cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

Els sindicats i la coalició rebutgen el Pla de Viabilitat per salvar el Joan March

24684
Diferents sindicats s'han donat cita a una roda de premsa per criticar el pla de la Plataforma dels Treballadors del Joan March. | Ferran Aguiló - J.Torres.

Els sindicats UGT, CCOO, CSIF, STEI, USAE, Cemsatse i Independents de l'Hospital Psiquiàtric han mostrat el seu rebuig al Pla de Viabilitat Gesma 2012 presentat per la Plataforma de Treballadors de l'Hospital Joan March per fer la "feina bruta" que hauria de fer la Conselleria de Salut i per no tenir, segons el seu parer, potestat legal per decidir sobre la retallada de personal de tres centres hospitalaris (Joan March, General i Psiquiàtric).

En una roda de premsa, la responsable de Sanitat d'UGT, Aurora López, ha remarcat que l'esmentada Plataforma "no té representació ni competències legals" per decidir sobre la retallada de personal, sinó que, segons ha indicat, ha de ser la pròpia Conselleria de Salut la que decideixi el Pla de Viabilitat i després negociar-lo amb els sindicats a la Mesa Sectorial de Sanitat, que són qui "tenen potestat legal per negociar i no els treballadors".

A més, ha afegit que el Pla de Viabilitat presentat contempla més retallades al capítol u de personal que el que havia presentat inicialment el Govern i, per això, els sindicats consideren que la "feina bruta" de la Conselleria l'estan fent els treballadors de l'Hospital Joan March.

Així, els esmentats sindicats critiquen que el Pla de Viabilitat no solament afecta els treballadors d'aquest Hospital, sinó també els del General i el Psiquiàtric, ja que, en concret, segons han detallat, s'ha de rebaixar la despesa al capítol de personal en 1,4 milions d'euros al Joan March i en gairebé 2,5 milions als altres dos hospitals.

Per la seva part, el responsable de la Federació de Sanitat de CCOO, Manel García, ha demanat al Govern que presenti la documentació necessària i les llistes d'espera per poder conèixer on es pot millorar l'eficiència de l'activitat del servei de salut balear, a fi d'evitar retallades de personal.

També la coalició

Així mateix, la diputada del PSM-IV-ExM Fina Santiago ha mostrat el seu rebuig a l'esmentat pla. En un comunicat, Santiago ha proposat que es recuperi l'anterior Pla de Viabilitat que, segons ha recordat, estava consensuat amb els sindicats i que proposava mesures d'estalvi sense acomiadar treballadors.

A més, ha considerat que el conseller de Salut, Antoni Mesquida, ha utilitzat la "tàctica del divideix i venceràs" amb un pla elaborat per una part dels treballadors afectats, i que "no té el consens dels sindicats".

En aquest sentit, la parlamentària de la coalició econacionalista ha defensat que l'estratègia a seguir per evitar el tancament de l'Hospital Joan March, és, en la línia del que preveia la proposta anterior, "ampliar el perfil de les persones usuàries i intensificar-ne els serveis".

Per a Santiago, això permetria "consolidar l'estructura tan feble que té el sistema sanitari balear". Alhora, advoca perquè els sindicats siguin els representants "legítims" dels treballadors i, per tant, "han de participar en el disseny dels plans de viabilitat".

D'altra banda, ha censurat que el que ha passat en el Joan March és una nova mostra de la "contínua improvisació" del Govern en matèria de sanitat pública".

"Ho hem vist en les decisions de tancar els hospitals Joan March i General, que ara es volen tornar enrere; amb els plans sobre Son Dureta, que també van variant constantment; o amb els continus canvis a l'organigrama de l'IB-Salut", ha reprovat.

Per aquesta raó, Santiago ha reclamat al Govern que "comenci a planificar la gestió de la sanitat publica, perquè ja s'ha perdut un any i la ciutadania de les Balears no es mereix aquesta falta d'orientació".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Des de Joan March, fa mes de 11 anys

Als sindicats:
Des de que es va anunciar el tancament del Joan March només heu convocat una reunió conjunta de tots els sindicats on anunciareu les diferents movilitzacions: manifestacions, cotxada, en definitiva "banderetes". Cap reunió per planificar i plantejar al Govern alternatives al tancament.
Vull recordar a la opinió pública que el Govern te ordre de tancament per dia 15 DE SETEMBRE i ningú ens ha dit el contrari.Només que podrien estudiar un pla de viabilitiat però no es comprometien a res. En tot l'estiu no hem vist el pèl als sindicats i tampoc han convocat cap reunió
Que beu heu quedat tots juntets a la foto. el Sr Bauzà es frota les mans.

Valoració:8menosmas
Per Berenguer, fa mes de 11 anys

Deduesc que la intenció del pp és tancar Caubet a canvi de mantenir obert l'Hospital General. Potser aquest era el pla des d'un principi i ara es disposa de la carta del General per jugar-la a canvi de Caubet.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente