algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
12°

La filla del rei sabia que Urdangarin volia pagar en negre

El duc de Palma va oferir davant de la infanta Cristina una feina sense contracte a una treballadora de la llar que intentava aconseguir la nacionalitat espanyola

21634
Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina de Borbó, amb dos dels seus fills. | Efe - Arxiu.

La infanta Cristina de Borbó sabia que el seu marit, Iñaki Urdangarin, pretenia pagar en negre una treballadora de la llar que havia de fer feina a ca seva. Així consta en la interlocutòria amb què el jutge José Castro va dictar la fiança de 8,2 milions per a Urdangarin i Diego Torres despús-ahir.

El jutge cita la declaració d'una testimoni que va fer feina entre el 2004 i el 2007 a l'habitatge dels ducs de Palma a l'avinguda de Pedralbes de Barcelona, en què descriu l'entrevista que va fer amb el matrimoni. "En aquella entrevista el senyor Urdangarin, en presència de la infanta Cristina, va comentar a la declarant que si finalment la contractaven no li farien cap contracte, sinó que cobraria en negre", diu textualment la transcripció de la declaració.

La treballadora, però, després de superar la setmana de prova, es va atrevir a demanar que se'n regulàs la situació "perquè estava en tràmits d'obtenir la nacionalitat espanyola i era convenient que tingués un contracte". Ella mateixa va dir al jutge que Urdangarin ho va acceptar i "li lliurà el contracte uns dies després", però era a nom d'una empresa per a la qual no va fer mai cap feina: Aizoon, propietat del matrimoni Urdangarin-Borbó.

Amb tot, les primeres setmanes, doncs, la treballadora va fer feina en una situació irregular que la filla del rei d'Espanya coneixia. És més, segons el testimoni, aquesta situació hauria pogut ser definitiva si no se n'hagués queixat.

Cal recordar que Aizoon també tenia en nòmina un matrimoni, que si bé primer va fer feina a la casa dels ducs després es va traslladar a l'habitatge on tenien la seu de l'empresa, on també els feien "feines de la llar", segons la declaració de la dona.

A més, l'empresa dels ducs de Palma va contractar dues treballadores de la llar que, segons la interlocutòria, "a banda de, segons sembla, ser contractades sabent la seva situació irregular a Espanya, els varen pagar inicialment els sous amb doblers fiscalment opacs i quan exigiren un contracte escrit per regularar la seva situació foren formalment contractades per Aizoon". I no treballaven per Urdangarin i la filla del rei d'Espanya, sinó a casa de l'assistenta personal del duc de Palma, Julita Cuquerella.

En la interlocutòria el jutge Castro revela com bona part dels presumptes empleats d'Aizoon feien feines que no hi tenien res a veure o bé no és clar que en fessin cap. Apunta que podien fer servir els sous per justificar despeses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per robert, fa mes de 11 anys

une sinverguense com son pare y tots ells fora al carrer porcs,lladres

Valoració:6menosmas
Per SRS, fa mes de 11 anys

AQUESTA CASA REIAL SON TOTS UNA JOIA. ¡¡¡¡¡¡¡¡VISCA LA MONARQUIA!!!!!!!!, VISCA EL REI, I QUE ELS FIQUIN A TOTS JA DE UNA PUÑETERA VEGADA A SA PRESSO, JA ESTA BE DE TANTA COMEDIA. LLADRES MES QUE LLADRES.

Valoració:0menosmas
Per Exili, fa mes de 11 anys

Vol dir que potenciaven la immigració il·legal?

Que emigruin ells i no tornin!

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente