muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

Carta oberta a la Conselleria d'un pare 'preocupat'

A la nostra redacció ha arribat la carta d'Andreu Capó, un pare indignat i 'molt preocupat' per la normativa del trilingüisme que impulsa la conselleria d'Educació. Segons aquest pare, va adreçar el passat 29 de maig la missiva que més avall podeu llegir al correu electrònic de la conselleria, i a dia d'avui afirma que encara no ha rebut cap resposta.

El fet és agreujat perquè els responsables de comunicació del departament de Joana Maria Camps afirmen que contesten "totes les qüestions que els arriben en un temps màxim de deu hores".

 

«Hola.

Som un pare de família molt preocupat pel tema del TIL. Estic preocupat perquè enlloc he pogut trobar quina formació han rebut els docents perquè el meu fill pugui rebre classes en anglès. Segons he pogut llegir a la pàgina del Decret integrat de llengües:

"Com s'està preparant l'aplicació del projecte?
Durant el present curs, la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats ha format un total de 3.875 docents per poder dur a terme aquest projecte. Per una banda, ha preparat els docents per tal d'obtenir una certificació de nivell de l'Escola Oficial d'Idiomes i, per altra banda, ha impartit cursos destinats a professors que, tot i que ja disposaven de la titulació requerida per impartir una assignatura en anglès, necessitaven millorar la seva pràctica oral per tal d'actualitzar els seus coneixements".

M'agradaria que em contestassin a les següents preguntes:

Com ha preparat als docents per obtenir una certificació de nivell de l'Escola Oficial d'Idiomes?
M'agradaria saber els cursos en concret que s'han impartit als docents que han rebut aquesta formació?
La formació que s'ha donat a n'aquests docents, és formació d'anglès general o anglès de la seva matèria?
Quantes hores de formació han rebut aquests docents?

El Marc Europeu comú de referència per a les llengües diu: el nivell B2(nivell avançat) pot entendre la majoria de textos i mantenir converses amb fluïdesa sense esforços per part de l'interlocutor i el nivell c1 (nivell funcional): pot tenir èxit en gairebé tots els intercanvis comunicatius, entén el doble sentit i el rerefons cultural de l'idioma, pot treballar en la llengua estrangera.
Com pot treballar un docent amb el nivell B2 amb una llengua estrangera si per fer-lo ha de menester el C1 segons el Marc Europe?

A l'espera de la seva resposta, el saluda. Andreu Capó.».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bart O'Lomé, fa mes de 10 anys

Miren por donde, hace un tiempo escribí a la Conselleria para que la educación de mis hijos fuera en español y me pasaron por los morros la normalización linguística en catalán, gracias a la normativa Cañellas-Matas ¡¡ DEL PP!!, así que lo que le suceda a ese señor me deja totalmente indiferente.Por lo menos él tendrá la seguridad de que sus hijos serán educados en catalán.Que se lo coman con patatas fritas.

Valoració:4menosmas
Per corc, fa mes de 10 anys

Es primer dia vaig dir,de Camps a Campos la diferencia es "0".
Ara afegeisc, ocell de bec ample, menja poc i molt escampe.

Valoració:0menosmas
Per Ciudadana-2, fa mes de 10 anys

Vaig fer-li la pregunta de a on son aquests 3875 professors tan ben preparats, i vaig rebre una resposta plantilla que no m'aclari el que volia saber.

Valoració:4menosmas
Per Rosinyol., fa mes de 10 anys

Ca de Bou té tota la raó. És exactament igual que la Sanitat pública o privada.

Valoració:8menosmas
Per Ropit., fa mes de 10 anys

A "hota": O que l'envii a Londres i a Oxford. Encara es millor que una concertada. Sabrà "cookney" i "anglés noble". I en Pep paga!
Recorden aquells manuals que tots els "picadors" d'estrangeres mallorquins del 1960 es compraven?
Les venien a tots els kioskos i llibreries. Se titulava: "Hable Ud. inglés en 10 dias".
Se'n recorden? Ara el poden reeditar!

Valoració:7menosmas
Per Ca de Bou, fa mes de 10 anys

hota: No sé si ho sap, però les escoles concertades que vostè recomana, no tenen un professorat tan preparat com a la pública. Per ser professor a la públia (tret dels interins) tothom té unes oposicions guanyades, es veu que no ho sabia el sr.hota. Potser a la concertada tenguin més medis, potser puguin contractar professorat pel seu compte, cosa que a la pública ens ho haurem de pastar i cuinar nosaltres mateixos, i pagar-nos la formació de la nostra butxaca. Això si no ens baixen el sou i deixen de pagar-nos les extarordinàries. Em sap greu, no és un debat que hagi començat jo. Si te fiquen el dit a la boca, mossegues.

Valoració:12menosmas
Per hota, fa mes de 10 anys

Aquesta carta te tota la pinta de estar manipulada Si aquest pare de veres esta tan preocupat, que l hi llevi el dormir i demes, pot intentar a dur el seu fill a una escola concertada. Hi ha moles de maneres de mata puces.

Valoració:-17menosmas
Per Tòfol, fa mes de 10 anys

Sr. Capó,
No esperi respostes de la Conselleria. O no n'hi haurà o seran fum.

A part de les excepcions que hi pugui haver (molt honorables i envejables totes elles) molts titulats són -som- només això: titulats. No estam capacitats (tampoc ho preteníem) per donar cap assignatura en una llengua que no sigui la nostra sense perdre qualitat.
Si vostè és intel·ligent, cosa que sembla (a part d'esperar respostes de Conselleria), sabrà quina és la millor forma d'aprendre un idioma. I no és anar a aprendre italià a Lisboa.
Estam tots espantats pel malbaratament de capacitat de treball i la conseqüent pèrdua de qualitat educativa.

Valoració:21menosmas
Per dimoni cucarell, fa mes de 10 anys

Aquest es el curs que han fet:

Empieza con el inglés: aprende las mil palabras más usadas y sus posibilidades comunicativas

Course summary

:::: NUEVA FECHA DE INICIO: 19 DE MARZO 2013 :::

Partimos de las mil palabras más usadas de inglés porque éstas constituyen más del 70% de todo lo que se dice y escribe en inglés. Su potencial comunicativo es enorme dado que dominando estas palabras se puede empezar a leer textos sencillos de Internet, periódicos, revistas, etc..., así como empezar a hablar.

En este MOOC se enseñan las mil palabras más usadas del inglés así como técnicas de aprendizaje y consejos prácticos que lo facilitan. Habrá comunidades virtuales donde se podrán compartir conocimientos y experiencias con otros compañeros de curso y participar así en redes de colaboración y diálogo.
Learning goals

Éste es un curso de inglés para principiantes. En sólo 24 horas de estudio aprenderás de una manera ágil y rápida las palabras más usadas del inglés y podrás empezar a explorar las enormes posibilidades comunicativas que estas palabras tienen.
Recommended requirements

No requiere requisitos previos.
Intended audience

Cualquier persona interesada en aprender inglés.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente