cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
19°

Patrimoni tornarà el 'Fortuna' a Fundatur

Costà 18 milions d'euros. Els patrons el vendran el més aviat possible

Patrimoni Nacional ha informat als patrons de Fundatur la seva voluntat de retornar-los el vaixell reial Fortuna, una vegada que la Casa Reial ha decidit deixar d'emprar-ho. Com se sap, en les clàusules de la donació se n'incloïen dues referides a l'ús exclusiu del iot per a la família reial espanyola i a la seva navegació per aigües de les Balears.

La comunicació s'ha realitzat de manera verbal, a l'espera de la comunicació oficial. D'executar-se aquesta disposició, com sembla, Fundatur s'haurà de fer càrrec del manteniment del Fortuna, que fins ara ha estat superior al milió d'euros anuals.

De moment s'ignora si l'Armada el continuarà guardant en el gran hangar que va fer construir aposta en la rada de Porto pi, a l'espera que els patrons trobin un comprador.

En aquest sentit, s'entén que Fundatur es posarà en contacte amb brokers internacionals per vendre el Fortuna quan abans millor, i dedicar els doblers als fins socials de Fundatur: la promoció cultural i turística de les Balears.

Donat a l'any 2000 a Patrimoni Nacional, el Fortuna costà uns 18 milions d'euros (3.000 milions de pessetes), sufragats en la seva majoria per empresaris illencs i el Govern presidit per Jaume Matas. L'any passat, el rei l'emprà un dia. Omplir els dipòsits de combustible costa 20.000 euros.

El Govern espanyol es pensava que el iot li pertanyia, i la vicepresidenta Soraya Sáez de Santamaría digué en una roda de premsa celebrada el passat 18 de maig que decidiria el seu destí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.