algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
15°

La CUP posa doblers a la caixa de resistència de la vaga indefinida

La CUP ha expressat la seva solidaritat amb el col·lectiu docent que, de manera ferma i decidida, treballa per fer front a les mesures imposades pel govern de Bauzá.

Per a mostrar el seu suport, res millor que els fets. Per això, les candidatures independentistes i d'esquerres del Països Catalans amb presència al Parlament del Principat han decidit posar doblers a la caixa de resistència per tal que la vaga sigui sostinguda "fins que la Conselleria parli i tengui d'interlocutors els representants escollits per l'Assemblea de Docents", segons anuncien al seu espai web.

Aquest partit anima a més a què altres col·lectius i individualitats també ho facin. Segons l'opinió de les Candidatures d'Unitat Popular els recursos destinats són un petita acció per ajudar a la lluita que els docents estan emprenent en aquest inici de curs, sabent el sacrifici personal que implica en favor del bé col·lectiu, que no és altre que "el manteniment d'una educació pública, de qualitat i en català".

Així mateix, consideren molt encertada l'anunciada vaga indefinida en el sector educatiu liderada per l'Assemblea de Docents, que demostra "valentia i coratge". De la mateixa manera, creuen que els professors organitzats han donat una lliçó a les direccions dels sindicats majoritaris de l'ensenyament, que s'han vist arrossegades per l'autogestió del professorat de manera horitzontal i participativa. 

"Davant del model del govern del Partit Popular, que retalla en professorat, imposa el trilingüisme i la falsa elecció de llengua a costa de minoritzar el català, i amb el qual es prohibeixen llaços i s'expedienta docents, la resposta de la comunitat educativa ha estat un clar exemple d'organització i pràctiques efectives i compromeses, com són la de la convocatòria d'una vaga indefinida".

Igual que al País Valencià
Per a les CUP, les polítiques de Bauzá a les Illes no disten gaire de les del PP al País Valencià ni de les de CiU al Principat: "retallades laborals, precaritzacions, privatitzacions, implantació d'un model de gestió privada en els centres públics, atacs al català, augment de taxes i externalització de serveis. En definitiva, la pèrdua deliberada per part dels governs capitalistes del dret universal a l'educació, des de l'escoleta a la universitat".

Per tot això, la CUP posa d'exemple la lluita del professorat de les Illes per a la resta de docents dels Països Catalans, ja que està posant en pràctica un nou model de convocatòria de vaga i de negociació amb l'Administració, i ha sabut aglutinar reivindicacions laborals i socials front d'uns governants que tenen un únic objectiu: "desmantellar l'escola pública i en català", afirmen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per noticias que no verás en este TBO, fa mes de 10 anys

La UE sitúa a Cataluña como la región más corrupta de toda Europa


Cataluña ha sufrido un sustancial declive económico y financiero a raíz de la radicalización nacionalista , más allá de la actual crisis .
No en vano ha sido superada por Madrid en los principales indicadores económicos a lo largo de la última década . Sin embargo , este particular deterioro también se refleja muy especialmente a nivel institucional ya que Cataluña es la región más corrupta de España y una de las peor gestionadas de toda la UE según revela la propia Comisión Europea .
En los últimos meses , el reguero de escándalos políticos y corruptelas que han afectado de forma directa a la Generalidad catalana y en concreto a la formación nacionalista de Artur Mas.
Aquí está por ejemplo , el caso Palau y el presunto la trama de financiación irregular alrededor de CiU el caso Pallerols , un asunto de corrupción ligado a la financiación ilegal de Unió Democrática de Cataluña ( UDC ) que se remonta a 1994 o la trama de las ITV que afecta de lleno al clan Pujol y por el que ha sido imputado Oriol Pujol hijo del ex presidente de la Generalitat y secretario general de Convergencia Democrática de Cataluña por posible tráfico de influencias . Todos estos casos de primer orden a nivel mediático político y judicial .
En el inconsciente colectivo ya ha quedado grabado a fuego aquella célebre acusación lanzada por Pasqual Maragall a Mas en 2005 en el Parlamento catalán : “El problema de CiU se llama tres por ciento ” en referencia al presunto cobro de comisiones ilegales por la concesión de contratos y licitaciones públicas .
En concreto , Cataluña se sitúa en el puesto 130 de este particular ranking continental , a la altura de algunos de los territorios más corruptos y opacos de Europa situados en Italia , Grecia y las repúblicas ex soviéticas . Además , es la región peor calificada de España .
En cuanto a países , España se sitúa en lugar 13 de la UE según este mismo ranking . Es decir, en la parte media de la tabla por detrás de Malta , Bélgica y Francia , y por delante de Portugal, Chipre y Estonia . Los peores en esta materia son Rumanía , Bulgaria e Italia . Por el contrario, los escandinavos y anglosajones son los que disfrutan de las administraciones más limpias , eficientes y transparentes . En concreto , Dinamarca , Suecia y Finlandia encabezan la lista.

Valoració:-16menosmas
Per mallorquí, fa mes de 10 anys

Gràcies als talibauzans franquistes, les Balears, Catalunya i València cada dia feim més pinya.
Feixisme espanyol barco de rejilla!
VISCA SA REPÚBLICA DE SES ILLES BALEARS!

Valoració:13menosmas
Per Au!, fa mes de 10 anys

A ells els "desconvoqueràn" els propers governants!.

Valoració:-2menosmas
Per 1mallorquín, fa mes de 10 anys

En vez de meter el hocico en casa ajena, estos imperialistas con pintas de marranos harían mejor en utilizar ese dinerito para pagar a los profesores y a los médicos de su arruinada y corrupta comunidad autónoma.

Valoració:-17menosmas
Per mallorquí, fa mes de 10 anys

Visca Mallorca lliure de feixisme pancatalanista!!

Valoració:-34menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

Gràcies, compatriotes del Principat!
Visca l'escola mallorquina!
Visca Mallorca lliure!
Visca Catalunya lliure!

Valoració:20menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 10 anys

Joan,
Al principat no governa ERC. Tenen influència des del legislatiu sobre un executiu format integrament per una CiU en minoria. La mateixa influència que podrien tenir matemàticament, i han tengut en altres legislatures, altres grups com PSC o PP.
Convé no confondre les coses, o no intentar confondre a la gent.

Valoració:20menosmas
Per Joana, fa mes de 10 anys

AMQG, Han obert un compte a Caixa Colonya a nom d'Obra Cultural Balear (que és qui els ha deixat el CIF). Amb aquestes dades ja pots fer l'ingrés :-)

Valoració:-13menosmas
Per AMQG, fa mes de 10 anys

Fa dies que deman com es fa això de la caixa de resistència i ningú ho sap. Pareix que els únic que deuen tenir el secret son els polítics que hi contribueixen. Ho prodrieu compartir

Valoració:4menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys

Recordar-vos que al Principat tambe governa Esquerra Republicana i son igual de responsables de les retallades i les privatitzacions. El que passa es que la classe politica per tal d'ocupar el sillo del poder pacta amb qui faca falta. Deurieu d'haver-ho posat al vostre article.

Salut

Valoració:-14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente