algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

Huguet repetirà com a rector de la UIB

El catedràtic de Ciències de la Computació ha obtingut el 52,68% dels vots, enfront el 47,32% de Riera

20332
Llorenç Huguet, en el moment de votar. | Miquel Àngel Cañellas.

Llorenç Huguet serà el nou rector de la UIB després d'imposar-se en les eleccions al seu adversari Antoni Riera amb el 53,58% dels vots.

Llorenç Huguet (Ferreries, 1952) repetirà com a rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB) els pròxims quatre anys. Huguet ja ocupà aquest càrrec del 1995 al 2003. El catedràtic de Ciències de la Computació obtingué el 52,68% dels vots ponderats, enfront el 47,32% de l'altra candidat, el catedràtic d'Economia Aplicada, Antoni Riera. Huguet serà el setè rector de la institució després de la mort el passat 30 d'abril de la rectora Montserrat Casas, fet que precipità la convocatòria d'unes eleccions.

Per col·lectius, el professorat doctor amb vinculació permanent a la Universitat ha donat el seu suport a Huguet, amb un 56% dels vots. L'alumnat, en canvi ha donat el seu suport als dos candidats a parts iguals, és a dir, un 50% dels vots per cadascun. Pel que fa al Personal Docent i Investigador (PDI), Huguet s'ha imposat amb un 60%. I finalment, el Personal d'Administració i Serveis (PAS) ha donat el seu suport de forma majoritària a Riera, amb un 62%.

Pel que fa a l'índex de participació, el PAS, amb un 93,25% ha estat el col·lectiu més implicat; seguit dels professors doctors, amb un 90,55%; a continuació el PDI, 53,69% i per últim, els estudiants, amb un 16,64%. En total, estaven cridades a les urnes 16.189 persones, 14.203 d'elles, alumnes.

El ja nou rector al conèixer el resultat dels comicis explicà des de Son Lledó on seguí el recompte de les paperetes que "estic molt content pels resultats i ens sentim recolzats i responsables de la feina que farem". I afegí que "a partir d'ara farem feina pel pròxim curs, des d'ara mateix". I destacà que el que més li ha sorprès dels resultats són els obtinguts pel PAS, que han votat majoritàriament per Riera. I apuntà que "unes informacions a darrera hora podrien haver fet canviar el vot d'algunes persones".

Una de les primeres responsables del Govern Bauzá a felicitar al nou rector, via Twitter, va ser la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, "la meva enhorabona a @huguetescolta, elegit nou rector de la @UIBuniversitat. Molts d'èxits en aquesta nova etapa!".

El programa

El nou rector aposta per la internacionalització de la UIB, a través amb polítiques destinades a l'establiment de ponts transfronterers, com un eix de futur important per a la institució. També vol promoure que es rebaixi la càrrega burocràtica dels estudis de l'Espai Europeu d'Educació Superior. Pel que fa a la gestió dels recursos econòmics, aposta per incrementar-los i així poder assolir de manera efectiva els objectius en matèria de docència, recerca, internacionalització i atracció de talent. A part, es mostra convençut en reclamar amb contundència el deute de 25 milions d'euros que té actualment el Govern amb la UIB.
Tot i la importància que tindrà la gestió dels recursos de la UIB durant els pròxims quatre anys, Huguet tampoc oblida la projecció social que cal donar a la Universitat. Es durà a terme, mitjançant la difusió cultural i la incentivació d'activitats complementàries que facilitin una simbiosi entre universitaris i societat.


L'equip

L'equip d'Huguet estarà format per vuit vicerectors, un secretari general i un gerent. El vicerector d'Investigació i Postgrau serà Jaume Carot, fins ara rector en funcions;el vicerector d'Innovació i Transferència, Jordi Llabrés; la vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Dolors Forteza; el vicerector de Professorat, Josep Lluis Ferrer; la vicerectora d'Alumnes, Titulats i Empleabilitat, Marga Payeras; la vicerectora de Cultura, Projecció social i Seus, Maria Antònia Fornés; el vicerector de Campus, Cooperació o Universitat Saludable, Antoni Aguiló; el vicerector d'Economia i Infraestructures, David Pons i el secretari general serà Pedro Grimalt.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alerta, fa mes de 10 anys

Cal una Universitat professional, capdaventera en coneixement, oberta al món i amb el respecte a la terra i el primer respecte, en aquest cas, és formar al màxim de bé als alumnes amb un professorat de referència, que faci creixer el coneixement amb la recerca, que estimuli la vocació dels estudiants, que fomenti l'esperit crític...Amb aquesta elecció no hem triat un rector d'una parròquia per adoctrinar a uns i els altres sinó una persona preocupada per aixecar la UIB als estandars internacionals, podar-la de la burocràcia pedagògica que invocava l'altre candidatura i, amb l'ajuda inestimable del seu equip, i al marge de tot tipus de calumnies escampades per gent que no té cap referència al món intel.lectual, aconseguir la Universitat que necessitam.

Valoració:3menosmas
Per Tronxo, fa mes de 10 anys

Manco mal , estic content que hagui sortit Huguet.en Riera es economista i ja se sap que a cas Ferrer cuera de fusta

Valoració:3menosmas
Per rosa, fa mes de 10 anys

escoltava: veig q realment no saps del q parles!si algo te n' Huguet es que considera l' universitat com terreny neutre! si ha hagut tant consens dintre del profesorat vol dir q confien en q es la millor opció!crec q si l' haguessis tingut com professor canviaria da teva opinio sobre el!

Valoració:5menosmas
Per escoltava, fa mes de 10 anys

aquest es un pepero com el seu germa, no ferá res de bo, tenia els mestres per més inteligents pero veig que no , aquest homme no heu fera bé ja heu voreu, está al costat den bauça, mala elecció.

Valoració:-5menosmas
Per astorat, fa mes de 10 anys

La Universitat ja ha begut oli, la votació deu haver estat molt democràtica, però ha sortit un que du la democracia per capell. Vaja un "berlusconi" que tendreu i si no demanau indicis devers Sa NOstra. Ara hi haura rector menorquí i rectora...Els airres de grandesa no sabem on mos duran, deu meuet. En farà de viatges a l'altra cap de món. Com és possible que sempre votam allò que no mos convé? Vos acompany amb el sentiment.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente