Educació passa a lliure designació la plaça de cap del Servei del TIL tot i no estar permès per la Llei
La Conselleria d'Educació ha aprofitat per canviar la modalitat d'accés a una plaça de cap de servei aprofitant el canvi de nom tot i que la Llei de Funció Pública no ho permet. Aquesta legislació no contempla que una plaça de lliure designació sigui donada “a dit”, si aquest cap depèn d'un departament superior, com és el cas. El cap del Servei de Tractament Integrat de Llengües depèn directament de la Direcció General d'Ordenació, Innovació i Formació Professional.
Educació ha fet la modificació a la plaça que fins ara es denominava “cap del Servei d'Ensenyament de Català” i a part del nom, també s'ha decidit que no sigui per concurs, com fins ara. La nova plaça, que porta per nom “cap del Servei del Tractament Integrat de Llengües”, pot ser ocupada per qualsevol funcionari que hi estigui interessat i tal com reconeix Educació, “l’òrgan competent de l’ens del sector públic ha de fer-ne la convocatòria en els termes prevists i no és obligatori establir un barem de mèrits”.
Aquesta pràctica 'il·legal' de convertir una plaça de concurs a una de lliure designació tot i no està permès és una pràctica extesa a l'Administració.
Munar volia ser el cap del Servei del TIL, tot i dir públicament que hi està en contra
Felip Munar, excap del Servei d'Ensenyament de Català de la Conselleria i conegut per les seves aparicions televisives, tot i escriure en contra del Decret de tractament integrat de llengües demanà fa unes setmanes una comissió de serveis per ser el nou cap del Servei de Tractament Integrat de Llengües.
Munar, que fou apartat de l'anterior càrrec per Educació, no ocuparà finalment la plaça tot i estar-hi interessat. El nou cap i encarregat de supervisar la implantació del TIL serà finalment Laureano de Juan López, anteriorment vinculat a la Conselleria.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Primer comiat a Manel Domènech
5 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Si no aturau de donar pes sac. A aprendre anglès i a pensar amb sos alumnes.
Aquesta dòna està inflada.
Hauria estat estrany que el Govern elegís una persona per la seva preparació més que no pels seus prejudicis i la seva capacitat d'obeïr. Llàstima, mem com els deim als nostres fills que han d'estudiar i estar ben preparats, si a Mallorca per fer carrera val més tenir carnet del partit que estudis.
Quina pena em fa, veure emprar aquests al·lotets com a pancartes publicitàries. Això sí, prohibit els llaços a favor del català i destitució de directors per no acatar ordres ...
És que les lleis només són per complir-les els altres. A ells no els afecten. O es pensen que no els han d'afectar. Esper que algú denuncii tal desvergonyiment.