algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Bauzá titlla 'd’injusts' els pressuposts de Rajoy: "els balears no se’ls mereixen”

23806
José Ramón Bauzá participà ahir en la sortida de la IV Ultramarató benèfica contra la fibrosi quística.

El president del Govern, José Ramón Bauzá, qualificà ahir els pressuposts generals de l’Estat per a 2013  “d’absolutament injustos” per als interessos de les Balears i es mostrà convençut que la inversió prevista a les Illes millorarà mitjançant les esmenes que hi presentarà l’Executiu autonòmic.

“Són uns pressuposts que de cap manera no es mereixen els ciutadans de les Illes Balears i que són absolutament injustos per als interessos de les Illes, que estan complint amb els seus objectius pressupostaris i de dèficit”,  afirmà Bauzá, en declaracions facilitades pel Govern balear.

Bauzá  detallà que ha expressat personalment el seu “disgust” amb les xifres al ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, i anuncià que el Govern treballarà “perquè mitjançant esmenes es pugui reconduir aquesta situació”.

Segons el projecte de pressuposts generals de l’Estat per a 2013, presentat dissabte en el Congrés, la inversió del sector públic estatal a l’Arxipèlag serà de 78,72 milions, xifra que suposa un descens del 45,04% respecte dels comptes de 2012.

El cap de l’Executiu es va mostrar “convençut” que els responsables del Ministeri entendran les “discrepàncies” i les atendran, la qual cosa permetrà millorar la inversió destinada a les Illes Balears.

El vicepresident econòmic del Govern, Josep Ignasi Aguiló, ja va deixar clar dissabte que “no és acceptable” la xifra d’inversió estatal per a les Balears que recull el projecte de pressuposts generals de l’Estat per a 2013.

En aquest context, PSM-IV-ExM assegurà que Bauzá està “obligat a plantar-se davant el president del Govern, Mariano Rajoy”, i fer-lo rectificar els comptes, ja que no pot ser que l’Arxipèlag, amb el 2,2% de la població, rebi el 0,7% de la inversió.

La coalició nacionalista considera “totalment inadmissible” la baixa inversió per a les Illes, i més encara si es té en compte la insularitat i que els pressuposts per a 2012 ja varen suposar un gran retrocés. La diputada Joana Lluïsa Mascaró remarcà que, en els pressuposts que ha presentat el Govern, les Balears queden a la coa en inversió, molt lluny del 15,3% que rebrà Andalusia o el 14,9% de Castella-Lleó, les comunitats que més perceben.

A més, per segon any consecutiu, no es preveu cap partida per finançar els convenis ja firmats, com el de la remodelació de la Platja de Palma, i inclouen “partides insignificants”, com els 3,9 milions per al Conveni ferroviari tot i que el compromís signat és de 300 milions. Per això, la coalició exigeix a Bauzá que defensi els interessos de les Balears i demà, en la Conferència de presidents, “es planti davant del Govern de l’Estat i reivindiqui una millor inversió”.

Conferència de presidents

La V Conferència de presidents de comunitats i ciutats autònomes  tindrà lloc al palau del Senat de Madrid durant tot el matí i està previst que Bauzá ofereixi una roda de premsa un cop finalitzada.

Els comptes de Mariano Rajoy per a l’any vinent també centraran l’atenció durant el ple del Parlament, que es du a terme demà, dimarts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per jrbs, fa mes de 11 anys

El subconscient el traiciona.
FIXEU-VOS QUE NO DIU, EN PRIMERA PERSONA" ELS BALEARS NO ENS ELS MEREIXEM", sino " ELS BALEARS NO SE'LS MEREIXEN".
eS VEU QUE NO ES TE PER BALEAR...
pERO TANTA SORT QUE TE UNES PARAULES DE MISERICORDIA PELS "BALARS", EL VIRREI...

Valoració:7menosmas
Per Caterina, fa mes de 11 anys

Bauzá, com a president de les Illes Balears, i fent honor a la gent que representes, presenta la dimissió. A veure si ens tenen en més consideració per Espanya. És igual si no arribes a ministre del "Medio Ambiente". Mira en Matas no li va servir per res. Demostra-els-hi que tens un parell de pilotes. I després torna a la teva farmàcia. Allà estaràs com a casa. I no tornis.

Valoració:2menosmas
Per Bernat, fa mes de 11 anys

Lo que no ens mereixem es haver d´aguantar les teves cagades

Valoració:3menosmas
Per tomeu, fa mes de 11 anys

Tot el que ha fet en Bauzá fins ara és aplanar el camí per a ser liquidats, cultural i econòmicament, des de Madrid. Els hi ha obert la cartera per què agafin el que desitgin. I ara es queixa !! Voti en contra dels pressupostos i farà alguna cosa creïble per la gent d'aquesta terra.

Valoració:5menosmas
Per Toni T, fa mes de 11 anys

Es pot ser més cínic?

Valoració:11menosmas
Per Elisa Pons, fa mes de 11 anys

Me sap greu però me costa molt de creure. València, Aragó i Balears han manifestat el mateix "son injusts i presentarem esmenes". Me sona a estratègia. Si el senyor Bauzá i el seu govern haguéssin demostrat que governaven per la gent de les Balears i no responen als dictats de Madrid, pot ser tendrien credibilitat però no, no m'ho crec.

Valoració:12menosmas
Per Dr. Augensio, fa mes de 11 anys

Mal se giri es genoll !! Clackkkkkk !!!!

Valoració:6menosmas
Per k, fa mes de 11 anys

Quant a n'en Bauza li diguin que no ha fet res treura s'album de fotos "aqui estic jo pastant sobrassada antes de eleccions per demostrar que ses matances no me fan oi, aqui alliberant un tipo de pajaros a sa platja de Palma, aqui vaig anar a ajudar a plegar bales de palla a Sant Jordi, mira'm amb sa camia a quadros tot "country", aqui nedant contra s'esclerosi multiple, aqui a una marato contra no se que... qui diu que no he fet res???" Mentrestant, es seu partit demanant millores de financament mentres retallen sa inversio a Balears, sa de tots, a la meitat, mentres se carreguen ses fontalles per fer un nou palau de congresso o Deu sap que, mentres negocien amb sospitosos empresaris italians per incinerar a ca nostra lo que ells no volen a ca seva... quina sera sa proxima foto de s'album? En Bauza reciclant paper de diari per fer paper de WC????

Valoració:10menosmas
Per Un d'aquí, fa mes de 11 anys

Vaja vaja!!! Es veu que en Joserra ja ha entès que en Mariano no el farà ministre i ara vol millorar la seva imatge dins la societat illenca. Dir en la llengua que tant li agrada "a buenas horas mangas verdes". El millor que podria fer és dimitir i tornar a vendre aspirines

Valoració:22menosmas
Per jrbs, fa mes de 11 anys

Paripe, i mes paripe. En bauza s'en fot , tan sols li preocupa la seva bona imatge dins el PP estatal, els ciutadans de Balears tan sols li preocupen si no els pot utilitzar.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente