cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.61°
11°

Crida a «desobeir» la llei de símbols

La Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres creu que la norma que prepara el Govern atempta contra les llibertats de càtedra i expressió dels docents

22640
Un operari retira la llaçada a a favor de la llengua pròpia a l'IES de Marratxí. | Joan Riera - Arxiu.

La Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres (FECCOO) ha realitzat avui una crida a la «desobediència pacífica» del sector educatiu pel segon esborrany de la llei sobre l'ús de símbols institucionals de Balears que tramita el Govern, per considerar que atempta contra les llibertats de càtedra i expressió.

CCOO considera la norma «ambigua, innecessària i coercitiva» i ha anunciat que estudiarà plantejar noves accions legals a l'esborrany.

El sindicat ha rebutjat en un comunicat el contingut d'aquest avantprojecte legislatiu per entendre que «suposa un atac directe a la llibertat de càtedra i d'expressió, protegides constitucionalment» i ha cridat la comunitat educativa a la desobediència pacífica contra la norma.

Del segon esborrany, CCOO rebutja que suposi un atac directe contra l'ús de llaços amb la senyera com a símbol cultural per part de col·legis i instituts, ja que estableix que es requerirà l'autorització de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats perquè els centres educatius facin un ús lliure de les seves façanes.

El sindicat ha qüestionat si és el director de cada centre la figura que s'encarrega d'aquestes autoritzacions o solament pot actuar «quan no perjudica els interessos ideològics del PP».

«Els docents som un dels col·lectius amb capacitat per a salvaguardar i difondre la nostra cultura i els seus símbols en són una part principal», assenyala la nota de la FECCOO.

El sindicat ha celebrat que el segon esborrany hagi recollit algunes de les al·legacions presentades per CCOO al primer, com el cas de la rebaixa de les sancions per incomplir la norma, de manera que una infracció greu passa d'estar penalitzada amb 12.000 euros a 10.000, «tot un acte de gratitud després de la supressió de complements, pagues extraordinàries, augment d'hores lectives, augment de ràtios i baixades de sou», afirma l'organització sindical.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Na Catalina, fa mes de 11 anys

No som catalans..mai, mai, mai..Arruuuuuuix a tot es pancatalanisme. Som Mallorquins, Som Balears.. mai catalans, Barco cap a Catalonia..fora de sa nostra terra..aixo no es vostro ..sou uns manipuladors de sa historia barco !!!!

Valoració:-7menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 11 anys

Me parece muy bien. Hay que recaudar.

Valoració:1menosmas
Per Ens volen eliminar, fa mes de 11 anys

Qualsevol persona d'una cultura democràtica no pot deixar de notar la diferència entre el temperament totalitari dels que volen dominar des de Madrid per continuar expoliant-nos i destruïrnos com a poble ,cultura, llengua... i els arguments d'aquells que simplement volem decidir en pau i llibertat el nostre propi destí.

Els hereus de Franco segueixen sent al seu càrrec a l'Estat espanyol. Els que no ens sentim còmodes amb aquest estat depredador PAN-Castellanista, naturalment, VOLEM la INDEPENDÈNCIA.

((*((

Valoració:1menosmas
Per We are not spanish. FREEDOM FOR BALEARIC ISLANDS, fa mes de 11 anys

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Support the People of Catalonia in their effort to decide their own future.

Signem aquesta petició al govern dels EUA per a fer respectar els drets democràtics i nacional del poble català i difonguem la nostra causa arreu del món.

Valoració:1menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 11 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:20menosmas
Per El cansino, fa mes de 11 anys

Como decia mi abuelito muerto el perrito se acabó la rabieta.

Valoració:1menosmas
Per ESTUDIANTE, fa mes de 11 anys

Me parece correcto el que la hace la paga y se queda con la tela para trapos.

Valoració:1menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 11 anys

A MALLORCA EN MALLORQUÍ!

Valoració:-2menosmas
Per ||||, fa mes de 11 anys

Volen morta la nostra escola? Idò que les aules i tota la resta siguin autèntiques tombes emblanquinades sense res penjat a les parets.

Valoració:2menosmas
Per Gori Pomer, fa mes de 11 anys

Es col.lègits son per enseñà y educa, no per imposà culturas y llengos d'un altra comunidad. JA BASTA DE "LLASOS" CATALANS

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente