nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.63°

Urdangarin i Torres tornaran a declarar a Palma per delicte fiscal

El darrer informe de l’Agència Tributària acusa el duc de Palma d’evadir ingressos per valor de 120.000 euros

Iñaki Urdangarin, el seu exsoci Diego Torres i la dona d'aquest, Ana María Tejeiro, tornaran a declarar als jutjats de Palma. Els dos exsocis s'enfronten a una possible imputació per delicte fiscal que s'afegiria a les que ja tenen pendents. Segons s'explicava ahir a la SER, Hisenda apunta en un informe que el duc i el seu soci havien amagat ingressos per valor de 120.000 euros.

Amb tot, aquest informe encara no ha sortit de Barcelona, el fiscal Pedro Horrach ni tan sols el té. Però quan l'hi arribi, si es confirma l'acusació anunciada per la SER, segons fonts relacionades amb la investigació, Horrach afegirà el delicte fiscal a la imputació d'Urdangarin i Torres i els tornarà a citar perquè vinguin a Palma.

Segons aquesta filtració, doncs, l'Agència Tributària de Barcelona ja ha enllestit el darrer informe sobre la trama Nóos, que havia d'analitzar com hi circulaven els doblers.

D'una altra banda, ja és segur que Torres i la seva dona hauran de tornar a venir a Palma per explicar d'on varen sortir els 961.666 euros que tenen en un compte del banc Crédit Agricole, a Luxemburg. Cal recordar que el febrer, davant del jutge, es varen acollir al seu dret de no dir res.

Tanmateix, segons fonts properes a la investigació, Horrach demanarà aviat la compareixença dels dos imputats en el cas Nóos. El jutge José Castro no té cap raó per oposar-s'hi i és previsible que hi doni el vistiplau.

Els responsables de Crédit Agrícole varen fer arribar a Palma aquesta informació arran de la comissió rogatòria enviada a les autoritats de Luxemburg per part del jutge Castro. A partir d'aquella petició, a més, les autoritats judicials del país varen ordenar que es bloquejàs el compte en qüestió, de manera que ara els doblers són immobilitzats. A Luxemburg també s'hi localitzaren comptes corrents de les societats De Goes Center for Stakeholder Management LTD i Blossomhill Assets SL, però ja eren buits, els havien tancat entre el 2010 i el 2011.

El jutge va enviar, a més, comissions rogatòries a Suïssa i Andorra. Al país helvètic hi ha dos comptes corrents que els investigadors relacionen directament amb el duc de Palma, i al Principat dels Pirineus s'hi varen trobar diversos comptes a nom de Torres i de les societats de la trama. Amb tot, ja eren buits i feia anys que els havien tancat, encara que els extractes d'operacions demostren com hi varen passar més de 300.000 euros relacionats amb la trama que després es varen transferir als comptes de Luxemburg. Cal recordar que Andorra va deixar de ser un paradís fiscal el febrer de 2011.

Molts d'aquests doblers es varen dur i ingressar a Andorra en efectiu i la Fiscalia sosté que vénen de la trama Nóos. De fet, això mateix passa amb els 961.666 euros de Luxemburg, 5.114 dels quals són en efectiu i 956.552, en valors de Societats d'inversió de capital variable (Sicav). El fiscal Pedro Horrach, segons fonts properes a la investigació, sospita que també són fons públics desviats a través de l'Institut Nóos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.