algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

Camps acontenta Bauzá escrivint en salat

20562
El missatge que la consellera salà a la popular xarxa social. | Twitter

La Consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps tot i veure com el projecte dels llibres en modalitats balears s'esvaeix, Camps no afluixa i és la pròpia consellera qui escriu en salat al seu compte de Twitter (@joanamariacamps). D'aquesta manera la consellera contenta Bauzá qui també en alguna ocasió, quan no empra el castellà, opta per salar els seus tweets. Camps s'allunya així del formalisme que li exigeix el seu càrrec i de les normes que marca l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i ha decidit portar el registre informal al seu Twitter i fins i tot deixar algunes faltes d'ortografia reflectides en les seves piulades.

Així es pot comprovar en alguns dels missatge que va llançar a la xarxes socials ahir horabaixa en motiu de la seva compareixença a la Comissió d'Educació del Parlament.

Proves d'avaluació inicial
Durant la compareixença al Parlament a petició pròpia per explicar la seva acció de Govern dels pròxims dos anys al capdavant d'Educació, Camps anuncià que es realitzarà una prova d'avaluació estadística a tots els nivells educatius on s'aplicarà el Decret de tractament integrat de llengües (TIL), és a dir, 1r, 3è i 5è de Primària i 1r d'ESO.

La prova servirà per avaluar només els nivells de català, castellà i anglès dels alumnes. Segons fonts de la Conselleria, els exàmens serviran per poder dotar de més recursos aquells centres que presentin uns nivells més baixos de coneixements lingüístics.

L'Institut d'Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu de les Illes Balears (IAQSE) serà l'encarregat d'elaborar i de realitzar les proves als alumnes els primers quinze dies del curs 2013-14.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Per @Treufoch, fa mes de 10 anys

Cercau Gabriel Maura, Aygoforts (per exemple)

Valoració:0menosmas
Per Per @Treufoch, fa mes de 10 anys

Cercau Gabriel Maura, Aygoforts (per exemple)

Valoració:1menosmas
Per Cucala., fa mes de 10 anys

Dedicat als gonelles com na Camps.
Ara, cercant "Los Agotes", nom d'una minoria española marginada, he trobat un article a Google del qual trec aquest pàrraf pels gonelles que encara estan amb el "Ca" mallorquí y el "Gos" catalá:

"En la zona vascofrancesa los agotes eran llamados cagots. Muchos han supuesto que la etimología de la palabra agote derivaría de gótico o godo, a través del catalán "ca got", «perro godo». Menos probable es que la etimología se remonte a los bagaudas".

Cercau i callau, que no deis més que dois!

Valoració:0menosmas
Per +-, fa mes de 10 anys

Jo escric en salat quan ho faig en termes col.loquials, per contar acudits o per parlar d´assumptes domèstics. En canvi l´article literari ès per temes més formals, seriosos i elegants. Si vaig malament m´ho poden rectificar, però els que en saben de veritat, no els savis gonelles.

Valoració:1menosmas
Per +-, fa mes de 10 anys

Jo escric en salat quan ho faig en termes col.loquials, per contar acudits o per parlar d´assumptes domèstics. En canvi l´article literari ès per temes més formals, seriosos i elegants. Si vaig malament m´ho poden rectificar, però els que en saben de veritat, no els savis gonelles.

Valoració:0menosmas
Per Campant, fa mes de 10 anys

Pero té cap coneixement pedagògic aquesta dòna?. És que pareix que per esser conseller o fíns i tot ministre d´Educació o de Sanitat, no cal ni tan sols tenir un curset de CCC de jardíns d´infància. En Nosferatu també mostra els peus a cada moment i es veu que és el seu referent..

Valoració:1menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 10 anys

Muchas suposiciones y mucha rabia por el declive inexorable de la lengua catalana del principadito.Ya veremos lo que pasa en el 2080.Yo ya no estaré para verlo.

Valoració:-1menosmas
Per Treufoch, fa mes de 10 anys

@ Article salat no ès cap vulgarisme. Estic cansat d'haver de "lidiar" amb ignorants de la teva talla. Vés a filar estopa, i abans d'opinar, documenta't: vés a qualsevol arxiu de Mallorca i veuràs com tots els documents escrits en la nostra llengua catalana estan en article literari. Si me'n trobes tan sols un (1) que empri l'article salat, te convit a una ronda de canyes.

Valoració:2menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys

"I don't understand you", te dirà la majoria de gent de
de Mallorca i la Península quan parlis a qualcú en mallorquí o castellà.
Això succeirà per l'any 2080.
Les elits han programat la "Global Education" fa un trenta anys.
A Europa la llengua elegida serà l'anglès, així que el castellà també
serà una llengua minoritària a lo que ès actualment "Espanya".
La primera fase serà que l'anglès, castellà, aràbic, mandarí i altres llengües lis assignaran la seva zona.
Supòs que a la América castellana (Latinos) serà el castellà per la plebea i les elits usaran l'anglès, també.
En Wert, en Bauzá, en Maravall, n'Aguirre, en Rubalcaba, etc. són obedients i tenen aquest objectiu de la "Global Education".
Ès una manera de mantenir la plebea controlada (NWO).

Valoració:-1menosmas
Per això, fa mes de 10 anys

@Jaume: el castellà no fa de menos al mallorquí( només l´ignora)I t´agradi o no,el mallorquí es català amb article salad o sense.I abans de donar lliçons a d´altres,potser que facis una mica d´autocritica,si es que vols ser coherent.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente