Avui és el dia. L'Assemblea de Docents i la Plataforma Crida, els dos punts en els quals han confluït les veus més discrepants de les assemblees de centre i els representants sindicals pel que fa a les polítiques educatives del Govern, proposaran avui a Manacor la convocatòria d'una vaga indefinida, tot coincidint amb el començament del proper curs escolar.
Abans de reunir-se, però, els sectors apuntats ja han sondejat l'opinió dels professionals de l'educació sobre la possibilitat que el curs pròxim no comenci tal i com està programat a hores d'ara.
En aquest sentit han publicat un resum dels centres públics d'Infantil, Primària i Secundària que majoritàriament són partidaris de la vaga indefinida, en el que s'apunta que el 42 % dels docents d'un total de 59 centres aposten per la paralització del sector.
Concretament, la mitjana resultant de centres que volen aturar és, en el cas dels CEIP, del 50,88%. Aquesta es rebaixa fins el 30,8% en els instituts.
Això implica que hi ha un poc de tot. Des d'escoles com la de Ses Comes, a Porto Cristo, on el 80% del cens està del costat de la vaga, a altres com l'Aina Moll de Palma, on just el 5% dels mestres en són partidaris.
Suport inicial
Amb les dades a la mà es demostra que la proposta d'aturar la tasca educativa a les aules de forma indefinida està tenint un bon suport inicial. No obstant això, no s'hi volen conformar.
«Cal convèncer més gent. Sabem que n'hi ha molta que ho està valorant i s'ho està pensant», apunten des de l'Assemblea de Docents. «No som quatre moixos els i les que estam darrera d'aquesta proposta, i per a demostrar-ho farem un acte massiu aquest dimecres capvespre al Teatre Municipal de Manacor» (17.30 hores).
«Tothom que estigui a favor de la vaga indefinida s'ha de mobilitzar per a garantir l'èxit de l'esdeveniment. Cal mobilitzar els companyes als centres, difondre la informació a les xarxes socials, arribar a aquells docents que encara no s'han afegit a aquest procés de lluita», insistien.
Joves, majors i música
Aquest dia de lluita educativa tendrà un colofó ben especial. Diversos joves manacorins, components de quatre grups musicals de la localitat, han ensenyat les seves cançons a unes persones majors amb esperit molt jove. En acabar els actes de l'assemblea docent, padrins i néts pujaran a dalt de l'escenari i establiran un diàleg mitjançant el mateix art: la música.
Aquest projecte, anomenat Sènior Rock, duu al darrere moltes hores d'assaig. Tot s'inicià a una reunió de l'APIMA de l'Escola de Música de la capital de Llevant, on després de constatar que corren mals temps per a la cultura i que la gent estava desmotivada davant la crisi actual, el seu cap, Llorenç Llop, va proposar de fer alguna cosa engrescadora, que trencàs aquesta inèrcia amb un projecte innovador, d'esperit positiu.
Llop ja havia duit a terme el primer Sènior Rock que se va fer, a Capdepera, fa ara dos anys, i va contagiar a tots els presents les ganes de posar-ho en marxa a Manacor. Finalment, avui es podran recollir els fruits de tota aquesta feina. Serà aproximadament a partir de les 20 hores a l'Auditori de la ciutat.
Como se nota que la mayoria de profesores salieron de unis catalanas o de la uib... por dios... que vergüenza...