algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
19°

Emili Gallardo surt de la presó sense fiança

20756
Amics i familiars anaren a rebre Emili Gallardo a la sortida de la presó de Palma ahir horabaixa, després que la jutgessa en decretàs la posada en llibertat. | Ferran Aguiló - Teresa Ayuga

Emili Gallardo va sortir ahir horabaixa de la presó. La titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Carmen González, decretà llibertat sense fiança per al delegat i coordinador de l'entitat PAS Amics del Camí a Mallorca, qui va ingressar en presó provisional la matinada del 26 de març pel presumpte cobrament "a dit" d'uns 43.000 euros del departament de Cultura del Consell de Mallorca i de 21.000 de la Conselleria de Turisme la legislatura passada.

La jutgessa estima ara que ja no existeix "cap risc" que Gallardo destrueixi proves o manipuli la investigació. La defensa del jove, que s'havia presentat com a independent a les llistes municipals del PSM a sa Pobla en les passades eleccions, en demanava la llibertat.

Gallardo entrà en presó provisional sense fiança per ordre de la magistrada, qui va atendre la petició del fiscal Anticorrupció Miguel Ángel Subirán. La denúncia contra el jove va ser presentada pel Consell de Mallorca (PP) en detectar presumptes irregularitats en els expedients i en les justificacions "aparents o falses" de les feines, segons la jutgessa.

Miquel Barceló, secretari tècnic de Vicepresidència de la institució insular, és el signant de la denúncia presentada a Fiscalia Anticorrupció, en la qual acusa PAS Amics del Camí i l'equip de Joana Lluïsa Mascaró, consellera insular de Cultura la legislatura anterior, de "vulnerar els principis bàsics de la Llei de contractació per tal d'afavorir una determinada associació sense cap arrelament a la nostra comunitat". Mascaró va presentar als jutjats dos escrits d'al·legació amb data d'11 i 20 de febrer en els quals demana el sobreseïment de la denúncia.

Tanmateix, la jutgessa Carmen González imputà Mascaró en aquest cas. Arran d'aquesta decisió, renuncià al seu escó com a diputada del grup MÉS. La magistrada la cità a declarar com a imputada avui a les 18 hores pels presumptes delictes de malversació, prevaricació i frau a l'Administració en unes ajudes concedides a PAS Amics del Camí en la legislatura passada. També prendrà declaració com a imputats a l'excap de gabinet de la consellera, Magí Moranta, a les 16.00 hores, i a qui fou secretari tècnic de la Conselleria insular, Joan Serra, a les 12.30 hores. A més, al matí prestaran declaració quatre testimonis.

D'altra banda, González també interrogarà en qualitat d'imputats dilluns que ve, dia 8 d'abril, l'exdirector de l'àrea d'inversions (Imet) d'Inestur, Antoni Rebassa; l'exgerent d'Inestur, Antoni Oliver; i l'exconseller de Turisme, Miquel Nadal.

Els investigadors consideren que en alguns casos l'entitat investigada va cobrar dues vegades pels mateixos conceptes, una del Consell el 2009 i una altra d'Inestur l'any 2010.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per canavall, fa mes de 11 anys

A més, en Tomeu Vicens (UM) ha tornat els 12.000 euros i fa tres anys que és a la presó.

Valoració:3menosmas
Per pere, fa mes de 11 anys

I el fiscal anticorrupció HORRACH demanará la desimputació de la Infanta.........

Valoració:12menosmas
Per Rotget, fa mes de 11 anys

La classe política, siguin el partit que siguin, són uns lladres. Està en llibertat, però això no vol dir que ja estigui arxivat el cas.

Valoració:-3menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 11 anys

Ja ès hora de expedientar, degradar, expulsar del cos judicial
a jutges i fiscals que cometin errors o se sobrepassin.
Aquesta gent té total impunitat per incompetència o mala fe.

Valoració:8menosmas
Per Tejeros, fa mes de 11 anys

Els picoletos tenen tantes ganes de tancar un Tomeu, com diuen ells, que han passat l'arada davant el bou. Ara haurien de pagar

Valoració:17menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 11 anys

El fiscal i la jutge rebràn al manco una bona estirada d'orelles si resulta que no hi havia cap prova de delicte, ja que l'Estat (es a dir nosaltres) l'hurem d'indemnitzar per mal funcionament de la justicia que ha fet que estigues tancat sense cap motiu. NO pareix gens clar, malgrat jurídicament sigui possible, que una presó sensa fiança es transformi desp´res en llibertat sensa fiança. Perque pens que com el Pp està enfangat en procesos judicials, Barcenas admesa la demanda per acomiadament improcedent, Cardona i la resta a punt de seure a la banqueta, el Gurtel, la farmacia del foresterot engominat etc. etc. i lo de "tota la culpa es dels socialistes" necesitaven intentar embrutar el PSM? i no esser els quasi únics protagonistes del judicis per corrupció?

Valoració:17menosmas
Per canamunt, fa mes de 11 anys

Això es diu JUSTÍCIA COLONIAL. Si ets del PSM o de l'extinta UM (Salvaguardant a Nadal i Munar), a la presó, encara que sigui per 12000 € com el cas de Bernat Vicens, si ets del PPSOE no passa res. Quans d'aquests dos partits son a la presó?

Valoració:17menosmas
Per joan, fa mes de 11 anys

Si els imputats són del PP, PSIB (PSOE), UM , ect, mamballetes pera els jutges i fiscals, ara si l`imputat és un nacionalista català, tot canvia, justícia espanyola, justícia de vergonya. Vaja, bubotes pertot.

Valoració:-23menosmas
Per Jaume, fa mes de 11 anys

Avui a IB3 ràdio han dit " el membre del PSM que va cobrar 43.000 €". Tot fals i amb ganes d'intoxicar. Ni és militant ni va cobrar directament aquests diners.

Valoració:53menosmas
Per Caça de Bruixes de McCarthy, fa mes de 11 anys

No conec ningú de res; però en aquest cas s'hi sent un tuf judicial estrany, un excés en les mesures cautelars; vista la resta de casos de corruPPció, on no passa mai res, on van i venen recursos i no entra ningú a presó ni per errror!!! Al final la truita se'ls girarà en contra.

Valoració:42menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente