cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

El Govern valora una “suavització” de l'increment de l'atur el mes de juliol

La nova directora general d'Economia i Estadístiques, Joana Aina Perelló, ha estrenat el seu càrrec avui amb la valoració oficial del Govern sobre les dades de l'atur publicades en referència al passat mes de juliol

A la compareixença ha destacat que el fet que l'atur hagi augmentat a les Balears un 6,4% el juliol en relació amb el mateix mes de l'any passat, implica que "s'està estabilitzant i se suavitza l'increment de la desocupació".

A més, Perelló s'ha mostrat convençuda que les Balears assoliran la previsió de creixement de l'Executiu, que marca el 0,2% del PIB.

En la seva primera compareixença davant els mitjans després del nomenament, la directora general ha remarcat que l'increment interanual de l'atur va ser del 8% el gener i des de llavors aquest percentatge d'augment "està disminuint".

Perelló ha defensat l'actuació del Govern per combatre la desocupació en assegurar que "s'estan prenent mesures per a desestacionalizar i que això continuï així, que es mantingui la tendència".

Davant el fet que l'atur registrat a les Balears s'hagi situat en 75.524 el juliol, tradicionalment el mes amb major punta d'ocupació i la preocupació dels sindicats que la desocupació pugui assolir les 100.000 persones el pròxim hivern, Perelló ha assegurat que el Govern treballa per evitar-ho.

"Estam adoptant les mesures perquè això no ocorri", ha afirmat.

La directora general ha destacat que l'atur registrat a les Illes descendí en 1.753 persones el juliol respecte al mes anterior, amb una baixada del 2,27%.

En termes interanuals, Perelló defensa que "Balears és la comunitat on menys augmenta el nombre d'aturats" respecte a l'any anterior".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.