que els va denunciar per pertorbació de l'ordre públic, és superior a la de la Fiscalia.

Per a la majoria dels processats, la comunitat autònoma demana 4 mesos de presó i una sanció econòmica.

«Hi ha altres set persones per a qui demanen mig any de presó» a més d'una multa i altres 1.370 euros que haurien d'aportar abans del judici en concepte de responsabilitat civil solidària, per les sancions a les quals podrien haver de plantar cara si són condemnats, ha detallat Suau.

Els representants dels encausats han acudit avui als jutjats per a ratificar els noms dels advocats i procuradors que els representaran en el judici i han realitzat una crida a la solidaritat amb aquestes persones que van ser «identificades, multades i criminalitzades durant una protesta», ha afirmat Cloquell, qui ha demanat la seva absolució.

El portaveu dels denunciats ha recordat que la protesta a la seu de la Conselleria d'Educació va ser convocada per l'Assemblea d'Estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB), contra l'increment de les taxes universitàries, la reducció de personal i d'hores de docència, l'eliminació dels nombres clausus a la UIB i els atacs al català.

«Creiem que ens absoldran, és el que toca perquè no vam fer res il·legal. Entràrem a una dependència pública a fer una protesta i esperam que el jutge actuï», ha afirmat.

Cloquell ha assegurat que les mesures contra les quals protestaven aquell dia i a les quals se segueixen oposant «estan minvant de forma accelerada la qualitat de la formació» i ha advocat per «una educació de qualitat en català».

Per la seva banda, Sílvia Suau ha assenyalat que les persones denunciades van entrar a la Conselleria «de forma pacífica i ordenada i van sofrir, com constaten diversos enregistraments, la violenta actuació de la cap de gabinet de l'anterior conseller d'Educació».

Ha assegurat que van ser denunciats per pertorbació de l'ordre públic «per reclamar els seus drets». Suau ha defensat com «un deure imprescindible» de la societat, enfortir «el moviment contra les retallades a l'educació».

Ha assegurat així mateix que la convocatòria d'una vaga indefinida dels docents per a l'inici de curs és el millor exemple d'aquest moviment i ha manifestat el seu suport a l'aturada. En aquesta línia, la representant dels encausats ha expressat el seu rebuig a l'aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia de Balears la va suspendre cautelarment el divendres passat. «El Govern a cop de decret ho ha tornat a implementar, una mostra més de la seva tirania», ha assegurat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per jc, fa mes de 10 anys

Per a bimbolla:

veient com escrius, no vull pensar quina educació deus donar als teus fills.. pobrets!

Valoració:0menosmas
Per bimbolla, fa mes de 10 anys

No vull lletgir mes aixo, com mes lletgesc mes convinçuda estic que aquesta es una vaga politica i un tira i amolla entre partits......Pobres nins. Menos mal que sa educacio la donam els pares a canostra, perque haver de veure tot el que passa tant d'una part com de s'altre. LA LEI DEL MAS FUERTE.

Valoració:-15menosmas
Per bossot, fa mes de 10 anys

Aqui en catalán, castellano, chino o en "cagarayense" (lengua nacional de Cagaray), siempre y cuando el periódico lo permita. Tú, talibanillo, preócupate de lo tuyo y deja que nosotros escribamos tal como nos pete.

Valoració:1menosmas
Per Buades, fa mes de 10 anys

ES RIDICULS CATALANUFOS

No es que m’agradi xerrà molt d’es catalans però ses darreres passes qu’el Sr. Mas i sa seva tropa han fet son de pinyol vermei. No se pot permetre que amb sa situaçió que petim tots es espanyols, ells també enmerden sa societat amb absurdes reivindicaçions reclamant una independençi ridícula i traidora. No vui entrar a fé cap análisis d’aquets pollos, però si d’es curts de gambals d’es catalanufos balears que están defenssant s’indpendençi catalana.
¿ Que coño els importa a ells si Catalunya se separa d’Espanya ò no? ¿ Que esperen, que ses Illes se sepereran, també? ¿ I Valencia? ¿ i tots juntets ferem es GRAN PAIS CATALA?. Idò, merda, ni mós juntarem ni mài ferem es Gran país catalá ni mós sepererem d’Espanya.
No se constituirán mài es Paissos Catalans perque mài han existit, es una asquerossa inventada d’es nacionalistes catalans de priçipis d’es segle passt que lo que volien era anexioná Valencia i Ses Illes, donat sa majó força mediatica de Catalunya i posteriorment impossá ses seves regles i zas, crec que m’enteneu.
¿ Còm poren dir que son un estat si mài han estat una nació? No varen passá mài de Condads, inclús el Rey no es més que Compte de Barcelona. Mentides, senyors, mentides formulades i alimentades per interessos económics.
Si feim referenci a Ses Illes ò a Valencia pot canvià un poquet, ells si que a un momento de sa seva historia varen esser reines independents, amb rei , moneda propi, exercit propi i lleis propis. Per aquesta raó, ¿ Hem de demaná s’independenci?. Ojala heu fossim independents, però no crec que avui sigui factible aquest camí.
No hem de esser ridiculs ni traidors a san ostra terra. Quant vaig voure aquella banda ( 4 rates) de catalanufos balears a sa manifestaçió d’en Mas, me vá pujar es sopar de dilluns passat. Increible que no mós bastin es nostros problemas aquí perque haguim de anar a fé es capullo a una feste que no es nostra. Ridicul, senyors, ridicul.
Es ben vere que sa gent jà no fá càs a n’aquets individuos, venguts amenos desde que es riu de subvençions s’han acabat, però no deixa de esser preocupant lo que passa a n’aquesta terra amb aquets pinpollos. No se si lo que els hi passa a nes catalanufos sigui un virus que els transforme en zombis catalanufos a ses ordes d’en Mas ò del “ President de presidents” ( Sr. Pujol), segons deia un amic d’es meu fii s’altra día a n’es Facebook: “ Hem de anar a vèure al nostre estimat Pujol, el nostre president de presidents”. Aquest tio no es més beneit perque no a n’hi ha més. Si aixó no es curtó. Es preocupant, senyors, que es nostros joves pensin amb Catalunya i es seus interessos, politics, etc i creguin que defenssant aquels buitres están defenssant Ses Illes. ¿ Amb que pensen?¿ No esterem tornat lòcos?.
Noltros, es balears tenim aquí molta feina més important que fer que anar a fer,lis es llit a n’es catalans. Tenim una llengo que defenssá, una histori que explicà a n’es catalanufos ( a qui le mós han cambiada), tenim una cultura que s’eatá aufegant davant unes tradiçions importades i que no son nostres ( Castells, falles, etc).
No porem permetre que aquets catalanufos traidors seguesquin impossant i envenenant ses nostres rèls.
A n’es politics que avui comanden els vui dir que no están cumplint lo que varen prometre i que si no fan lo que es poble els hi reclamen, còm vá quedar ben clar a ses eleccions passades, cualqú els hi demaneran prendes.

MALLORCA i BALEARS, sense manipulació i adoctrinament pancatalaniste en es nostros fills YA !!

Valoració:-12menosmas
Per ¡Aquí en antiCATeto!, fa mes de 10 anys

Que no nos impongan el CATeto en este foro, dejemos de responder y valorar la lengua CATeta y si podemos evitarlo cojonudo (para lo que sirve). Demostremos con hechos que el idioma CATeto no tiene futuro alguno fuera de alguna sala de estar de algún CATeto.

Valoració:0menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 10 anys

YA FALTA MENOS PARA EL COMIENZO DEL CURSO ESCOLAR, DONDE LAS NOVEDADES SERÁN HISTÓRICAS YA QUE LOS ALUMNOS TENDRÁN UN ÁMPLIO ABANICO EDUCATIVO, LO QUE LES BENEFICIARÁ EN EL FUTURO, PERO SOBRE TODO, EL SISTEMA EDUCATIVO INSULAR HA DADO ESTE PASO CON LIBERTAD, Y CON EL APOYO DE UNA MAYORIA SILENCIOSA, A PESAR DEL RUIDO DE UNA MINORIA INTRANSIGENTE.

Valoració:-1menosmas
Per rostit, fa mes de 10 anys

#Cabrit.
Que te passa al·lot?.
Que de petit no te deixaven jugar amb ells...?

Valoració:8menosmas
Per Cabrit, fa mes de 10 anys

No passeu pena.
"El tonto la colleja" en Marcelet, i demés mARRANos, no trepijaran sa presó (garjola, per a voltros).
Com sempre, en ser davant es jutge, es culet els hi farà aigo, i ho negaràn 3 vegades, com Sant Pere.

Sa història de sempre.
Sa valentia d´aquests gudaris és legendària.

Valoració:-25menosmas
Per Carme, fa mes de 10 anys

Més motius per la vaga indefinida a educació. Que fan els directors?

Valoració:15menosmas
Per MARBOSCH, fa mes de 10 anys

Si a ells els condemnen, a l'agressora la indulten i en Matas va a lloure; el primer que hauríem de fer és reformar aquesta constitució a l'article on diu que tots som iguals davant la llei, o directament eliminar-lo.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente