cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Un terç dels balears disposa d'assegurança sanitària privada

22556
La jornada s'ha celebrat a les dependències de la Clínica Rotger. | Ferran Aguiló - T. Ayuga.

Devers 320.000 persones de Balears, el 28 per cent de la població, disposa d'una assegurança sanitària privada, un fet que col·loca les Illes al capdavant de la relació de territoris de l'estat amb més ciutadans assegurats, segons ha informat aquest dimecres el president de la Clínica Rotger, Fernando Rotger, en roda de premsa.

Aquest 28 per cent de la població balear amb assegurança suposa el 2,9 per cent sobre el total d'assegurats de l'estat i, a més, la major part d'aquestes persones rep prestació a la sanitat privada des de fa més de cinc anys (el 70% de les pòlisses).

Aquesta realitat comporta distints efectes. En primer lloc, Balears és un territori amb una despesa sanitària pública «de les més baixes d'Espanya, perquè és la tercera amb més despesa privada», ha indicat el secretari general de l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (Idis), Juan Abasta.

La comunitat balear, que té 12 centres privats -el 48 per cent del total de l'assistència sanitària-, ha estat la segona autonomia amb més ingressos hospitalaris privats el 2011 (38,6%), únicament per darrere de Catalunya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carme, fa mes de 11 anys

Si tanta gent té assegurança privada, com és que jo he d'esperar sis mesos per fer-me una ecografia de mama a la Seguretat Social? Alguna cosa no lliga...

Valoració:-4menosmas
Per Estatutari, fa mes de 11 anys

I amb tanta retallada de sou, molts bén aviat no podrem pagar el segur privat.

Valoració:2menosmas
Per Todo por la pasta, fa mes de 11 anys

Amb la despesa sanitària baixa, i amb la competència d'hospitals privats, així i tot em fa por que no passi com a Madrid, i "extarnalitzin" algun hospital públic a aquesta empresa on hi du part el marit de na Mª Dolores des pardal.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente