cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Els sindicats consideren “dramàtica” la xifra d'aturats registrada al 'pitjor juliol de la història'

El sindicat UGT ha dit avui que s'esperava la baixada de la desocupació d'aquest mes de juliol i que "no deixa de ser dramàtic que en temporada alta hi hagi 75.524 aturats i que 6.955 treballadors hagin perdut la seva feina l'últim any".

El secretari d'Acció Sindical i Ocupació, Manuel Pelarda, ha afirmat que les xifres aportades avui pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social són "preocupants", ja que la destrucció de llocs de treball es mesura en termes interanuals i no mensuals.

Segons el parer de Pelarda, no s'aprecia cap dada "esperançadora" perquè malgrat que el juliol s'hagin firmat 947 contractes més respecte al mateix mes de l'any anterior, es tracta d'una contractació "temporal i de baixa qualitat que deixa tan sols un 7% de contractes indefinits".

"Les dades demostren que Bauzá i Rajoy no saben el que han de fer sinó que fan el que els diuen que han de fer", ha afegit Pelarda.

El secretari d'Acció Sindical i Treball d'UGT ha instat el Govern central i autonòmic a "canviar el rumb de la seva política econòmica" i a proposar mesures "que permetin estimular l'economia, crear ocupació i reduir l'atur".

Per a UGT, "els paquets de retallades que Bauzá i Rajoy aplicaran en el que queda d'any implicaran una baixada del poder adquisitiu de la ciutadania que provocarà la caiguda del consum i com a conseqüència, la destrucció d'ocupació," pel que el sindicat no aprecia una sortida a la crisi "ni a curt, ni a llarg termini si no s'arracona la política d'austeritat extrema i no es fan més moviments per estimular l'economia".

'El pitjor de la història'

A la vista d'aquestes dades, l'altre gran sindicat, CCOO, considera directament responsables del balanç negatiu de l'atur les polítiques d'austeritat i de retallades pressupostàries i socials que aplica el Govern central i autonòmic.

Així, CCOO exigeix al Govern que prorrogui el Pla Prepara i que corregeixi les seves mesures en matèria de protecció social i garantia de drets, i també demana una actitud més agressiva en la lluita contra el frau fiscal i l'economia submergida.

El sindicat assenyala que les dades identifiquen aquest juliol «com el pitjor en la història del mercat laboral». «La pujada anual de l'atur i el descens en el nombre d'afiliacions ens continua situant en una conjuntura recessiva que no es compensa per les evolucions mensuals, que mostren l'habitual ocupació estacional», han apuntat des de CCOO.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fotut i content, fa mes de 11 anys

Daqvant de la situació de l'atur no conèc cap dimisió de caps sindicals pel fet de no haver-se assebentat de la que anava vinguent, malgrat cobrar subvencionsw mil·lionàries per dir la seva en defensa dels treballadors. Malgrat veurer-ls amb l'aigua al coll no piulaven mentre el Govern del Pacte untava corrioles. Si no veis mala fé al manco heu de reconèixer una manca de capacitat. El llop sempre avisa abansde la seva arribada. Clar que en 4 anys varem gaudir de 3 consellers de Treball. Na Margarita Nájera va montar una estructura de velles glories de l'UGT, alguns no podien fer una O amb un canuto. N'Aguiló, va durar de Nadal a Sant Esteva i res va fer. Na Barceló, va mantenir els compromisos de na Nájera i va afegir-ne dels seus. I els sindicalistas, muts i cecs, amb la boca ben oberta per si cau qualque cosete. Vergonya, cavallers,vergonya!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente