algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Els joves d'Esquerra es concentren en contra del topònim bilingüe de Maó

24842
Denuncien polítiques d'inquisició que segons ells està duent a terme el PP. | laura pons bedoya

Els joves d'Esquerra Republicana de Catalunya s'han concentrat aquest dijous a les portes de l'Ajuntament de Maó a fi de mostrar el seu rebuig en relació amb la forma bilingüe del topònim de la ciutat, després que l'equip de govern liderat per Àgueda Reynés enviàs una circular interna als seus treballadors per incorporar la fórmula Maó-Mahón als documents oficials.

Els concentrats han desplegat una pancarta en la qual es podia llegir 'Prou imPPosicions. #ésmaó' i, des de les escales de l'edifici consistorial, han mostrat una estelada. L'acte ha despertat la curiositat d'alguns turistes que passejaven per la zona que fins i tot han arribat a prendre fotografies al costat del grup de Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC).

El portaveu de les JERC a Menorca, Albert Pons, ha indicat que la mobilització s'ha convocat en resposta a les polítiques "d'imposició i d'inquisició cap al català que està duent a terme el PP". En aquest sentit, ha reclamat la dimissió del tinent de batle de Serveis Generals, Salvador Botella, en considerar que les seves actuacions converteixen els catalanoparlants en "ciutadans de segona".

"Denunciam la radicalitat del senyor Botella per intentar imposar una cosa que encara no és oficial", ha subratllat Pons, que ha exigit a més que aquesta mesura sigui valorada pel Consell insular de Menorca.

Per la seva part, el portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez, ha remarcat que el president del Govern, José Ramón Bauzá, està "laminant" els drets lingüístics dels catalanoparlants, de la mateixa manera que, segons ha dit, al País Valencià "també s'està atacant fortament la llengua".

"El PP pretén trencar la realitat nacional dels Països Catalans", ha apuntat Gómez. En aquesta línia, ha defensat que les JERC lluitaran d'ara endavant per aconseguir "un país lliure i socialment just". "Som un país i tenim una identitat comuna", ha etzibat.

De nou, el portaveu de les JERC a Menorca ha recordat que el col·lectiu ja va lliurar recentment a l'Ajuntament de Maó 17.500 firmes i, en aquesta línia, ha criticat que no han obtingut cap resposta per part de l'equip de govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Vicenç Marquès i Sanmiquel - SABADELL (Vallès Occi, fa mes de 12 anys

Dependrà de tots els illencs i totes les illenques, ja siguin de Menorca o no, que el topònim "Maó" es segueixi escrivint, dicti el que dicti el Govern balear. Si totes i tots hi poseu el coll i us feu forts reivindicant el nom de Maó com sempre l'heu anomenat fins i tot en època franquista encara que llavors ho escriguessin amb llengua forana, els del Govern balear no hi tenen res a fer.

Valoració:7menosmas
Per elisa, la de tus amores, fa mes de 12 anys

@ Un sant varó (com en queden pocs),

Soy Elisa, la de tus amores. Es curioso que me llames puta, porque yo no soy tu madre, y tu eres un hijo de la gran p.....

Valoració:0menosmas
Per emigrante, fa mes de 12 anys

@Barber:

y no faltó la banderita

Valoració:1menosmas
Per Barber, fa mes de 12 anys

uno, dos, tres, cuatro, cinco, seis, siete, ocho, y.....nueve!
Una movilización en toda regla. El auge del nazionalismo en Baleares no es para tomarselo en broma-

Valoració:0menosmas
Per Un sant varó (com en queden pocs), fa mes de 12 anys

@ ELISA, LA DE TUS AMORES

Com diu la "coplilla":
"la camisa de la Elisa, ¿quién no la conoce ya?"
(Com que ets curta de gambals t'ho explicaré: ara t'he dit puta)

Si el super-votat PP amb un rampell den Joserra vota per majoria absoluta que la Terra és plana, idò pels bajoques com tu, plana serà, "por cohones"

Amb la toponímia passa una cosa semblant. Maó és Maó, no perquè ningú ho imposi, si no perquè els Doctors de les Universitats (i fins i tot els Pares de l'Esglèsia) tots ben sabuts en la matèria, diuen que és així: MAÓ

Com he vist amb els teus comentaris que la teva ignorància és llastimosa, he volgut fer una obra de Misericòrdia: ensenyar al que no sap.
I també com que ets més caparruda que un porcell de llet, faràs allò propi dels teus: "Sostenella y no enmendalla".

Així que val més que en lloc de dir dois, vagis a fer el carrer amb "tus amores" ... i si és per Espanya, millor. No t'haurem de sofrir!

Valoració:2menosmas
Per Cucala., fa mes de 12 anys

En J.M. Serrat té un disc dedicat a Mô. Com quedam?

Valoració:4menosmas
Per ufff, fa mes de 12 anys

açò es el que s'ha votat
http://www.youtube.com/watch?v=mNIJEP53dzg

Valoració:-1menosmas
Per ufff, fa mes de 12 anys

continua sa guerra contra sa terra, per enesim cop contra es catala, però no podam fer res més que actualment protestar i fer contestació, açò mos passa per votar a qui votem, n'hauriem d'actuar més responsables i no votar delinquents

Valoració:7menosmas
Per PPCC, fa mes de 12 anys

ASSUMPTE: "Ara...o Mai!"
S'està preparant la manifestació més gran que hi hagi pogut haver al llarg de la història de la Diada. Serà un esdeveniment històric. No hi pots faltar!!!!!!

Vine l’11 de Setembre a la concentració per a la Independència a Barcelona!

Reenvia aquest missatge a tots els teus contactes

Si sóc jo sol no tindrem la independència mai .

Si som 500.000 ens ignoraran.

Si som 1.000.000 se’n riuran de nosaltres .
Si som 2.000.000 ens atacaran .
Si som 3.000.000 el govern de la Generalitat haurà d’accelerar el procés de la independència
Si som 4.000.000 no crec que siguem espanyols ni una setmana més .
Si som 5.000.000 o més farem una festassa i serem independents aquest mateix dia

11 de Setembre de 2012 Dia de la proclamació de la Independència de Catalunya !!!!!!!!!

Necessitem la força d'arreu dels Països Catalans!

http://www.facebook.com/events/321565527936811/

Valoració:9menosmas
Per Biel, fa mes de 12 anys

La realitat del carrer és a les nostres mans. Cadascú de nosaltres -en el seu àmbit d'actuació- pot fer necessari, si vol, l'ús del català. No permetem que ens imposin l'espanyol i no renunciem a l'ús actiu i passiu de la nostra llengua. Per exemple, en aquests fòrums del dBalears podem fer una cosa molt senzilla: només llegir, contestar i valorar els comentaris escrits en català.

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente