nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El PSIB diu que la Llei de funció pública no tracta el català com a llengua pròpia

Els socialistes han registrat una petició al Parlament perquè la Cambra voti si demana un informe al Consell Consultiu sobre la modificació de la normativa

La modificació de la Llei de funció pública que ha d'aprovar el Parlament "no tracta el català com a llengua pròpia". Així ho entén el PSIB, que considera que la normativa "vulnera" l'Estatut d'Autonomia. La diputada socialista Pilar Costa explicà que des del moment que el català deixarà de ser un requisit per accedir a treballar a l'Administració autonòmica, "la llengua pròpia de la Comunitat, que és el català, deixa de ser tractada com a tal. L'Estatut, però, deixa ben clar que a les Balears hi ha dues llengües cooficials i una de pròpia, el català".

Per això, el grup parlamentari socialista vol que el Consell Consultiu, màxim òrgan d'assessorament jurídic de la Comunitat, emeti un informe en aquest sentit. Per aconseguir-lo, el PSIB ha registrat una sol·licitud al Parlament, i ara la Cambra haurà de votar si sol·licita o no l'esmentat dictamen. Amb tot, Pilar Costa explicà que en cas que la cambra voti favorablement la petició de l'informe i el Consell Consultiu el dugui a terme, no és preceptiu ni vinculant.

Això no obstant, la diputada opina que el Consultiu hauria d'emetre l'informe, perquè "hi ha informes jurídics, com el que ha elaborat l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, que apunten a la inconstitucionalitat de la modificació de la Llei de funció pública".

En l'escrit que els socialistes han registrat al Parlament, assenyalen els punts sobre els quals volen que es pronunciï el Consultiu. Eliminar el català com a requisit per accedir a treballar a l'Administració pública "pot suposar una vulneració de l'article 4 de l'Estatut", el qual diu que "la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, tindrà, juntament amb la castellana, el caràcter d'idioma oficial". Sobre això, el PSIB argumenta que "en el moment que el coneixement d'una de les llengües oficials de la Comunitat no és un requisit per accedir a la funció pública, provoca que l'altra llengua oficial, la castellana, tingui preferència damunt la catalana". Aquesta preferència, indica, "vulnera" la Constitució espanyola.

El PSIB també es refereix a l'apartat de la normativa que considera l'obligatorietat d'un determinat nivell de català en alguns llocs de feina, en què es parla de motivació. "Des del moment que es necessita una motivació, és més propi de llengües estrangeres que no d'una d'oficial". A més, els socialistes entenen que la modificació de la llei va en contra de l'Estatut, perquè "es modifiquen tres lleis més", en referència a la de normalització lingüística, la de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat i la de coordinació de policies locals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 11 anys

El Reino de España és una vulneració tot ell contra el tractament del català com a llengua pròpia arreu dels Països Catalans sota sobirania d'aquest regne.

Al PSOE, allà on es fa la política (Madrid) sempre li ha anat bé aplicar i imposar el supremacisme espanyol i el tracte colonial també en matèria fiscal. Rentau ca vostra perquè no teniu credibilitat.

Valoració:10menosmas
Per Na Rita sa Pentinadora, fa mes de 11 anys

Els comentaris que no tenen a veure amb les notícies haurien de ser eliminats sistemàticament.

Valoració:1menosmas
Per això, fa mes de 11 anys

observador: al meu poble ni una bandera espanyola,ni cap mostre d´alegria perquè hagi guanyat la roja.I els futbolistes copian en Xavi,portant les banderes de la seva comunitat.

Valoració:5menosmas
Per inquero, fa mes de 11 anys

yo soy español, español, español

os tendria que caer la cara de verguenza por no informar del TRIUNFO DE ESPAÑA

Valoració:-2menosmas
Per pep, fa mes de 11 anys

Un poc trist o lamentable que la edició digital d´aquest diari no reculli, el trionf d´ahir de la selecció espanyola a cap secció!!! Avui s´ha demostrat a quin nivell esta aquest diari

Valoració:-6menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys

ESPAÑA 4 - ITALIA 0

Valoració:-1menosmas
Per Maulet, fa mes de 11 anys

I Polonia què ha fet?

Valoració:-2menosmas
Per EL OBSERVADOR - FUTBOLERO, fa mes de 11 anys

Un que ja ha abusat de la cervessa!!
I no tocava un "vino ejpañó" "tradición patria"?

"la seleccion española se compone DE EQUIPOS DEL Sevilla, Madrid, Barcelona, ..." (sic)

No de jugadors, "de equipos"

Ai demà dematí quina ressaca! (anava a dir mal de cap ... però si no en tenen de cap ...)

Valoració:1menosmas
Per Rappel Bosch, fa mes de 11 anys

Dema baixara l'atur?

Valoració:2menosmas
Per a spanish, fa mes de 11 anys

Si si, la seleccion española se compone de equipos del Sevilla, Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia etc..etc. osea ESPAÑA CON Ñ MAJETE JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente