La Conselleria d'Educació publicà ahir les llistes del procediment d'admissió dels alumnes de cara al curs que ha de començar el pròxim setembre, el 2013-2014. Qui no estigui conforme amb el resultat podrà ara formular les al·legacions que consideri oportunes a aquestes llistes, que resulten de les sol·licituds que han presentat les famílies i de les places amb què compten els centres. Tanmateix, i amb tota probabilitat, no haver estat acceptat a l'escola desitjada no serà l'única al·legació a la qual haurà de fer front la conselleria.
El sindicat STEI valorà negativament la transparència del departament del Govern que dirigeix Joana Maria Camps, ja que en el procés abans indicat els pares i mares dels infants havien de fer una tria a dues qüestions diferents.
D'una banda l'ordre de prelació dels centres, i de l'altra l'elecció de la llengua amb què els fills han de començar el seu primer aprenentatge.
Doncs bé, des de l'STEI es critica que les llistes provisionals només incorporen la informació relativa al centre adjudicat, i en canvi no es diu res sobre la tria lingüística.
Per aquest motiu, el sindicat ha reclamat a la conselleria d'Educació que torni a publicar les dades, però aquesta vegada, que ho faci amb la informació completa.
Una decisió conscient?
El sindicat es qüestionà addicionalment per què l'Administració no ha publicat aquesta informació, si ho ha fet de forma conscient i deliberada, i en cas que sigui així, es demanà si això pot tenir alguna relació amb què les dades que va oferir la conselleria en primera instància sobre lliure elecció de llengua per a aprendre a llegir i a escriure han estat qüestionades des de diferents punts, com la confederació de l'Escola Catòlica.
La portaveu del sindicat, Maria Antònia Font, destacà que amb aquest moviment les famílies no tenen cap manera de saber quina informació té consignada l'Administració sobre la llengua dels fills en el primer aprenentatge, la qual cosa és simptomàtica d'un cert obscurantisme en el qual s'ha instal·lat el Govern, segons el seu parer.
"Estadísticament és molt probable que en alguna de les gairebé 9.000 sol·licituds s'hagi produït algun error en la introducció de les dades al sistema informàtic, i les famílies han de tenir l'oportunitat de conèixer quina informació obra en poder de l'Administració per, si escau, presentar-hi al·legacions", defensà.
Si no publiquen la qüestió de la tria de llengua està ben clar per què és: Aquesta gentussa no pot admetre que la immensa majoria no té cap problema amb el consens llngüístic del Decret de Mínims.