algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

La jutgessa envia a la presó per frau el coordinador de les rutes per Mallorca

Assegura que no complí les tasques que li encomanà el departament de l’exconsellera insular Joana Lluïsa Mascaró

20204
La plana web de l’Ajuntament de Cardadeu fa referència a l’assocaició PAS Amics del Camí.

Emili Gallardo, delegat i coordinador de l'associació PAS Amics del Camí a Mallorca, ha entrat a presó incondicional i sense fiança per ordre de la jutgessa Carmen González a petició del fiscal Anticorrupció Miguel Ángel Subirán. Se l'acusa de "desviar" uns 60.000 euros del Consell de Mallorca destinats, en principi, a senyalitzar i promocionar rutes rurals per Mallorca.

Emili Gallardo va ser candidat independent per la llista del PSM en les passades eleccions a Sa Pobla.

La denúncia contra Gallardo va ser presentada pel Consell de Mallorca (PP) en detectar presumptes irregularitats en els expedients i en les justificacions "aparents o falses" de les feines, segons la jutgessa. González mostra, en aquest sentit, la seva estranyesa per l'aparició ara en els despatxos del Consell de nous documents que completarien els expedients. "Serà necessari averiguar com i quan es presentaren i s'introduiren en les oficines -afirma- perquè no duen cap segell d'entrada".

L'acció penal va dirigida també contra el departament de l'ex consellera insular de Cultura, Joana Lluïsa Mascaró(PSM). Se li retreu, en l'acte judicial, "un aparent incompliment radical de les mínimes exigències de tramitació, un fraccionament de contractes vulnerant les prohibicions legals, mescla de contractes i subvencions". La jutgessa enraona que "hi ha indicis que Gallardo s'hauria pogut concertar amb altres que ocupaven càrrecs públics per obtenir doblers de les arques públiques". Mascaró no ha estat citada a declarar, però tot fa pensar que podria ser-ho en qualsevol moment i en qualitat d'imputada.

La jutgessa tanca Gallardo en la presó perquè en ell hi veu indicis suficients de prevaricació, frau i malversació de 60.000 euros, d'un total de 110.000 que havia sol·licitat. Tanmateix, i en la seva declaració, Gallardo explicà que les feines s'han fet "en el seu conjunt" i que els doblers s'han dipositat en un compte de l'associació, del qual ell no en té firma. En aquest sentit, explicà que de 2009 a 2011 cobrà de l'associació una nòmina d'uns 600 euros mensuals, al marge de les despeses per material o desplaçaments.

La jutgessa retreu a l'associació sense ànim de lucre Pas Amics del Camí -amb la seu principal a Cardadeu (Barcelona)- que rebi "milenars d'euros" i en cap dels documents examinats aparegui una feina mínimament seriosa (...) o, en una paraula, una justificació de la inversió".

D'altra banda, es dona la circumstància que el Govern Bauzá subvencionà l'any passat l'associació Pas Amics del Camí per senyalitzar un tram del Raiguer-Serra de Tramuntana amb l'any passat amb 24.000 euros procedents de fons propis, del Ministeri de Medi Ambient i Feader.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Tot s´aclarirà, fa mes de 11 anys

Segurament és una maniobra del PP.

Valoració:0menosmas
Per escoltava, fa mes de 11 anys

aquesta jutgessa que deu favors al pp perque aixo que ha fet no es lo normal, segur que hi ha cualque cosa fosca darrera , vaja un justicia injusta, aixi anam.

Valoració:3menosmas
Per Tronxo, fa mes de 11 anys

Per. Tonina
D'acord en tots es que anomenes, pero ti falta posarí en Chaves , Griñan, Blanco, etc.
I lo que sa dreta encara no ha fet es terrorisme de Estat

Valoració:-3menosmas
Per JM, fa mes de 11 anys

1.- el meu suport a AL PAS
2.- una demostració que els polítics que mos governen o són lladres o són molt i molt ineptes. I a Mallorca queda clar que els del PP són LLadres i al PSM una colla de ineptes i molt i molt tontos.
3.- mentre no feim neteja això no funcionarà. sa nostra terra continuarà enfonsant-se en la seva pròpia ignorància. Algun polític ha dimitit després de veure com la gestió nefasta de 4 anys mos a dut a la majoria absoluta del PP? NO! tots aferrats a la poltrona mentre carreguen contra el PP.

Valoració:-2menosmas
Per Tronxo, fa mes de 11 anys

Per en Bassa
Vos torraren perque vareu ser@ feels al nostro reí mallorquí i no recosquereu s'invasor catala Anfos III el liberal , jo em pensaba que sa responsabilitat era de tot dos pero ja veig que en Cabrit va cumplir amb ses seves obligacions i tu fores un traidorot

Valoració:-3menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 11 anys

Ès un cas que no se pot jutjar.
Si la administració funciona bé, quan falta només un cèntim
s'entem i per tant mai pot haver desviació de un cèntim.
Si la administració funciona malament també són
culpables tots des de el Parlament i els jutges.
El imputat ès víctima de la incompetència del sistema.
Ès més fàcil demostrar que els castellans mos roben
2800 milions de euros per any que demostrar aquest cas
sigui irregular.
Lo millor ès arxivar el cas i concentrar-se sobre el robatori
dels 2800 milions de euros, que dur manco feina.

Valoració:4menosmas
Per quina barra, fa mes de 11 anys

MEntre tant, en PEre Rotger imputat, però afarrat a la cadira de diputat, el PP is different...

Valoració:3menosmas
Per Cabrit, fa mes de 11 anys


El jutge del cas Bárcenas és del MÉS o afí.
El magistrat encarregat del cas Urdangarin és militant d´Arran o afí.
N´Ana Maria Rodriguez va saludar simpáticament en Pauet............

......sona ridicul?.....així sonen els vostres comentaris

Valoració:3menosmas
Per escoltava, fa mes de 11 anys

pens que tot aixo será mentida, pero darrera segur que hi ha el pp i jutges afin a ells, aquest ja es a la presó mirau si nan fet de via i Cuants ni ha que están defora i si se nan duit els doblers i han fet prevericació, aixo fa mala olor.

Valoració:4menosmas
Per Ferran, fa mes de 11 anys

El que hi ha molta gent que no enten, jo inclòs, i perdonau la meva ignoràcia, és que aquest senyor ingressi a la persó per 60.000, mentre d'altres que sembla que se n'han apropiat de 8.000.000 són pel carrer ben tranquils.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente