cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Educació maniobra per impedir que les tancades de demà siguin un èxit

La Conselleria envià ahir una circular a totes les escoles de Primària i Secundària en la qual recorda les limitacions existents per realitzar segons quins actes a l’interior dels centres

23242
Membres de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Públicalliuraren a Bosch, una gran carabassa al seu despatx. | Ferran Aguiló - J.M.

La Conselleria d'Educació envià ahir a tots els centres escolars una circular avisant de les conseqüències legals que pot tenir l'organització i participació en les protestes previstes per demà dimecres.

Educació, concretament, apunta la impossibilitat de dur a terme actes amb connotacions no educatives. A més a més, recorda que les associacions de pares i mares han de demanar permís previ per realitzar les esmentades convocatòries i que la direcció del centre les ha d'autoritzar.

Ara bé, fonts de la Conselleria d'Educació matisaren que la circular "no és un caprici" i que "just recorda les limitacions que la llei estipula". De fet, allò més important per a la Conselleria és que les classes no s'interrompin. També vetlaran perquè no es realitzin actes de protesta durant l'hora del pati.

Aquestes limitacions, però, només afecten l'horari lectiu, de manera que, quan acaben les classes, Educació ja no té competències per donar instruccions.

Aquesta circular, enviada ahir a tots els centres de Primària i Secundària, fou molt criticada per Jaume Ribes, portaveu de la FAPA de Mallorca, tot i que afegí que les tancades a les escoles, convocades per demà, hi continuen per damunt de les pressions.

Ribes, de fet, anuncià que no fan comptes fer cas de la circular a l'hora de convocar els actes. "La regulació de les AMIPA estableix que no s'ha de demanar permís per organitzar un acte, sinó just comunicar-ho a la direcció del centre", defensà Ribes.

A més a més, no els importa incomplir les noves restriccions a la llibertat d'expressió incloses a l'avantprojecte de llei de símbols institucionals. "Constatam una deriva autoritària, cada pic més evident", manifestà Ribes, i a continuació afegí que "la Conselleria ja ens ha donat mostres de manera més o manco clara de la seva oposició al 28-N posant-hi tots els entrebancs possibles i utilitzant una vegada més la por com a eina. Però les protestes continuen vigents".

De fet, els professors tornaran a lluir les ja cèlebres camisetes verdes de l'Assemblea de l'Embut. Dur aquest tipus de vestimenta, en què es fa menció de reivindicació política, estarà sancionat per la futura llei de símbols institucionals.

Tant aquesta llei com les maniobres de la Conselleria d'Educació han fet escampar la por entre els directors d'institut i els professorat, que passen pena de ser sancionats. Això no obstant, les tancades tindran lloc almanco en 65 centres de Mallorca, tal com va revelar Jaume Ribes amb dades actualitzades i centralitzades per la FAPA.

Esperen, a més a més, que una altra desena d'escoles se sumin a les tancades en el darrer moment i que es fregui la xifra de les 75.

La intensitat de la protesta, però, serà molt més gran allà on la tancada s'allargui al vespre i els activistes acabin dormint a les instal·lacions. De fet, ja estan preparant sopars populars a les escoles on s'hi faci nit.

Per altra banda, la Conselleria d'Educació realitzà ahir diversos pagaments de deutes que tenia pendents amb escoles de Mallorca. Aquest gest, just dos dies abans de la protesta, fou interpretat pels organitzadors com una manera de tenir contents els centres i que demà no secundin les tancades.

Bosch treu carabasses, segons els professors

Membres de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP-Illes) lliuraren ahir al conseller d'Educació, Rafel Bosch, una gran carabassa al seu despatx. L'acció simbòlica pretenia visualitzar que, segons aquest col·lectiu, la gestió de Bosch és de suspens. Ivan Murray, professor de la UIB, fou l'encarregat de dur la carabassa fins al Registre de la Conselleria d'Educació. Altres professors de la UIB com Macià Blázquez i Joan Amer, a més de treballadors dels severis centrals de la UIB i un nombrós grup d'estudiants del campus també participaren en aquest acte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ianekin, fa mes de 11 anys

@ALERTA MAXIMA ALS PATIS DE LES ESCOLES MALLORQUINE: I en Delgado fent d'ase o bou, serà amb els collons a darrera o damunt es cap?

Valoració:-5menosmas
Per ianekin, fa mes de 11 anys

Vaja una conselleria: a prohibir expressar-se i reivindicar, com en temps de'n Franco! Menys mal que de moment encara no amenacen amb afusellar!

Valoració:-3menosmas
Per Cristina, fa mes de 11 anys

A hores d'ara (15h 27/11) ja son 86 els centres adherits al 28N

Valoració:-1menosmas
Per Mestre jubilat., fa mes de 11 anys

Mal assumpte si Bauzá es posa els mestres en contra. D. Miguel Primo de Rivera i la República ho sabien, i aposta els cuidaven.
A la llarga poden arribar a esser perillosos. Mirin a Mussolini, que ho era...

Valoració:3menosmas
Per Mónica, fa mes de 11 anys

Això és una mostra més de que el Govern actual (inclosa les Conselleries) NO estan a favor del poble.

Ànims!!!!!

Valoració:13menosmas
Per carlost, fa mes de 11 anys

Verb dongar?????

Valoració:-2menosmas
Per pepet pa i trossos, fa mes de 11 anys

Si tots els esforços que fa aquest venut, els fes per que les escoles tinguesin els serveis coberts, mestres , equipament , menjadors escolars , transport etc.etc..no caldria fer cap vaga , el que passa es que mentres ell esta fen calderetas per Cabrera els nostres fill i el seus mestres tenen que fer virgueries per cubrir totes les seves mancançes . Amb això vull dir que em passo la seva circular per lo que es possa al cap en Delgadin . Que li donguin----

Valoració:-8menosmas
Per Pere, fa mes de 11 anys

A veure, tema camisetes. No s'ha de tenir tanta por. De fet, m'agradaria que la conselleria s'atrevís a sancionar a qualsevol professor per dur una camiseta verda. Davant qualsevol tribunal de justícia la conselleria quedaria absolutament en ridicul. La llibertat d'expressió passa per davant qualsevol cosa i en bosch i companyia poden fer les normes que vulguin però no et poden dir ni com has d'anar vestit ni quins ornaments pots dur a la roba (ho dic pels llaços. O sigui que tranquil·litat i bons aliments.

Valoració:16menosmas
Per Xabec, fa mes de 11 anys

Deixant de banda el deute de distintes activitats (reutilització de llibres, etc.), si s'aplicàs la normativa vigent els centres públics hauriem d'haver cobrat tot l'any 2012 de les despeses de manteniment, i a hores d'ara només hem cobrat fins al mes de maig. Això si, a les escoles concertades s'els hi ha pagat fins al mes d'octubre.

Valoració:9menosmas
Per ALERTA MAXIMA ALS PATIS DE LES ESCOLES MALLORQUINE, fa mes de 11 anys

Davant els actes de protesta dels infants radicals extremistes als patis de l'escola: ALERTA, presuntament segons diuen per la Conselleria d'Educació en Bosch-esponja organitza una calvagata de Nadal anticipada i enviará el servei personal de seguretat valenciana del Presidente Bauzá, vendrán vestits de Reis Macs i pages". Ja els senten assajar la cançó per l'hotel "Ja vienen los reyes con el aguinaldo...., la Delegada de Govern fara de la verge Maria,..., el bonjesuset serà en Jose Mari Rodriguez i en Delgado farà de bou o d'ase

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente