algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

El GOB reclama la dimissió de Soler, i el PSM, que rectifiqui

El GOB i la coalició PSM-IV-ExM carregaren ahir contra  la consellera insular de Medi Ambient, Catalina Soler, per la seva política i per permetre que Tirme hagi negociat la importació de residus a Mallorca amb empresaris italians investigats per presumpta corrupció.

El grup ecologista exigí responsabilitats a Soler pel fet que l’empresa encarregada de la gestió dels residus de Mallorca hagi negociat importar-los amb empresaris “acusats de corrupció, extorsió, abús de poder i finançament il·legal” d’un partit polític.

El GOB considera que aquest fet se suma al “despropòsit” que suposa la decisió d’importar fems per amortitzar l’ampliació de la planta d’incineració de residus de Son Reus, amb la qual el Consell demostra “irresponsabilitat, ineptitud i negligència” i converteix l’Illa “en el ‘femer’ d’Europa”.

L’entitat insisteix que, si el plantejament d’importar fems per cremar a la “macroincineradora de Tirme” ja era “un desgavell ambiental i econòmic”, la possibilitat de fer-ho negociant amb empresaris de Pescara investigats i detinguts per la Fiscalia italiana és “un escàndol”.

“No és possible estar en mans de polítics que venen l’Illa, enganen amb el discurs, hipotequen el seu futur, fan mal a la imatge turística i comprometen la salut i el medi ambient de tots els ciutadans amb prepotència, negligència i irresponsabilitat, a qualsevol preu”.

Mentrestant, PSM-IV-ExM exigí  a la consellera que rectifiqui i “admeti el seu error” sobre la importació de residus a Mallorca i aprofiti la situació actual per revisar el contracte amb Tirme.

Un ridícul

El coordinador d’IniciativaVerds, David Abril,  afirmà que, “després d’aquest ridícul de magnitud internacional”, és el moment que Soler i els seus companys de partit “admetin l’error que suposa la importació de residus d’altres països i posin fin a la seva campanya d’eufemismes i mentides, que no se sostenen a partir d’ara”. “Els mallorquins no solament no ens podem fiar del PP ni del Consell, que ens han venut fins ara les ‘bondats’ de la importació de residus, sinó que tampoc no ens podem fiar de la concessionària que ha estat la impulsora d’aquesta operació”.

Revisió de contracte

Així, després que s’hagi revelat que DECO està involucrada en diversos casos de corrupció i compra de polítics a Itàlia, la coalició ha remarcat la necessitat d’abordar el problema dels fems de manera seriosa i ha instat Soler que aprofiti aquesta situació per “treballar amb perspectiva de futur i amb responsabilitat”; això és “asseure’s amb la concessionària Tirme i revisar el contracte, en benefici de la ciutadania i de l’interès general”.

Finalment, la coalició assenyala que el seu grup continuarà treballant per aportar responsabilitat i rigor a la gestió dels residus, “presentant propostes constructives i alternatives per al manteniment de les tarifes d’escombraries i reduir la centralitat que la incineració ocupa en el sistema de gestió de residus”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tomeu, fa mes de 11 anys

Deprès de totes les bajanades que digueren per convencer la població de que el fems no era fems, només els queda una sortida digna a na Soler, "DIMISSIÓ". No es mereix aquest càrrec polític per incompetent , el mateix podem dir dels tècnics de Tirme.

Valoració:3menosmas
Per LLÚCIA, fa mes de 11 anys

Pens que na Caty Soler no té idea dàllò que ha de fer perquè no està preparada, és simplement una administrativa sense capacitat per iniciar un projecte DE MEDI AMBIEN I PENS QUE ÉS UNA INUTIL QUE `S'HA CREGUT EL CÀRREC QUE REPRESENTA PER``O NO HA PASSAT CAP PROVA PER OCUPAR EL CÀRREC.

Valoració:2menosmas
Per ciutadana, fa mes de 11 anys

> Vos imaginau què sentiríeu si vos diguessen que el vostre país rebrà milers
> de tones de fems procedents de tota Europa, per a ser incinerada a ca
> vostra i així fer negoci amb el fems dels altres?
>
> Idò això mateix és el que volen fer a Mallorca. Si no ho impedim ens
> "menjarem" i respirarem el fems dels altres, i deixarem de ser un destí
> turístic per a les persones per convertir-nos en lloc de descans per les
> rates dels ports de tota Europa d'on vengui tot aquest fems.
>
> Volen fer-nos creure que no és fems, que és combustible. Idò perquè no tan
> sols no ho cremen ells, sinó que ens paguen per cremar-ho..
>
> Volen dur 100.000 tones anuals fems a Mallorca!!!
>
> Vos deix l'enllaç de la notícia i després la web de recollida de signatures
> per evitar el "bruticidi" ambiental:
>
> http://politica.elpais.com/politica/2012/09/19/actualidad/1348054075_288736.html
>
> http://www.change.org/es/peticiones/departament-de-medi-ambient-del-consell-de-mallorca-no-volem-rebre-fems-d-altres-llocs-d-europa-a-mallorca?utm_campaign=new_signature&
> utm_medium=email&utm_source=signature_receipt#share

Valoració:2menosmas
Per Felanitxer, fa mes de 11 anys

ha de dimitir per depuració democràtica, Intentar fer negocis amb gent que ha subornat politics es una falta greu, la gent no es tonta i aixó passarà factura al PP.
Dimissió consellera i colaboradors.

Valoració:4menosmas
Per Salom, fa mes de 11 anys

Aquest pesseeeeeeeeeme! Vaja cuques molles!
És evident que l'oposició està a la mateixa alçada que el PP.
Cal una renovació democràtica i, per començar, que tots aquests que fa més de 4 anys que van en el carro, davallin i parteixin cap a cases.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente