algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
18°

Salut no inspeccionà la farmàcia de Bauzá fins després que la duguessin als tribunals

La farmàcia de José Ramón Bauzá no va ser inspeccionada per la Conselleria de Salut durant el primer any i mig des que fou nomenat president del Govern. La primera inspecció s’hi  realitzà el 13 de desembre del 2012, curiosament una setmana després que els diputats de l’esquerra haguessin presentat un recurs davant el TSJIB denunciant la incompatibilitat de Bauzá pel fet de ser cap de l’Executiu, primera autoritat de les Balears i titular d’una oficina de farmàcia.

La inspecció es va dur a terme  quan el conseller de Salut ja era Martí Sansaloni des de feia dos mesos. Sansaloni arribà a conseller després d’haver estat director general de Farmàcia. La manca d’inspeccions a l’establiment de Bauzá, situat al camí de Son Frau del Pont d’Inca Nou, i amb el PP en el poder, coincideix amb el pas de Sansaloni per la Direcció General de Farmàcia.

Durant la inspecció, els funcionaris de la Conselleria de Salut foren atesos per la farmacèutica substituta, Francisca Mudoy. Crida l’atenció que l’acta d’inspecció es fes a nom del titular i alhora president del Govern, José Ramón Bauzá Díaz.

La diputada de MÉS Josefina Santiago troba “curiós” que durant un any  i mig no s’efectuàs cap control en la farmàcia i que sí que s’hi actuàs una setmana després de la presentació del recurs d’incompatibilitat. “Ja hauria estat massa que el jutge demanàs l’expedient de la farmàcia al Govern i veiés que durant la legislatura en què Bauzá és el president no s’hi havia fet cap inspecció”.

L’acta aixecada pels inspectors de Salut no detecta cap anomalia important; només s’hi apunten algunes observacions de poca rellevància. Aquesta inspecció no va tenir cap conseqüència més que l’acte formal de control que està obligada a complir la Conselleria de Salut.

Obres el 2006

Una inspecció realitzada a la farmàcia de Bauzá l’any 2006, quan era batle de Marratxí, detectà unes obres que no havien estat declarades a la Conselleria. Eren altres temps. Bauzá encara no era conegut fora del terme marratxiner. El president del Govern era Jaume Matas i la consellera de Salut, Aina Castillo. L’anomalia es va resoldre sense més problema. Eren unes tasques d’ampliació de l’establiment que s’havien fet sense el coneixement de les autoritats sanitàries. Bauzá presentà un escrit de descàrrec explicant el “canvi de distribuició intern” de la farmàcia, consistent en la “reubicació de mobiliari”. El batle apotecari també reconeix “una ampliació de superfície mitjançant la incorporació d’un local situat a la planta superior amb la finalitat de millorar les condicions i serveis de desenvolupament de funcions internes professionals”.

Bauzá assegura en l’escrit lliurat  a la Conselleria que les obres es feren “sense afectar en cap moment les condicions de façana ni accessos”. Va ser en aquell moment quan presentà els plànols nous “perquè en disposin  i puguin ser incorporats a l’expedient”. Era el 19 de desembre de l’any 2006. La inspecció s’havia duit a terme uns dies abans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Crític, fa mes de 10 anys

En aquest pas hauran d'obrir un mòdul a la presó de Palma només per els alts càrrecs polítcs.

Valoració:1menosmas
Per hota, fa mes de 10 anys

Si nomes la mitat dels politics tinguessin al manco una Farmacia no els hauriem de mantenir de per vida. Apoltronats tot sa vida dintre de la politica perque sa majoria no tenen on caure morts
Miralo a n Antic chupant al Senat i aqust i aquell ibaixi gaire be tots A Alemanya un politic per cada 400 hab. A Espanya un puta politic per cada cent. A que jugam aqui?
A aquest pais es vera que no hi cap un beneit mes.

Valoració:-2menosmas
Per Servantes, fa mes de 10 anys

El Sir-Culo diu que no és farmàcia sinó "fermasie" i que per favor faceu el favor d'escriure el diari d'una punyetera vegada en Cristià, tal com Déu mana.

Valoració:-3menosmas
Per jrbs, fa mes de 10 anys

Simulacre d'inspecció....aquell que havia de ser l'honrat que posses ordre. Allà on penses que no hi plou, no s'hi pot estar de goteres. I que diu el Sirculo Balear de tot això??

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente