cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 12°
12°

El jutge demana a la Policia un informe sobre els funcionaris i agents que van presenciar l'ocupació de la Conselleria

Miquel Florit, titular del Jutjat d'Instrucció número 6, ha sol·licitat a la Direcció Superior de Policia que emeti un informe sobre els funcionaris de la Conselleria d'Educació que van presenciar l'ocupació el passat 22 de maig per part d'uns seixanta estudiants per protestar contra les retallades del Govern, així com sobre els agents que van intervenir en el desallotjament i el vigilant de seguretat que va presenciar els fets.

Així ho ha acordat el magistrat, a petició de Fiscalia, mitjançant una providència en la que també reclama a la Conselleria que acrediti si Ana María Rodríguez, cap de gabinet del conseller Rafael Bosch, que pressumptament copejar a un dels estudiants, era funcionària.

Els alumnes, pertanyents a l'Assemblea de l'Universitat de les Illes Balears (UIB), van accedir a la Conselleria com a forma de protesta, on van penjar una pancarta en la qual es podia llegir 'Educació retallada, Conselleria ocupada'. Una vegada dins, una vintena d'ells va aconseguir entrar al despatx del conseller qui, no obstant això, no es trobava a l'interior en aquell moment.

Els seixanta estudiants van romandre dins del departament fins que van ser desallotjats per la Policia Nacional, el que es va produir després que un dels alumnes llegís un manifest en el qual criticava que el PP, "aprofitant el context de crisi capitalista, accelera amb les seves mesures dels últims mesos la transformació del model educatiu cap al que representa desmantellar l'ensenyament públic".

"En resposta a aquests atacs, que pateix directament la comunitat educativa i en solidaritat amb la resta de lluites en defensa de la llengua, la sanitat pública i el territori, l'assemblea de l'UIB ha decidit ocupar la Conselleria i no ens n'anirem d'aquí fins que el Govern reculi en tots i cada un dels atacs que ha llançat contra l'educació", va remarcar.

Entre els retalls, va citar la reducció del 20 per cent en el pressupost d'educació, l'augment de les taxes universitàries, la introducció de la limitació de places en totes les carreres; l'augment de la proporció d'alumnes en escoles i instituts; l'atac contra la llengua catalana i els seus parlants; la reducció de beques i l'augment escandalós de les tarifes de transport públic.

Tant és així que va exigir a l'Executiu balear que "rectifiqui" i va demanar a l'equip rectoral de l'UIB que es declari "insubmís davant de l'escandalosa pujada de les taxes el pròxim curs", mentre va reclamar que "es congelin els preus de les matrícules universitàries i es baixin per a les famílies que estan patint una situació econòmica difícil".

Cap de Gabinet

Es dóna la circumstància que un altre dels estudiants va arribar a interposar una denúncia contra Ana María Rodríguez arran del cop al cap que pressmotament li va propinar durant l'acte de protesta. En la seva denúncia, l'afectat asseverava que les tres persones que en aquell moment es trobaven a la Conselleria, entre elles la denunciada, volien tancar-lo a ell i als seus companys en una habitació. Tal com relatava en l'escrit, un company de la cap de gabinet, en aquest forcejament, va tirar al terra Rodríguez de forma accidental, i quan aquesta es va aixecar del terra es va dirigir cap a l'estudiant i li va donar un cop al cap.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.