algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

Els directors tenen por d’Educació per les tancades de dimecres

Malgrat els temors d’inspecció, ja són més de 50 els equips directius que han decidit cedir les instal·lacions per a la jornada del 28-N. Les assemblees dels centres ja tenen les activitats a punt

542
Una mare escoltant divendres amb atenció les explicacions d’un membre de l’Amipa Es Pont. | P.Bota.

Els directors d'alguns centres tenen por de com pugui reaccionar la Conselleria d'Educació per les tancades del 28-N que ha promogut l'Assemblea de l'Embut i, per això, en alguns casos han posat impediments perquè es puguin organitzar activitats dimecres que ve, fora de l'horari lectiu.

Així ho confirmà un dels portaveus de la plataforma Crida-Assemblea de l'Embut, Bartomeu Noguera: "Hi ha hagut alguns problemes per por i per advertències dels inspectors". Malgrat tot, ja són més de 50 els centres que han decidit unir-se a la crida del 28-N: "Tancat per retallades, obert per educació".

Els centres illencs viuen moments de molta tensió, sobretot a causa de la llei de convivència que enllesteix l'Executiu i que inclou dures sancions per als professors que expressin opinions personals als centres. A més, cal sumar-hi la llei de símbols institucionals, que es troba en període d'al·legacions i que preveu sancions de fins a 12.000 euros per a aquells que pengin símbols a favor d'una ideologia als edificis públics.

Tot i els impediments, la majoria d'assemblees de cada centre, que han estat les encarregades de coordinar les tancades, ja tenen llest el seu pla d'activitats. Un dels que durà a terme més activitats és l'IES Marratxí. A les 10.45, hora del pati, realitzaran una performança sobre la massificació a les aules; ja al segon pati, a la 13.00, faran una altra performança sobre les retallades. A les 19.00 hores, es durà a terme l'assemblea de tota la comunitat educativa marratxinera i, a les 21.00 hores, es farà el sopar. Tot seguit, es realitzaran diferents activitats que culminaran amb una acampada reivindicativa que durarà fins a les set del matí de l'endemà.

L'assemblea del CEIP Es Pont de Palma ja ha fet públics també els seus actes, entre els quals destaca l'emissió que farà durant tot l'horabaixa ràdio Tortuga per donar a conèixer l'escola i les activitats que s'hi aniran fent.

A Alaró la reivindicació es deixarà sentir més enllà del centre i a les 18.30 hores tindrà lloc una concentració a la plaça de la vila amb Na Marranxeta, gràcies a la col·laboració dels Dimonis d'Alaró. A Campanet, també es deixaran sentir més enllà de les quatre parets de l'escola i a les 18 hores es farà una concentració a la plaça Major.

Manifest conjunt

A banda de les activitats, totes les assemblees dels centres hauran de votar al llarg de la jornada reivindicativa si donen suport a un manifest conjunt en contra de les retallades i en defensa del sistema públic que proposarà l'Assemblea de l'Embut. En el text demanen que "l'escola no només prediqui democràcia, sinó que també la practiqui i, en aquest sentit, rebutjam la nova llei d'educació que atempta contra la nostra ja minsa participació en els centres escolars".

Amb aquest manifest, volen reivindicar "la voluntat de continuar lluitant per una educació pública, científica, democràtica, compensadora de les desigualtats, afavoridora d'oportunitats per a tots els joves, eina imprescindible d'una societat autènticament democràtica, justa i socialment avançada".

Així mateix, l'Assemblea de mestres i professors en català s'ha sumat als actes de la tancada. Anima els centres que posin el llaç quadribarrat en un lloc ben visible com a "símbol de la resistència als atacs del Govern del PP a la llengua pròpia i en defensa dels drets lingüístics de totes les persones que independentment de l'origen volen parlar la llengua catalana".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 11 anys

Banderes forasteres?.Jo no he vist cap bandera espanyola, que es la forastera.Jo vist com penjava per tot la nostra senyera, que ho es de fa més de 700 anys.Per cert, la bandera espanyola té una història molt curta:1785 bandera de la marina, 1845 de tots els exèrcits i 1908 obligatòria als edificis públics els dies de festa nacional.

Valoració:17menosmas
Per Ca de Bou, fa mes de 11 anys

Si tenen por... que s'estirin les celles. Per això perden el cul fent tot el que la Coselleria diu.

Valoració:0menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 11 anys

Farta de catalufos: Això que tu vols, no passarà mai. Hi posam messions? Els centres no poden pagar multes, ni comprar fols, ni arreglar les fotocopiadores, està clar? Colla d'inútils... es pensen que tot és fer una llei

Valoració:5menosmas
Per Farta de catalufos, fa mes de 11 anys

Quan començaran a multar as centres que exibeixen ses banderes de comunitats foresteres a ses façanes?

Valoració:9menosmas
Per bernadet, fa mes de 11 anys

La utilització de les instal·lacions educatives fora de l'horari lectiu ha de menester l'autorització de la Conselleria d'Educació, que és qui té la darrera paraula. Els directors ho saben i saben a què s'arrisquen si transgredeixen les lleis. Pel cap baix, expedient disciplinari i sanció.
I per cert, "la Por de Manacor", la dimissió ha d'esser acceptada per l'autoritat educativa corresponent i, menstrestant, fins que arriba l'acceptació o la denegació, els directors continuen essent-ho i estan obligats a seguir duent a terme les seves tasques.

Valoració:5menosmas
Per La por de Manacor, fa mes de 11 anys

Por de què, de què els llevin el càrrec i hagin de fer 20 hores de classe? El que haurien de fer es dimitir tots i colapsar la conselleria. Les tancades no serveixen per res, no són més que folklore i reunió de granots per falta d'aigua. Au, venga, dimitiu i que compongui la situació la conselleria. Això sí que és fer pressió.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente