muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Nadal apunta a Sacresa i Vicens en la represa de Can Domenge

Font: youtube.com

Aquest matí ha començat a l'Audiència el judici per la venda del solar de Can Domenge. La primera sessió s'ha reprès a les 9 del matí, i l'exvicepresident del Consell, Miquel Nadal, ha presentat el seu escrit de confessió en el qual assenyala que va ser l'empresa Sacresa qui va establir les bases del concurs dels terrenys, pel que reconeix un delicte de frau.

Nadal donarà la seva versió sobre el presumpte delicte de suborn que planeja sobre alguns acusats en el jutjat d'instrucció que duu el cas. Ahir, un dels seus lletrats, Miguel Arbona, es va reunir amb el president de la Secció Segona de l'Audiència, Diego Gómez-Reino.

Nadal explica en l'escrit presentat que a principis de 2005 Jaume Matas i Maria Antònia Munar van pactar el desenvolupament del projecte del Palma Arena i l'alienació de la parcel·la de Can Domenge. Una vegada publicades a la premsa local les intencions urbanístiques sobre Can Domenge, Nadal va rebre al Consell de Mallorca a una sèrie de promotors interessats en la iniciativa, entre ells a representants de Sacresa.

Aquesta empresa va oferir al llavors vicepresident del Consell la informació necessària per a elaborar les bases del concurs i així tenir avantatge enfront d'eventuals competidors. Nadal reconeix en l'escrit que va reunir-se només amb aquesta constructora en els successius mesos "amb el coneixement i aquiescència de Bartomeu Vicens", en aquell temps conseller d'Ordenació del Territori, a qui sempre informava de tot ja que per aquell temps la seva relació amb Miquel Àngel Flaquer, conseller insular d'Economia, ja no era bona.

De fet, Nadal explica que a finals de 2005 Munar va donar l'ordre que el tema de Can Domenge fora gestionat per Flaquer i Vicens. Per això, Nadal afirma que el tram final de les negociacions amb Sacresa van córrer a càrrec dels seus companys de partit.

Quant a la contrapartida, l'exvicepresident del Consell relata que va consistir en una partida de doblers que va ser lliurada a Bartomeu Vicens, qui amb motiu de finançar la campanya electoral d'Unió Mallorquina per a l'Ajuntament de Palma li va lliurar a ell una part.

La versió de Nadal no és coincident al cent per cent amb les que fins ara han donat Bartomeu Vicens i Román Sanahuja sobre el suposat suborn pagat a canvi del solar de Can Domenge.

La reobertura del judici té dos punts d'atenció: a més del moviment de Nadal està per veure quina actitud prendrà la nova defensa de Maria Antònia Munar. Al costat de Munar, els principals acusats són l'exvicepresident del Consell de Mallorca Miquel Nadal i els exconsellers de Territori Bartomeu Vicens i d'Economia Miquel Àngel Flaquer, així com l'advocat de Sacresa Terrenos Promoción quan van ocórrer els fets, Santiago Fiol, i l'amo de l'empresa, Roman Sanahuja, de diversos delictes contra l'administració pública.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per hota, fa mes de 10 anys

A ver si les llega de una vez su San Martin.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente