algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

“Mallorca no assassina, Mallorca antitaurina”

AnimaNaturalis protesta a Palma amb una performança per demanar la supressió de les corregudes de bous

Pintats de negre i amb roba interior fosca, activistes d'AnimaNaturalis protestaren ahir dematí amb una performança contra les corregudes de bous i demanant-ne la supressió definitiva. A les set i mitja de l'horabaixa, es tornaren a mobilitzar i van partir de la plaça d'Espanya fins a la de toros per continuar la reivindicació. Fou una jornada completa que feren coincidir amb l'espectacle taurí que oferiren Juan José Padilla, Rivera Ordóñez i David Fandila el Fandi.

El matí, sota la mirada dels curiosos que passaven per la plaça d'Espanya, els joves de l'associació AnimaNaturalis es tombaren en terra per formar la paraula STOP. "Hem pensat a recrear aquesta paraula perquè els turistes ens entenguin. De fet, ells són uns dels principals receptors del nostre missatge, perquè se'ls ven l'entrada a l'acte com si fos un espectacle de dansa entre el torero i el bou", explicà el coordinador de l'associació, Guillem Amengual.

"Mallorca no assassina, Mallorca antitaurina", va ser una de les frases que més es va repetir durant la performança. Entre els assistents, hi havia els padrins flauta, que cada dijous surten al carrer en defensa dels seus drets. Ells també es van unir als antitaurins i cridaren contra la tauromàquia.

Manifestació

Ja a l'horabaixa, més de tres-centes persones es concentraren davant la plaça de toros per mostrar el rebuig a la tauromàquia i demanar-ne la "supressió".

Una trentena d'agents de la Policia Nacional i la Policia Local de Palma formaren un cordó per controlar de prop els manifestants.Al voltant de les nou del vespre, l'ambient s'encalentí amb l'arribada dels primers assistents a la fiesta. Els manifestants proferiren crits d'"assassins", mentre les xiulades, i els cops de casserola no aturaven en cap moment. Vint minuts més tard, la situació va tornar més tensa quan un home mostrà dos coixins amb la bandera espanyola. Els insults anaren a més i dos dels antitaurins botaren les barreres. Fou llavors quans els agents de la Policia Nacional hi van intervenir i intimidaren els dos joves. Tot i aquest moment puntual de tensió, no s'hi van registrar altres incidents destacats.

Mentrestant, el coliseu balear s'omplia, perquè no deixaven d'arribar seguidors a les corregudes. Passades les deu i mitja, la majoria d'activistes partí i una quarantena quedà davant les portes de la plaça. Al tancament d'aquesta edició, encara n'hi havia un petit grup, però sense fer aldarull.

Això no obstant, Guillem Amengual, coordinador d'AnimaNaturalis, va voler desmarcar-se dels crits i dels incidents que s'havien viscut davant la plaça. "Nosaltres condemnam aquest tipus d'actes vandàlics. No feim feina ni amb insults ni agressions. Aquestes actuacions no defensen l'animal", afirmà de manera categòrica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per fum, fa mes de 11 anys

Fora el bous, i visca la herba per fumar, soc catalanista i no vaig de feina jajajaja

Valoració:-11menosmas
Per Jaume,, fa mes de 11 anys


Jo dic que si probeixen es toros, no hauriem de prohibir la pesca, la caça, els zoo, aquarium..... Totom vegetariana. Tots els que protesten es perque no tenen res mes que fer, si aixo ara mateix es la seva preocupació, si, aixi va Espanya. Aquets arriben a ca seva i sa foten un fuet i sobresada.

Valoració:-11menosmas
Per Elisa, fa mes de 11 anys

Emprar el terme "assassinat" serveix per a afegir una connotació moral. És una llicència perfectament justificada si es vol denunciar la crueltat de l'acte. Sacrificar un animal per a menjar (amb el mínim patiment possible) és discutible però en qualsevol cas és molt diferent que convertir-ho en un espectacle sagnant on la gent gaudieix de verue com el bou (o el cavall) és torturat i com agnoitza.
A part dels arguments morals (per mi és pur sadisme gaudir del patiment d'un ésser viu), hi ha l'argument econòmic: és una "festa" deficitària que se subvenciona amb doblers públics. Tenint en compte les retallades brutals que patim, em sembla inacceptable que es continuï finançant un espectacle tan polèmic quan els arguments per a justificar-ho són tan discutibles com la tradició o l'espanyolisme. També es fan festes amb animals als Països Catalans i hi estic totalment en contra perquè els animals no són objectes i no tenim cap dret a maltractar-los. La tradició no justifica la barbàrie i el pobles civilitzats han anat abandonant aquells costums. D'això se'n diu progrés i evolució.

Valoració:4menosmas
Per campos, fa mes de 11 anys

Ara, a erradicar també els correbous, a veure si ho fan! Anim!

Valoració:0menosmas
Per Francesc, fa mes de 11 anys

Cap societat sana accepta que, en el seu si, del sadisme se'n faci espectacle. Es tracta, fonamentalment d'açò.

Espanya, de fet, se'n fa ressò d'aquesta premissa, i és que forma part d'organitzacions que no accepten tal aberració. El nacionalisme espanyol, però, de la mà dels interessats econòmicament, es treu de la mà unes lleis ad hoc per permetre que "la fiesta nacional" (no de la nació meua, en tot cas) rebi el privilegi de l'excepcionalitat i es pugui seguir manifestant.

Per tant, vist el cas objectivament, no és l'oposició a aquest espectacle del sadisme el que emana del nacionalisme (com pretenen fer creure els interessats en la tauromàquia), sinó la seua defensa a ultrança.

Valoració:17menosmas
Per Bernat, fa mes de 11 anys

@ Jaume
Es soll, com Llull, Batuadell, Martorell i Sabadell.

Valoració:6menosmas
Per escola sempre en català, fa mes de 11 anys

El maltractament dels animals hauria de ser sancionat a tots els nivells. No només han de multar els que tenen els animals fermats de qualsevol manera davall un arbre, sense aigua ni menjar.

Valoració:11menosmas
Per vegà, fa mes de 11 anys

Jaume, pots deixar de xerrar per boca de qui no ets? Jo personalment encantat de que s'acabi la caça i cualsevol forma de dominació contra els animals, pq jo soc vegà i quan arribo a casa a la meva gelera no hi ha cadavers. Molta gent que va a protestar contra les corrides ho fa per consideració amb TOTS els animals.

Valoració:10menosmas
Per Jaume, fa mes de 11 anys

No pagues per veure matar el porc, pero el tens tancat dins sa soi, m'agrada sa seva llibertat.

Valoració:-6menosmas
Per Tomeu, fa mes de 11 anys

Al camp del baleares tampoc no hi va ningu i be que jugen, avui la gent no pague enlloc.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente