algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Les navilieres adverteixen el Govern de “mesures dràstiques” si no paga els 16 milions que els deu

L'Associació d'Empresaris d'Activitats Marítimes (APEAM) ha exigit al Govern balear el pagament dels 16 milions d'euros que li deu en concepte de bonificació de residents, ja que, altrament, adverteix que hauran de prendre "mesures dràstiques" que afectaran els ciutadans.

L'APEAM ha avisat que la situació del sector navilier és "crítica" i "insostenible", ja que s'està registrant un descens del passatge transportat a Balears, mentre que els costos per combustible han augmentat en els darrers mesos. En aquest sentit, l'entitat assenyala que "el retard de dos anys en el cobrament de les bonificacions de residents afecta molt negativament la situació financera de les navilieres".

L'APEAM apunta que, si el Govern "no és diligent i dóna la importància que mereix al sector", les empreses es veuran obligades a prendre "mesures dràstiques que afectaran els desplaçaments dels residents".

Les navilieres afirmen que ja han reclamat en reiterades ocasions, tant públicament com en reunions privades, la necessitat de l'abonament d'aquests 16 milions per poder garantir-ne la viabilitat. Tanmateix, asseguren que "el Govern dóna l'esquena a un sector estratègic per a les Balears com és el transport marítim i fins ara no ha aportat cap solució".

Aquest deute, que es genera perquè les navilieres avancen el descompte dels ciutadans que tenen dret a l'esmentada bonificació en el transport interinsular, provoca a les companyies uns costos financers molt importants. La difícil situació econòmica del mercat, expliquen, fa que "aquest impagament sigui insostenible per a les empreses que operen el transport marítim".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.